Здравейте колеги,
Ще сменям масло и филтри и се позачудих дали заедно с това да не сменя и антифриза, ей така профилактично. Сигурен съм, че предния собственик не го е сменял и определено е поне на 4-5 години, за това реших да го сменям. Имам обаче няколко питания и ще съм ви благодарен, ако ми помогнете. Карам колата от година и половина, вече 25к км и до момента никаква загуба на антифриз, не съм доливал изобщо! Изчетох доста теми из форума и срещнах не един проблем след смяна на антифриз, но да започнем подред:
Спрял съм се на FUCHS MAINTAIN FRICOFIN DP G12++ - какво е мнението ви за него? По каталог видях, че събира 7 литра, мисля да поръчам 3 антифриз, 3 вода и предполагам литър ще остане по системата. (а между другото от къде е най-добре да се източи?)
В една от темите видях, че след смяна дълго време системата на колегата се е обезвъздушавала и се е получавало едно доста неприятно къркорене от към радиаторчето на парното?
Няколко други колеги пък се оплакват, че след като са сменили антифриза е започнало да избива от всякакви уплатнения, че даже и радиаторчето на парното тръгнало след това? Мнения?
Като цяло ще се радвам на всякакви съвети от ваша страна, много благодаря!
П.С. Извинявам се за ненужната тема, но така преди време пак от профилактика си смених тампона на двигателя с Febi и сега пломбите ми изпопадаха, защото от "профилактика" уж и без четене по форумите, така става....
Passat 1.9 AVF - смяна на антифриз
- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
Passat 1.9 AVF - смяна на антифриз
Последна промяна от dika на Вто 22 дек 2015 15:53, променено общо 1 път.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Passat 1.9 AVF - профилактична смяна на антифриз
Аз си го смених с BERU и съм доволен.Не ми се е разтекло радиаторчето и засега нямам проблем.На Голфа има едно кранче под радиатора,от там ми беше най-лесно.Мисля че и Пасата го има същото кранче.И си вземи дестилирана вода,чувал съм че е по-добре от чешмяна.
- dika
Ааа за дестилираната вода е 100%, няма да е чешмяна. Просто малко вече се плаша от профилактичните ремонти :) Нали българинът казва, че едно нещо щом работи, то не се пипа :) (както казах, вече се наиграх с тампона на двигателя...)
Мога да те посъветвам, единствено не ходи в сервиз да ти сменят антифриза. Миналата седмица карах моя пасат, какво смениха какво не смениха, как източиха стария какво направиха, системата успя да събере само 2 литра антифриз. Сега трябва наново да поръчам, ама тоз път сам да го сменя.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
За тампона мога да те посъветвам да си върнеш стария(ако не си го изхвърлил)или втора употреба оригинален.При смяната на антифриза няма какво да объркаш,счупиш или да навредиш на колата.По този начин и наливаш нова свежа кръвчица.Все пак.....решението си е твое 

- dika
Сега се замислям - дали кофти и стар антифриз биха били причината, колата да загрява бавно? Не говорим за термостат, сменен е и колата си поддържа нормално работна температура, не съдя по стрелката, а по ваг-ком :)
- dika
Re: Passat 1.9 AVF - смяна на антифриз
Колеги, моля за помощ.
Гледах няколко клипчета, четох менюали, но се оказа, че този пасат няма кранче отдолу на радиатора от което да се източи антифриза?!?
Позагледах зад решетката на десен халоген има едно, но то ми се вижда като да е за предния радиатор. От там ли се източва и как точно, като водата ще тръгне по броня и тн...?!?
Благодаря!
Гледах няколко клипчета, четох менюали, но се оказа, че този пасат няма кранче отдолу на радиатора от което да се източи антифриза?!?
Позагледах зад решетката на десен халоген има едно, но то ми се вижда като да е за предния радиатор. От там ли се източва и как точно, като водата ще тръгне по броня и тн...?!?
Благодаря!
Върни се в “Дизелови агрегати”