Пасат Б 5.5 пд 131 к.с тресе и пуши след палене
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б 5.5 пд 131 к.с тресе и пуши след палене
здравейте колеги , търсих подобен проблем но не открих такава тема . Проблема е следния от няколко дни когато е студен мотора си пали веднага , но след няколко секунди или минута започва да насича мотора сякаш е на 3 цилиндъра и пуши сиво-бял пушек със задушлива миризма и когато потеглям се чува едно по специфично и твърдо тракане от мотора . След 5-10 работа се нормализира и пушека изчезва . Някой имал ли е подобен проблем ?
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Re: Проблем с Пасат Б 5.5 пд 131 к.с
Подгревни свещи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б 5.5 пд 131 к.с тресе и пуши след палене
не съм ги проверявал , на диагностиката няма грешки за изгорели свещи , притесняват ме дюзите показанията са им -1,02 ; 0,5 ; 0,2 ; 0,4 . Това нормално ли е ?
- Dimitrovi
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: 2006
Смени подгревните свещи и решаваш проблема.При мен беше същото при застудяване на времето ( зимата) - сиво бял пушек и смених подгревните свещи и 4те и всичко е ток.
Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
tosho_558 написа:не съм ги проверявал , на диагностиката няма грешки за изгорели свещи , притесняват ме дюзите показанията са им -1,02 ; 0,5 ; 0,2 ; 0,4 . Това нормално ли е ?
Диагностиката не може да ти каже дали имаш изгорели подгревни свещи. Дюзите са ти в норма. Свиквай с пушиляка. И аз съм така ( е, не в такава степен), но вече не ми прави впечатление
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Това тресене не е от свещи.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
И аз съм на това мнение. С очите си съм виждал ПД 1,9 ТДИ да пали без никакъв проблем на -10 с 4 изгорели подгревни свещи, без тресене и без пушиляци.
-
- Автомобил:
- Двигател:
утре ще ги сваля и проверя . Дано да е от тях иначе остава да има проблем с дюзите. Сутринта на -5 градуса запали без излишно въртене от първия път. Извинявам се , но не се изразих правилно колата не тресе , а играят оборотите и в движение леко предърпва до като загрее
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
А О-пръстени на дюзите...........?
-
- Автомобил:
- Двигател:
О пръстените съм ги поръчал , но все се надям да не е от тях
-
- Автомобил:
- Двигател:
това придърпване днес започна и на топъл мотор , което няма да е от свещите ...
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Имах същия проблем с моя голф 4 помпа-дюза. Пали си перфектно и след около минута почва да се тресе цялата, такива вибрации.... и след около 5 минути се оправяше. При мен изпускаше дизел от маркуча за обратната нафта на тандем помпата. Сложих хубава скоба и стягане с трисчотката и проблема се реши.
Забравих да ти кажа за ЕГР-а...
При мене пушеше синьо и лютеше на неизгорял дизел и се бях приготвил да сменям О-пръстени на дюзи и веднъж какво ми дойде на акъла че може буста да бяга през ЕГР-а и взех че го затапих. От тогава вече една година нямам никакви пушилеци. При мене клапата за меко гасене засядаше от саждите и не можеше да отвори и нафтата изгаряше без приток на свеж кислород в комбинация с пушек от ЕГР-а. Поне така си го обяснявам аз. Почни от по-лесното, ЕГР, свещи.
Забравих да ти кажа за ЕГР-а...
При мене пушеше синьо и лютеше на неизгорял дизел и се бях приготвил да сменям О-пръстени на дюзи и веднъж какво ми дойде на акъла че може буста да бяга през ЕГР-а и взех че го затапих. От тогава вече една година нямам никакви пушилеци. При мене клапата за меко гасене засядаше от саждите и не можеше да отвори и нафтата изгаряше без приток на свеж кислород в комбинация с пушек от ЕГР-а. Поне така си го обяснявам аз. Почни от по-лесното, ЕГР, свещи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
мисля , че при мен се получава нещо такова защото когато я остава на празен ход се чува едно като щракане от агр-а когато прекъсва мотора , ще го почистя и него и ще видим . Не съм много запознат с дизеловите мотори , защото до сега карах Вектра Б на газ и 5 години не съм имал никакви проблеми
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
При мен палеше по-трудничко при минусови температури и пушеше синьо първите 1-2 минути. Смяна на О-пръстени на дюзите и на тандем-помпата , но пушекът пак си го имаше , проверка на свещи - 1 от общо 4 работеща , смяна на всички с BOSCH и тази сутрин (вчера си я взех) при -2 запали на 2-я оборот , като изпуши в началото и това беше
. Майсторът
ми каза , че ЕГР-а ми е спукан и от там влизат мазнотии , но след празниците ще го затапваме 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ако при мен не се оправи с почистване , ще има и затапване , през тази седмица пак ще обикалям по майстори , че до вчера беше при жичкаджията . Иначе съм сигурен в колата , че е на реални 138 000 км . така си дойде от Италия свалиха ми я от автовоза с тези проблеми , супер запазен салон и купе и много прах по нея , предполагам , че е стояла с години
Върни се в “Дизелови агрегати”