Здравейте колеги, следя доста форума, но не съм се включвал в темите досега.
Да карам по същество, проблема започва с това, че съм собственик на golf mk4 1.9tdi с код на двигателя ALH (едва ли тук е проблема

) така всички знаем, че разликите между ALH и AHF както се обсъжда са в компютъра и дюзите. Проблемът дойде когато реших моят мотор да бъде превърнат от 90к.с. в 110к.с. намерих компютър от 110-ка с номер 038 906 012 L и го замених на мястото на моя който бе с номер 038 906 012 М. Това беше първата промяна, след което при тестовете проведени от мен установих че разлика-няма и втората промяна беше смяна на дюзите, които са на 220бара в сравнение с тези от 110, които са на 190бара но пък са 205um, след тази смяна на дюзите резултата също беше нулев. От там започнах смяна на дебитомер, мап сензор, които не дадоха резултат. С течение на времето случайно видях, че перките на турбината (която е vnt15-променлива геометрия) бяха леко прекарали нещо и имаше лек луфт от където турбото бе занесено на ремонт със смяна на втулки, перка-ос и нов клапан както и разбира се вибро баланс и пълна настройка на геометрията от Евротек Инженеринг, след тази смяна се надявах проблема да е бил от това, но уви не беше. Резултатът от всичко това е нулев, а имам един приятел с Bora 1.9 ALH на която смениха само дюзи и нещата са различни. Дори в сравнение с AGR 90к.с. моята красавица изостава..замислям се дали не е проблема в помпата, която според ваг ком съм между синята и зелената линия в timing-a, а впръсканото гориво е 3.5мг ?
Приемам всякакви съвети, кой с какво се е сблъсквал за да намерим къде е проблема.