Здравейте,
След демонтиране на волана (за поставяне на темпомат) ми записа грешки 1044 - Control Module Incorrectly Coded и 778 - Steering Angle Sensor (G85),и светна контролната лампа за волана.След 1-2 км движение, лампата изгасна и успях да изтрия грешките през VCDS.Това което ме притеснява е ,че волана е разцентрован спрямо гумите и когато е в нормална позиция,автомобила тегли на ляво.Също при 100-120 км/ч се усеща едно играене/леко блъскане във волана.Според вас от какво може да е и с реглаж на преден мост дали би се оправило.
За демонтирането на AirBag-a въртях при изключен двигател волана на ляво и дясно (малко трудно),но при обратното сглабяне двата маркера бяха спазени.

Passat B6 - Проблем с волан,грешки 778,1044
Passat B6 - Проблем с волан,грешки 778,1044
Последна промяна от fennko на Пон 28 дек 2015 22:29, променено общо 2 пъти.
Re: Проблем с волан,грешка 778,1044
Ако са въртяни накрайниците няма да отговаря волана на положението на колелата. Иначе ако волана само е свален и после е зацепен правилно, не виждам причина да се измести така.
Кормилните накрайници ли имаш на в предвид? Те не са пипани.На самият волан и на пръта с шлиците имаше по един един маркер(резка) които са спазени.Странно ми е какво толкова се е "посукало" при въртенето му на място.Дори да се приеме,че волана не е зацепен правилно,защо когато се пусне и цялата предница тегли на ляво.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Моля, оправи си заглавието:
viewtopic.php?f=5&t=352512
viewtopic.php?f=5&t=352512