Добавки за дизел
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Re: Добавки за дизел
Не е въпросът какъв е двигателят. Факт, че и от известните вериги бензиностанции горивото е замръзвало. На трима познати, които зареждат на "ОМВ", миналата година на -15 им замръзна нафтата. Затова най-добре "вържи попа да ти е мирно селото".
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
vanesto написа:http://fakti.bg/avto/85047-zashto-zamrazva-naftata-ili-nishto-novo-pod-slanceto
Прочети тази статия и ще разбереш защо замръзва, просто стандарта в Бг в момента е да не замръзват на -15, както е в ЕС, кое мен лично не ме устройва.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
lz2aii написа:Не е въпросът какъв е двигателят. Факт, че и от известните вериги бензиностанции горивото е замръзвало. На трима познати, които зареждат на "ОМВ", миналата година на -15 им замръзна нафтата. Затова най-добре "вържи попа да ти е мирно селото".
Както съм писал и преди във форума - на брат ми целият автопарк зарежда от OMV със служебни карти. Началото на януари 2015 г. 90% не запалиха - запалиха само тези с Алпин Дизел, който реално е същия дизел като другия, но с добавка. Само дето добавката на Bardahl BDC излиза около 6 ст. на литър, а "премиум" дизела обикновено е с 20 ст по-скъп от обикновения. Прсто по веригите са решили, че който иска да си "глези" колата могат да му вземат повечко пари...
И така от тогава цялата фирма си купуват няколко литра BDC и си разпределят по всичките коли да имат зимата.
Между другото един приятел ми каза, че има няколко литра добавка, от тази която слагат в OMV. Купил я е от негов познат, който работи там и "меша" добавката в по-скъпия дизел. И съответно се сещате, че на 1 цистерна дали ще сипе 20 или 25 литра няма как да го хванат...
Това са пълни глупости, аз предимно зареждам нафта от служебния си микробус, за 3 години и над 25000 км не съм сипал нито веднъж такава добавка, никакви проблеми нямам ни зима ни лете. А горивото което го сипвам, е от една малка бензиностанция и явно горивото им наистина си заслужава 165 лв/л
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Защо да са пълни глупости... Попадал ли си на гадна нафтичка?Според мен добавките за БЪЛГАРИЯ са повече от задължителни...и не става въпрос само при ниски температури,достатъчно е един път да те остави колата,в следствие проблем с качеството на горивото,и след това ще се замислиш дали това са "пълни глупости"
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Не е ясно кое точно са глупости - ако визираш това, което аз съм написал ще те помоля да си поправиш тона
Между другото имам приятел с Land Rover Discovery 2.5 TD. Сложи му газова и го караше на дизел и газ. После замени дизела с горяло масло и сега вече се кара на масло и газ. И той няма проблеми.
Тук обаче има доста хора с помпа-дюза и комън рейл двигатели. Питай ги тях дали карат нафта от лев и шеесе. А може и с brezel да се свържеш да ти разкаже какво се случва с турбините и главите на на тия коли с некачествена нафта...

Между другото имам приятел с Land Rover Discovery 2.5 TD. Сложи му газова и го караше на дизел и газ. После замени дизела с горяло масло и сега вече се кара на масло и газ. И той няма проблеми.

Тук обаче има доста хора с помпа-дюза и комън рейл двигатели. Питай ги тях дали карат нафта от лев и шеесе. А може и с brezel да се свържеш да ти разкаже какво се случва с турбините и главите на на тия коли с некачествена нафта...
Vlado- да попаднах веднъж на кофти нафта от известната бензиностанция "OMW" , повечето колеги/приятели казват, че добавките за нафта зиме/лете са пълна глупости. Имах предвид,че малките бензиностанции продават по хубаво гориво, отколкото по известните които са.
Vlad - Не, не визирам това което си писал. Какво му е на тона? wtf? Имам приятел, които кара VW Шаран 1.9 тди , преди го караше с нафта и газ, а сега го кара с олио от ресторантите.
Мисля, че няма голямо значение дали взимаш нафта от 2,20 лв/л или за 1,65 лв/л. Не го познавам човека, но личното ми мнение е, че добавките са пълна глупост.
П. За малко да забравя, един колега миналата година, беше купил някаква добавка за зимния сезон "изръси се към 40 лв/л" , след това кара колата в сервиз за някакъв проблем с турбото. Явно понякога и добавките не помагат.
Vlad - Не, не визирам това което си писал. Какво му е на тона? wtf? Имам приятел, които кара VW Шаран 1.9 тди , преди го караше с нафта и газ, а сега го кара с олио от ресторантите.
Мисля, че няма голямо значение дали взимаш нафта от 2,20 лв/л или за 1,65 лв/л. Не го познавам човека, но личното ми мнение е, че добавките са пълна глупост.
П. За малко да забравя, един колега миналата година, беше купил някаква добавка за зимния сезон "изръси се към 40 лв/л" , след това кара колата в сервиз за някакъв проблем с турбото. Явно понякога и добавките не помагат.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Добавките наистина много рядко помагат при проблем с горивната уредба(филтър,дюзи,помпа за високо налягане).Те са по-скоро нещо като превантивна мярка.А относно малките и големите бензиностанции,всичко е много относително.Но все пак като не знаем какво сипваме в резервоара си,можем да се застраховаме с някоя качествена добавка.Всеки сам преценява за себе си.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Както каза колегата над мен "всеки сам преценява за себе си". Карам турбинирана помпа-дюза и за нищо на света не бих рискувал да сипвам гориво от 1,6 лв от безизвестна верига. Не казвам, че горивото им е по-лошо, а просто, че не бих рискувал. Спокойствието е безценно. Сипвам си от Круиз на 1,85 и слагам добавка. Оскъпява ми се с 6 ст./л и пак ми идва на 1,91 - по-евтино от повечето вериги. Доволен съм и най-важното - спокоен съм.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги ,тая пролет разбрах лично какво е това ''гъба",което се образува в резервора от дизеловото гориво.Беше почнала колата да ми прави едни номерца-като остане в резервоара по-малко от 10-12лтр. и спра под наклон(задницата е по-ниско от предницата),засмуква въздух и мамата си ....няма палене.Накрая отворих кошницата в резервоара и в/у решетката гледам се пльоснал един "гол охлюв"-точно така изглеждаше .После запознати ми обясниха,че това било гъба от самата нафта и затова имало добавки .Някой знае ли нещо за тези добавки и стандартните имат ли някакво съдържание на такъв компонент с/у "гъби"?
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
vladko1001 написа:опитай с това:
http://www.senax.bg/eshop/product/62/do ... gatel.html
Ползвал ли си го ? Щото аз знам, че не върши работа .
Аз мога да предложа добавката гротамар 82 ( както и предното гротамар 71) Те са ефикасните! И двете са изпробвани лично от мен , както и директно наблюдение в/у резервоарите на комбайни и една цистерна за гориво.
Само не знам дали го има на свободна продажба в Бг . Аз съм го носил от немско
Един линк http://www.grotamar.de/grotamar-de/grotamar-82.php и http://www.grotamar.de/grotamar-de/grotamar-71.php
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Я пояснете сега за кво иде реч.Какви са тези микроби,бацили и т.н.чувал съм за тия еднокл.ама не знам къде се развиват и за влиянието им върху нафтата и въобще за гор. система.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
samo_pechka написа:Аз мога да предложа добавката гротамар 82 ( както и предното гротамар 71) Те са ефикасните!
Да може би е много ефикасно,но допреди малко питах разни познати дето са в тоя бизнес-трудно за намиране,май няма и официален внос и дистрибутор...
Днес си взех 1лтр. на Бардал BDC-то,па квото стане.
Водния дух 1,не знам точно какви са тия бактерии и гъби из нафтата,но правят бели-образува се в резервоара една гняс като по- гъста тиня и може да се "разхожда" из цялата горивна система и да запушва всичко през което трябва да минава нафта-сонди в резервоара ,горивопроводи,дюзи, т.е. постепенно се наслагва някъде из системата.При мен направо ми беше задръстила цедката на кошницата в резервоара.Сигурно има и още ама..
- sith
- Автомобил: Audi A3 + Peugeot 206
- Двигател: ASZ + RHY
Бардал BDC доста добра добавка, но аз я използвам(на Ауди а3 1.9тди ПД и Пежо 206хди КР) заедно с 2т масло и досега съм нямал проблеми
Върни се в “Дизелови агрегати”