не неутрализирайте вакуума на клапата за топлия въздух
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Re: не неутрализирайте вакуума на клапата за топлия въздух
разход се засича на извънградско и то със нормална скорост(90-100). това е базата от която се тръгва 

- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
mario1 написа:леле мен ме е срам да кажа![]()
![]()
моят разход на газ колко е
![]()
![]()
правил съм какво ли не ходил съм при кой ли не и всеки казва не трябва да е така да ама не лято , зима разхода e около 16 / 100 градско колата е голф 3 1.6 моно ABU мотор ако има предложения давайте
На мен ми стигаше до 26л/100км
Проблема си го реших като си смених пластмасовата тръбичка която стой пред термостата.
Това бялото вътре е и се държи на чопове(които се чупят)изхлузва се и почва да се бърка потока на водата.При мен не правеше достатъчно налягане за изпарителя и съответно вървеше ама все беше студен.Като резервна част не съм го намирал.

-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Zerga3GT написа:mario1 написа:леле мен ме е срам да кажа![]()
![]()
моят разход на газ колко е
![]()
![]()
правил съм какво ли не ходил съм при кой ли не и всеки казва не трябва да е така да ама не лято , зима разхода e около 16 / 100 градско колата е голф 3 1.6 моно ABU мотор ако има предложения давайте
Това бялото вътре е и се държи на чопове(които се чупят)изхлузва се и почва да се бърка потока на водата.При мен не правеше достатъчно налягане за изпарителя и съответно вървеше ама все беше студен.Като резервна част не съм го намирал.
Тази тръбичка е част от най-скапания кръг във водната система на АБД и АБУ. Само проблеми може да създаде. На един колега му протече от една тапа при колекторите и го шунтирахме неговия. Така направих и с моя. Но вече се замислям с едно кранче да го спра изцяло и да пробия една малка дупка в термостата, ако се налага. Само и само да махна тоя гаден кръг.
Колеги да върна малко тази тема в живота, кажете как да си направя Вентото 1.8 АБС на газ, така че да загрява нормално бързо сега зимата и да дава нормален разход на газ примерно 7,5-8 газ, че до сега все от 9 нагоре ми дава. Клапата беше застопорена на студения въздух и смуче на половина от топлата страна без маркуча, с капачка от буркан е направено и газовата намалена от кранчетата, загрява бързо по-този начин!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Тоя разход, градско ли го искаш!? Ако е така, няма как да стане
Не извънградско ии лятото ми даваше 8,5 най-малкото което съм достигал, а си мисля че може да гори и 8 газ този мотор!
Направих клапата така, че да работи както са я измислили ижнерите от VAG, но взе да загрява по-бавно отвъртях и кранчетата да държи в ниските обороти и във високите да не загрява. Как да я направя сега за зимата да е най-добре само от топлата страна или да си я оставя да си работи клапата нормално?
Направих клапата така, че да работи както са я измислили ижнерите от VAG, но взе да загрява по-бавно отвъртях и кранчетата да държи в ниските обороти и във високите да не загрява. Как да я направя сега за зимата да е най-добре само от топлата страна или да си я оставя да си работи клапата нормално?
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Газаджиите казват че е по-добре да смуче студен въздух.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Моята си работи нормално,газовото съм настроил сам,дал съм максималното добро предварение.Същия мотор в Пасатско купе,смесен разход зимно време10.2-10,3.Лятно време извънградско съм я свалял и под 8/100,но стила ми на шофиране е тип "пенсионер".
Върни се в “Автогазови уредби”