Голф 3 1.6 75 к.с. ремонт на двигател
Голф 3 1.6 75 к.с. ремонт на двигател
Здравейте, колеги ! Имам голф 3 1.6 75 коня + газово обаче двигателя е много зле ... уж му правиха основен ремонт ала бала не изкара и една седмица и ... умря абе не става за нищо този двигател ... Иначе купето като цяло е много запазено и не ми се иска да я продавам нито пък ще мога да и взема хубави пари заради двигателя и ... ми се иска да я оправя за да я дам на приятелката си да я ползва. Та въпросът ми е какви пари ще ми излезе доло-горе ако дам двигателя на сервиз да ми го ремонтират и какво трябва да се смени и има ли смисъл или другият вариант е да намеря същият двигател и да го сложим ? Кое ще е по-добре и по евтино ? Благодаря, Ви много ! :)
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 1.6 75 к.с. ремонт на двигател
Какво е ремонтирано и какво умря?
От къде си?
От къде си?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Най-евтино е,намираш друг и го сменяте.За един ден работа е.Ако ти дадат и гаранция,че работи ще е още по-добре.
Такъв мотор гол е от 100 до 200 лв.По евтино от това...
1.6 моноинжекция ли говорим?Коя година е?
Такъв мотор гол е от 100 до 200 лв.По евтино от това...
1.6 моноинжекция ли говорим?Коя година е?
Голфа е моноинжекция 1994 година, а до последно имаше проблем с коляновия вал. От Добрич съм. Те ако ми дадът и гаранция аз веднага ще го взема ама...трудна работа като цяло...
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Принципно този не мре лесно,незнам какво са правили или по-точно какво не са направили но явно не е било правилно. Имаш няколко варянта, мотор от морга или кола, като може да се смени направо или да се прави от две едно. Оп принцип ако решиш да сменяш на по-голям, да знаеш че по закон не може да надвишаваш оригиналната мощност с повече от 10%, а и при тебе ще е доста мъка, трбва ти кутия полуоски и генерация.
На баща ми е същият мотор и преди 6г, го ремонтирах основно, от тогава до сега само се сменят консумативи и се кара, предимно на газ, да смени изпарителя един път и прдни дискове с накладки, а и генерацията че изгни.
На баща ми е същият мотор и преди 6г, го ремонтирах основно, от тогава до сега само се сменят консумативи и се кара, предимно на газ, да смени изпарителя един път и прдни дискове с накладки, а и генерацията че изгни.
Там е проблема, че мотор от морга незнам колко е читав ... да не стане да взема още по-голям дарак .... а пък ако тръгна този да го правя мисля, че ще ми излезе доста солено :? до 400 лева мога да отделя ... а гледам иначе се продавам други мотори като моя за по 150-200 лева ... нямам намерение да слагам по мощен а си търся същия.
Предлагат ми двигател от VW Lupo 1998-ma 1.4 мотора .... на един познат е ... чудя се дали ще пасне на голф 3-ката ?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Нямат нищо общо.Най малкото ще трябва да смениш цялата инсталация 

-
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
viktor93 написа:Там е проблема, че мотор от морга незнам колко е читав ... да не стане да взема още по-голям дарак .... а пък ако тръгна този да го правя мисля, че ще ми излезе доста солено :? до 400 лева мога да отделя ... а гледам иначе се продавам други мотори като моя за по 150-200 лева ... нямам намерение да слагам по мощен а си търся същия.
Колега много внимавай с моторите от морга, защото шанса да стават само за вторични е много голяма. Преди време един колега взе ABF на външен вид доста запазен, а като го отворихме за профилактика имаше криви биели а коляновия вал целия в ръжда. Най-добре е ако двигателя е още в колата, за да го чуеш как работи, но то това е ясно. Та в този ред на мисли, какво му е на коляновия вал при теб, че искаш да сменяш целия двигател?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
1.4 от кола 1998 е голям шансът да е МПИ. Иначе на мястото на твоя ще пасне, може да го преработиш евентуално ако пасне твоят колектор (смукателния) с моното и да си го подкараш. Ако е читав, не виждам проблем.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”