Заден фар за мъгла

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Заден фар за мъгла

Мнениеот radotom » Пон 28 дек 2015 22:49

Банда, не ми свети задния фар за мъгла на Сафрида.

След обилно разглабяне на цялото подтабло, стигнах до следното:
Крушката работи и кабела, който излиза от нея (сиво-бял) е здрав чаааак до под жабката. Или поне още там, под жабката напрежение няма.
Ключа за фаровете работи. Сигнала е от пин 12 - има 12V като се дръпне 2 пъти ключа.
Кабела там е сив.
Абсолютно всички предпазители са здрави - проверени един по един.

Сиво-белия кабел стига някъде близо до бушониерата, но след 2.5 часа зверене и яко разглабяне, така и не разбрах там ли влиза и ако да - къде! :banghead
Според АутоДата-та кабела от крушката влиза директно в ключа.
Това, разбира се, не е вярно, най-малкото защото няма как от сиво-бял (1.5кв.мм.) да стане сив (1кв.мм) без междинно прекъсване.
Според схеми от тук: http://vwts.ru/index.php?p=vw_sharan_7m някъде трябва да има датчик за поставен теглич и тогава не трябва да се пуска тази светлина. С 3-пинов куплунг.
Да, ама явно моя Сафрид е блъскан отзад и е сменяна задната врата и бронята. Теглич имаше в нишата, но дупка в бронята,както и място за закрепване няма! Съответно не виждам и такъв датчик, както и кабели за него.

Сегаааа... не, че не мога да му тегля майните и от ключа да захраня директно крушката...
Мога даже да я развържа и през реле, за да не товари ключа...
Ама що да е?!?

Та въпроса е: Къде се намира този :censored2 датчик (дават го механичен изключвател) и къде, мамаму, се включва инсталацията на куплунга за ремаркето

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Заден фар за мъгла

Мнениеот kris11 » Вто 29 дек 2015 11:58

През реле за да не се товари ключа.Релето е евтино.
При мен в левия калник имаше закачено и това. Черните букси са 8 пинови мъжка и женска. От женската излизат червен, черен и 2 кафяви /1 и 2 пин/.черния отива в бялата букса / 6 пин/.2 та кафяви са през 7,5А към бялата букса.Червения е през 15А към бялата букса /4 пин , излизат 2 тънки жълти към 7 и 10 пин на бялата букса.
От 11 пин на бялата букса илиза бял ср. дебел към 10 А и след това е срязан /Х/.От 8 пин на бялата излиза тънък бял с черна ивица и пак е Х. От 5 пин на бялата излиза червен с черна ивица ипак е Х. От 3 ти пин излиза розов и е Х.
Свалих го снопчето и имам вс светлини и мъглата. Предполагам,че снопчето е за теглич, а предпазителите са за светлините на ремаркето , но защо германеца е рязал другите проводници :screwy
Мъжка букса ; 1 - зелен към женска 1; 3 лилав към 3 женска; 5 черен към5 женска излиза кафяв към7,5А; 7 кафяв към7 женска с черен към бялата букса
мъжка ; 2 червен към2 на женска; 4сив към 4 женска б и излиза кафяв към 7,5А ; 6 кафяв с бялокъм 6 на женската и излиза червен към 15 А ; 8 жълт към8 на женската.
А какво е имало закачено на бялата букса :dontknow
Малко объркано го написах , ама

Задните за мъгла са 2 бр ???
Прикачени файлове
2015-12-29 11.32.18.jpg

Потребителски аватар
samet_1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samet_1984 » Пет 12 фев 2016 20:38

И на мен не ми работи задния фар за мъгла проверих за прекъснат кабел,но такъв няма.Иначе теглич си имам ако има някакво значение :gruebel .Ти успя ли да оправиш проблема radotom?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 12 фев 2016 22:04

В този студ хич не съм си и помислял! :icon_lol
Отделно, купих на сина ми един ФИАТ Мареа и сега си имам мноооого забавления! :banghead
:mhihi :mhihi :mhihi
п.п. Сина ми седи плътно до мен и здраво стиска джобовете, да не му паднат :no
Общо взето, даже като го накарам да иде до Шарана и да ми донесе някакъв инструмент (съседната кола) минава 3 пъти повече време, отколкото ако сам отида да си го взема, амаа.... :dontknow

Потребителски аватар
samet_1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samet_1984 » Пет 12 фев 2016 22:14

Какъв студ?В Кърджали вчера и днес направо си беше лято :c010 Значи и при теб проблема си седи :lock

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Сря 17 фев 2016 3:49

Радо виж да не би да е няма пластината на релето. С фарове за мъгла отпред ли си? Аз нямам, но на мястото на релето има пластина която свързва два пина. И съм мерил на буксите отпред на фаровите за мъгла имам 12 в. Ключа ми е само с фар за мъгла отзад, но като го светна имам и ток отпред.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Нед 29 май 2016 17:31

Та днес най-сетне ми остана време да се навра отново под волана (да се гмурна сред жиците, тъй да се каже :icon_lol )
Открих сиво-бялата жица сред сноп, значително по-дебел от ръката ми и почнах да дърпам, да видя къде отива.
После почнах да разплитам бандажа.
И пак да дърпам...
Ееее, няма издърпване! :banghead
Стори ми се, че влиза в снопа, който върви към моторния отсек, но не виждам какъв ще го дири там този кабел. :dontknow
Накрая, след 3 часа дърпане и разплитане, просто резнах жицата, резнах и сивия кабел, който идва от ключа и с една клемичка... вие се сещате :c020
Сега задния фар за мъгла свети и съм готов за годишен технически преглед! :icon_lol
И без това и 10 или 15-те случая, в които съм пускал заден фар за мъгла е когато съм получавал команди: "Дайте ляв мигач... Сега десен... сега фара за мъгла...' :col01cop

Потребителски аватар
samet_1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samet_1984 » Нед 29 май 2016 20:04

Та в крайна сметка къде се оказа проблема?Че нещо не схванах :gruebel ??

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 29 май 2016 20:50

някъде зад бушониерата / Там има връзки незнайни и дето не можеш да ги локализираш.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Нед 29 май 2016 22:44

Ами проблема е, че и аз не схванах, просто го заобиколих :icon_lol
Предполагам, Краси е дал точния отговор.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 03 юни 2016 9:57

kris11 написа:някъде зад бушониерата / Там има връзки незнайни и дето не можеш да ги локализираш.

П.П. Колкото и аз открих къде се губи проводника за задните букси за консуматори, толкова и Радо е открил. :Mr Green Fun
Проводника го локализирах до малко преди таблото, намерих предпазителя и изходящия проводник от предпазителя - но 2 та проводника са с различен цвят :screwy .Отказах се да ровя оплетения/ бандажиран / сноп и си пуснах 1 мостче :th_up

Потребителски аватар
samet_1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samet_1984 » Пет 03 юни 2016 11:12

Тоест с включване на предните се включват и задните?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 03 юни 2016 11:38

Ако разбирам правилно, Краси говори за двата извода за запалка на лявата кора, вътре в багажника.
Те не се пускат, постоянно захранени са.

При мен задния фар си се пуска когато си му е време, отделно от предните, на второто издърпване на ключа. Просто не минава през бушониерата (или където другаде, по дяволите, е навряно!), а се командва директно от ключа на фаровете

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Сря 15 юни 2016 15:00

... да използвам темата и да питам - и 2-та ли фара трябва да светят? защото при мене откъм рефлектора има фабрична пласатмасова "тапа" и за да мине крушка трябва се счупи. Та въпроса ми е дали това не е някаво законово изискване да свети само левия заден фар за мъгла та моя е затапен. Иначе инсталацията си работи. Като сложа крушка и дръпна 2 пъти ключа за фаровете светват и двата.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Сря 15 юни 2016 15:17

И при мен е така.
Дали има законово изискване да свети само единия фар, не знам. Знам, че другия го оставяли като заготовка за каращите в обратната посока англичани, индийци и др погобни

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”