w_smith написа:Щранговете на ТЕЦ минават транзит през моя, а предполагам и плез другите апартаменти. Няма никакво разклонение от тръбата. Все пак не съм майстор и затова трябва по въпроса да се произнесе такъв.
.
Няма как да минават "транзит" тръбите за топла вода-трябва да имаш 2 "топли" тръби.По дебелата е довеждаща и тя ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е с фитинг-обикновенно тетка от която да си изградиш инсталация за топла вода за твоя апартамент.Зад довеждащата обикновенно е връщащата тръба (тя минава транзит),защото инсталацията за ТВ е с циркулираща вода,на "кръгове".
Именно за фитинга на хранещата тръба говоря-дали е само тетка с намалител и тапа или "фабрично" е изведена инсталация за топла вода до кухнята и това да е една от тръбите ,която сте отрязали.?
К.Одаджийски написа:Ще е мега тъпо ако старите тръби оставени в стената не са отрязани и от щранговете
Колега ,наистина е мега тъпо,но лично съм се сблъсквал и съм спорил с такива " майстори",дето отрязали топлата тръба и не можах последния да го убедя че там може да пълни.Пича ми се изсмя и вика:То в Шумен от 15 години няма тец и абонатни по блоковете,ти ми говориш за вода в тръбите...
Засега спирам с коментарите и с интерес ще следя развитието по проблема.