Проблем с принтер HP1050A
Проблем с принтер HP1050A
Проблема е с печатането, оригиналното ми мастило свърши и започнах да пълня касетата (номера и е 301) с мастило, напълних го хубаво докато чак излезе през дупките отгоре. Тоест мастило има , пускам да печатам няма никой, нищо не се появява по листа.Имам един софтуер, който е към този принтер. Дадох му "Clean Ink Cartridge", няколко пъти но резултат никакъв, по едно време ми излезе диалогов прозорец да сложа оригинална касета в принтера. Да не би да засича самия принтер че съм я пълнил и от там да не иска да пуска мастило? Което е доста тъпо защото една такава касета е 28 лева.Какво друго мога да направя или директно да ходя да купувам оригинална касета от някой техномаркет?
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
Re: Проблем с принтер HP1050A
Изкарай,почисти я добре и върни.Не се пълни докато прелее! Ако се препълни принтерът може да не я познае.Изчаквай винаги поне 2 часа след като я напълниш.Ако ти показва след това че касетата е празна просто дай ресет на принтера.
Как да го направя въпросния ресет, просто да го изключа от захранването ли?
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
В случая не ти разпознава главата,пробвай да издърпаш малко от мастилото.Почисти и пак постави.Виж дали всичко е добре затворено,дали лепенките са поставени правилно.Ето видео,изгледай го до край: https://www.youtube.com/watch?v=qjkVcik03pY
Лепенката отгоре е разлепена, и се виждат трите дупки на главата, може би трябва да я залепя за д аможе да направи някакъв вакуум? Почистих всичко и съм го изключил от захранването.Мерси за съветите колеги.
Запечатах хубаво главата горе да няма дупки, ресетнах го поне 15 минути-ефекта е нулев, празен лист отново. Някой може ли д аме посъветва дали има смисъл да му купувам нова глава или директно да търся нов принтер.Защото незнам ако му купя новата глава дали пак няма да направи същия проблем и веднъж отворена няма да мога да я върна в магазина.Като цяло съм много доволен от принтера и ми вършеше идеална работа има и скенер.Но не беше ползван от 7-8- месеца, напълних главата но нищо-ефект нулев.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Да не са се подпушили дюзите на главата .Я стопли малко вода в една чашка и я топни ..до дюзите.И казвам стопли не вряла.
Пробвах го не става.Ще купя нова глава и ще пробвам, това вече остана като вариант.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Тия глави не се пълнят така както ти си направил. Има си специален кит за зареждането им. Може да потърсиш такъв в магазин където се пълнят тонери и мастила.
Само за информация принципа на пълнене е следния:
След като се напълни с мастило главата, със специално приспособление което се закачва откъм дюзите използайки спринцовка спринцовка се изтегля въздуха вътре от главата и остава само мастилото. Мастилото вътре стои под вакум.
Дори и да успееш да я напълниш, и понеже мастилото вече не е оригинално, през 2-3 дена ще трябва да пускаш по един лист да не засъхат главите. Иначе ако е засъхнала, дюзите на главата се потапят в топла вода за 10-тина мин. и проваш.
Като в заключение този принтер.....скъпа поддръжка , малка ефективност на печат
Само за информация принципа на пълнене е следния:
След като се напълни с мастило главата, със специално приспособление което се закачва откъм дюзите използайки спринцовка спринцовка се изтегля въздуха вътре от главата и остава само мастилото. Мастилото вътре стои под вакум.
Дори и да успееш да я напълниш, и понеже мастилото вече не е оригинално, през 2-3 дена ще трябва да пускаш по един лист да не засъхат главите. Иначе ако е засъхнала, дюзите на главата се потапят в топла вода за 10-тина мин. и проваш.
Като в заключение този принтер.....скъпа поддръжка , малка ефективност на печат
Ще търся директно нова глава от техномаркет и ще пробвам дано да стане всичко.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”