Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Re: Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?
Посукали са го нещо.Дано да е това.
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
Stivi написа:Stivi написа:Аз пък се задомих с един такъв http://www.fujitsu-general.bg/products/klimatitsi/zhilischni/stenen_tip/bazov_tip_invertor/llc/fujitsu_general_ashg_12_llc___aohg_12_llc_stenen_klimatik/20 като гледам е горе долу с параметрите на дайкина който е взел Bai Sando ,но ми излиза 1120лв с монтажа. Хубавото е че ми го монтира приятел работещ във фирма за климатици и няма да плащам прословутите "профилактики" всяка година което изравнява нещата а и обещава ако до 5г нещо сериозно се повреди направо да го сменят с нов ,но това на го вярвам много
Update: При температура навън 0 градуса прави размразяване на 40мин по около 8 мин./ако е на макс. степен вентилатора на 30мин/ ,ако не беше в магазин /18 квадрата стая на партерен етаж/ а в хола ми щях да го изхвърля да топли някой килер,очаквах повече за тези пари. А иначе по темата за теглото на външните тела ,старата Осака която махнах от там /блокирал компресор на 10г./ е 12-ка и външното и тяло тежи.....45кг
Нормално ли е това често размразяване или има някакъв проблем. Аз имам един Финлукс 12-ка който също се размразява на 30 минути.
При 0 гр. ако има и мъгла, си е напълно нормално, и е истинско изпитание за климатиците!
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
На сестра ми е с гумени тампони външното тяло,може и самите монтажисти да са проявили самоинициатива и да са ги сложили при монтажа ,знаейки за по-твърдата работа на външното тяло.Не знам но и двете тела работят тихо.За Дайкин става въпрос.
...Според мен не е нормално за инверторен климатик ,освен ако както казва колегата има мъгла ,която замръзва и обледява тялото.Моето Мицубиши си прави такова саморазмразяване в такъв интервал ако външната темп. е над минус 10.vovo6808 написа:При температура навън 0 градуса прави размразяване на 40мин по около 8 мин./ако е на макс. степен вентилатора на 30мин
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
ivo_555 написа:При 0 гр. ако има и мъгла, си е напълно нормално, и е истинско изпитание за климатиците!
Ами забелязах че и при +5-6 градуса пак спира от време на време да се размразява. А като падне под нулата по често без значение има ли или няма мъгла.
По принцип външното тяло е по студено от околната среда, доколкото знам под 6-7 градуса почват да замръзват, заскрежават се от влагата във въздуха, мъглата е условно казано, въздуха може и да влажен без да има мъгла, и колкото по студено става, по малко замръзват, ама там вече зависи от климатика дали изобщо ще топли.
- sith
- Автомобил: Audi A3 + Peugeot 206
- Двигател: ASZ + RHY
Не разбирам от климатици, но бих препоръчал Fujitsu . По препоръки на мой близък навремето( преди 10-11 години) ми монтираха някакво Fujitsu , което до ден днешен не е имало никакви проблеми.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Скъпите климатици си имат датчици за обледеняване на питата.По- простите си им е заложено в програмата - под толкова градуса... на толкова минути...размразяваш толкова време.
- bobovo
- Автомобил:
- Двигател:
Ето ви едно видео с плюсовете и минусите на Daikin FTX..B серията.
https://www.youtube.com/watch?v=pCWJFCmlUbA
https://www.youtube.com/watch?v=pCWJFCmlUbA
- steli
- Автомобил: Голф2
- Двигател: ЕZ 1989
Stivi,моя климатик правеше същитте щурутии докато не източиха фреона и не го вакумираха както трябва.Сега духа много горещо и размразява по рядко.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Абе аз от духането не се оплаквам,струята си е доста гореща,просто ми се струва че размразяването е по-често отколкото ми се иска,но в интерес на истината времето беше доста влажно
Ще видя какво ще докладват по-нататък понеже аз не съм постоянно там и наблюденията ми бяха само временни !

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
За да ти станат ясни проблемите на климатика,който си сложил трябва да си го експлоатираш поне една година(през 4-те сезона).Няма как докато е в гаранция да викнеш фирмата ,която го поддържа и да се оплачеш: Въздушната струя на вътр. тяло е гореща,прави зададената темп.,но много често се включва външното тяло за самодиагностика.Просто няма да те вземат насериозно щом нямаш проблем със затоплянето или охлаждането.
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Имам машина MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 35 ZM-S.Можете ли да кажете дали е нормално да прави дефрост по20-25мин.през около 40мин?Настроен е на 23градуса.На вън е около 1 с гъста мъгла.След самия дефрост питата се обезкрежава напълно и почва полеко пак да побелява,докато не влезе в режим на обезкрежаване.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
martom написа:Имам машина MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 35 ZM-S.Можете ли да кажете дали е нормално да прави дефрост по20-25мин.през около 40мин?Настроен е на 23градуса.На вън е около 1 с гъста мъгла....
Aбсолютно нормално е при мъгла не само за твоя климатик,но и за всички климатици.Цитирайки колегата по-горе "Мъглата е мор за климатиците",външното тяло замръзва .датчиците подават сигнал за дефрост(което е направено с цел да предпази тялото от дефектиране) и след размразяване на външното тяло по него се образува конденз + повишена влажност от мъглата, следва ново бързо заскрежаване на тялото(външното),преди да се е дренирала водата от предното размразяване и...порочен кръг докато не се вдигне гадната мъгла.
Аз съм с такава машина и още първата зима ,като го монтирахме се случи една такава мъгла при -5 и то няколко дни.Вдигнах на балон дистрибутори,търговци и т.н.щото не е евтина машинката,и след като се вдигна мъглата...Вкъщи баня,топло,тихо работи климата,въобще коренна разлика.Не се притеснявай.

- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
В другия апартамент имам MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 25 ZM-S той едвам заскрежава питата.Гледам ги по едно и също време
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”