Сега сериозно:
Тръгнах рано сутринта към 05:20 от София и след Костинброд та чак да върха много гъста мъгла придружена със слаб дъждец и немаркиран път, хубавото е че пътя беше чист. Температурата варираше от -1гр. до 2гр.
Северния склон беше зле и не беше чистен, поне не беше минавано в близките 2-3часа !
След моя намеса чрез тел.112 се активираха две снегурини, които ги видях на разклона за Вършец (при караулката), след което много се зарадвах...но за кратко

След 1час ми звъннаха от пътно поддържане Монтана и започнаха укори, заяждане едва ли не защо съм ги притеснявал(събудил), цяла нощ били чистили.....техническия ръководител бил на мястото и нямало сняг никъде, че всичко било чисто и т.н....

След 10мин. спор по телефона ми благодариха за обаждането..

Аз също им благодирих за отзоваването и че ще се чуем утре, ако пътя в същото положение

Апел към тези които не познават пътя:
- Много внимателно, повишено внимание през прохода, на южния склон много гъста мъгла, придружена с липснаща маркировка, тук там някоя дупка, северния склон се нядавам вече да е почистен.
п.п.
Звънкайте на тел.112 и не ги оставяйте да дишат......
Мисля и почти съм сигурен, че на върха на прохода при зимни условия трябва да има поне две снегурини в бойна готовност, а не два трактора и спящи "красавици" в дежурната....
http://www.api.bg/index.php/bg/karti/karti-na-nivata-na-zimnoto-poddrzhane-na-republikanskite-ptisha/
Вижте тази карта на АПИ:
В сектор Монтана, пътищата оцветени в жълто, тази сутрин при сух път в близост да гр.Чипровци видях една снегурина.....какво правеше там.....един господ знае !
Пожелавам лек и безавариен път на всички