Шашава вОда нема.
Ще напиша няколко реда,макар и не точно по темата.
Преди години протече покрива,на последен етаж съм,съседите по долните етажи си питаха питанките.Течеше само на стълбището покрай асансьорната кула.
Симпатягата на шестия етаж изпищя един ден,че му тече в банята.Качи се на седмия,мокри тръби йок,качи се при мене,всичко сухо.
И така две години,докато не изрева комшията на втория етаж,"Падна ми банята".
Да видите колко бързо се събраха пари за ремонт на покрива.
Нужда от юридическа помощ - съседски драми за течове
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нужда от юридическа помощ - съседски драми за течове
w_smith написа:Как мисля да постъпя: максимално бързо отстранявам теча и го оставям да се пеняви, да ме съди или каквото иска.
При положение че тече над теб,не виждам как надежно ще спреш теча ,само с импрегниране на фугата.Трябва ви радикално решение,а именно да се оправи аварията при алкохолиците ,както ги наричаш.При това положение самия ти си потърпевш,така че апартамента от който е теча е главния и ЕДИНСТВЕН виновник.Той е длъжен да отстрани проблема в апартамента си и ако ще и със съд да поеме разходите по ремонта на пострадалите апартаменти в секцията.Теч се спира отвън навътре и отгоре надолу.Като запушиш твоята фуга,а отгоре продължава да тече какво ще правиш,басейн в собствената си баня ли?
На съседа си долу можеш да му пратиш много здраве от "арменския поп".Не може да те съди при това положение,дори и адвокат не може да си намери,щото никой нормален адвокат не би се заел с такава обречена кауза.Карай си празниците спокойно и не влизай в излишни разходи, докато "пиянките" отгоре не си отстранят аварията.

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
спри водата и се изнеси за празниците,ако не му изсъхне влагата на този под теб значи проблема не е от теб,поне не на 100%
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
moimoimoi написа:спри водата и се изнеси за празниците,ако не му изсъхне влагата на този под теб значи проблема не е от теб,поне не на 100%
Не става колега,влагата в/у бетона съхне с месеци,особенно като е студено.Напълно изсъхналото петно накрая става тъмно жълто.Метода с изнасянето за 2-3 дни е ефективен доколкото да се разбере дали ще спре теча долу.(естествено както казваш ,водата в апартамента се спира ).Но за мен ,колегата няма за какво да се притеснява ,освен да не избие теча и при него. Просто да се съдят,колегата е "бетон",тъй че

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
много ясно че няма да изсъхне на 100% но определено ще има видима разлика, а ако има теч над него мисля разлика няма да има
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Да ,но щом е идвало вещо лице ,да го наречем, и потърпевшия признава че над колегата също има теч не виждам защо колегата оттук нататък да прави "евала" на т.нар. потърпевш и да се изнася от апартамента и да си проваля празниците заради нечии капризи.Ми да се съдят ,да видим кой ще спечели.Докато не "притиснат" пиянките от горе откъдето идва теча -проблема няма да се реши.И при положение че в "мократа" стена автора вече няма тръби както казва,не виждам какви претенции може да има някой,пък най-малко финансови.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Колеги, имам бебе на два месеца, за какво изнасяне от къщи говорим. Свързах се с майстора правил банята и след Коледа ще действаме по въпроса. Ако две, три седмици след ремонта на фугите теча намалее или изчезне ще му дам някакви пари, които считам за нормални и ще му искам да подпише споразумение/проткол или каквото ме посъветва юрист, че няма претенции към мен. Ако не ги вземе защото ги счита за малко да се оправя.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Набии яко силикон на тая фуга и си ползвай банята,не е естетично и постоянно решение,но поне ще се рабере от там ли е проблема у комшията отдолу или от идващата зад твойте плочки вода от горния етаж !
Преди това подсуши много добре мястото, за да хване силикона.
- skydiver_pd
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1z 95
Теч в баня със силикон,капчица и поксипол не се ремонтира!
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
skydiver_pd написа:Теч в баня със силикон,капчица и поксипол не се ремонтира!
Aбсолютно вярно.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”