Passat B5 2000г. ATJ шум като изпускане на въздух при натискане на спирачка

Техническа и сервизна информация за Passat
NetGh0st
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 2000г. ATJ шум като изпускане на въздух при натискане на спирачка

Мнениеот NetGh0st » Пон 21 дек 2015 12:32

Здравейте.

Колата е Passat B5, 2000г

При каране по магистрала Хемус и минаване през висока неравност с висока скорост, веднага след това започна да свети лампичката за накладките.
Поради обаче натоварен период и много задължения не успях да обърна внимание и да я закарам на севриз, защото ми трябва кола а и спираше добре => самосиндикално си прецених, че проблемът е в някой датчик и ще го оправя около Коледа-нова година. (да, ясно е, така не се прави...)

Отскоро обаче, започна да пищи при запалване (2 пъти) за накладките. ОК, прецених че вече и накладките ми вероятно са инзосени и си обещах по Коледа да я дам на сервиз.
Днес обаче, по време на използване забелязох, че когато отпусна педала на спирачките, чувам звук като от изпускане/взимане на въздух. При натискане на спирачката се чува подобен звук, но много по-слаб.

Колата спира, не е като да е без спирачки, прибрах се безпроблемно, но сега вече съм сериозно притеснен.
Проблемът е, че трябва да пътувам от София за Свиленград (утре), а не знам дали е безопасно.

Въпросът ми към вас е - имате ли идея откъде би могъл да идва този шум, има ли какво да се направи в толкова кратки срокове, опасен ли е, може ли да откажат спирачките по врем на движение и като цяло безопасно ли е да тръгвам за вкъщи с колата?

Нямам идея по тези неща и не знам кого да попитам.
Благодаря,
Жоро.

Върни се в “Passat”