загуба на антифриз

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: загуба на антифриз

Мнениеот milmar » Пон 19 окт 2009 10:25

korado80 написа:... на таблото пи показва 90градуса дали е гарнитура или спукана глава

- гарнитура
- глава
- дефектна капачка - изпуска клапанчето
- неработещ датчик/уред на таблото - показва 50 , а температурата е 150 :|
- и т.н.

korado80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот korado80 » Вто 20 окт 2009 1:53

КОЛЕГА Смених капачки три файда никва смених термостат файда също никва радиатор термостат водна помпа файда никва хвърля легена от разширителя и това е тест с химия резолтат никакав нямам изгорели газове в антифриза маркучи твърди с трудност събирам двете стени видими течове няма май легена е за скрап ако някой може да помогне моля да пише

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Нед 25 окт 2009 18:26

проблема е решен
оказа се-че теча е от маркуч които излиза от изпарителя и влиза чак отзад в блока на двиг.като е пръскал за секунди се изпарява-като хвана маистора маркуча тои се разпадна целият на 4 парчета---стар и нагорял-парчетата от маркуча бяха на камък, нямаше огъване----сълзеше и щуцера които е хванат за блока--за него е закачен един дебел маркуч за водата от радятора --(ако си спомням добре)---та тоя щуцер е бакилитен и се скапва бързо
-понеже никъде не намерих железен или алуминиев
за ПАСАТ -свалих такъв щуцер от ГОЛФ-2 там са алуминиеви-10 лв-сега ПАСАТА спи,нямя течове и нивото на антифриз е нормално
Та ти казвам колега първо прегледай маркучите ВНИМАТЕЛНО -и внимавай на какъв маистор ходиш защото са такива мърлячи,че ми е писнало от тях---в АВТО ПОЛМО(кв.Орландовци)приемчика ми вика да доида когато е сухо времето -аве кво значение има сухо или мокро бе шемет----там дето ми го управиха го правиха пред гаража и валеше дъжд колата беше мокра на всякъде и пак го намериха теча а тия от АВТО ПОЛМО ги марзи ебаси

Потребителски аватар
chebo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chebo » Пон 26 окт 2009 11:13

Здравейте колеги, карам В5, автоматик. Вече две години го карам без никакъв проблем. Една сутрин докато пътувах за работа ми светна лампата за температурата. Спрях, отворих капака и видях че иска доливане на антифриз. Долях и продължих /около 500-600 милилитра/, но ето го и проблема. След около 250 км отново присветна и усетих че нещо не е наред, отново налях около половин литър. Отидах на сервиз и споделих за проблема. Отначало казаха гарнитура, а също признак беше че от време на време сутрин за около 2-3 сек пали на три цилиндъра. След смяната на гарнитура на главата, а също смених и гумички на клапани, всичко се оправи. Проблема беше на 4 цилиндър, много тънка нишка, между другото най-напред като са надули системата не е показало, че има някакъв проблем с гарнитурата. Това е от мен. Успех.

passaTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passaTDI » Пет 25 дек 2009 15:25

Здравейте колеги.
Оказа се, че и аз имам същия проблем. Колата е Пасат Б5.5 1.9 ТДИ 2002
Карам я от няколко месеца. Вчера изминах към 40 км след което лампата за температурата започна да премигва. Градусите бяха точно 90 както винаги. Нивото на антифриза обаче беше доста под минимума а няколко дена по-рано го бях проверил и беше съвсем наред. 20 от тези 40 км обаче изминах със скорост оъ 180-190 км. До сега не съм карал колата с тази скорост. На другия ден долях антифриз и минах същото разстояние на обратно, но не съм едигал повече от 120 дори в повечето случаи карах по-бавно. Градусите си държаха 90 а след като пристигнах нивото на антифриза не беше мръднало. Като загася двигателя обаче за известно време се чува едно като свистене с леко къркорене. Трудно ми е да обясня точно как звучи. Видимо не се вижда нищо иначе. От това което прочетох в предишни постове виждам, че проблемите явно могат да са няколко, но явно аз няма как да разбера кой от тях е. Кажете вашето мнение какво е и ми препоръчайте сервиз във Варна където бих могъл да получа истината за проблема и качествено решение. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
cecoceco79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecoceco79 » Нед 27 дек 2015 9:29

Здравейте Колеги аз карам същия пасат но модела е 2003 4 мотион,Когато си го взех не духаше топло в купето имах запушен радиартор на купето след смяната му всичко се оправи ,Но започна да губи антифриз не много но губи,Няма видими течове .Всервиз ми казаха да сменя капачката на разширителния съд но проблема си остана еинственното място където се вждаt капки е от преливника отдоло които е на казанчето за антифриз Колата не загрява Направих и теста с бълбукането и мехурите в разширителния съд но не откривам друг теч Някой майстори искат точат заби за гарнитурата на главата други не ,Хубава кола но малко нерви понякога ,моля за мнения

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 01 яну 2016 9:37

Когато се губи антифриз,възможните проблеми са 2.Или гарнитура,или пробив по охладителната система.Във втория случай-с пробива-всъщност пак може да хвърля вода от разширитела,понеже системата не може да се херметизира,или пък при изстиване просто смуче въздух.Принципно за търсене на теч е хубаво да се ползва някакъв оцветител,като боя за яйца,с цел да се оцвети мястото на пробива.А пък за гарнитура-редовно следене на маслото,отлагания по щеката,тестове с реактив,проверяване на свещите за ръжда,наблюдаване за загуба на парно.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 04 яну 2016 12:02

ibm написа:та тоя щуцер е бакилитен и се скапва бързо
-понеже никъде не намерих железен или алуминиев
за ПАСАТ -свалих такъв щуцер от ГОЛФ-2 там са алуминиеви-10 лв-сега ПАСАТА спи,нямя течове и нивото на антифриз е нормално

Това не е никаква гаранция. Проблема е в 1 О пръстен ,който от дъртост става почти с квадратно сечение и не уплътнява. Провери си стария фланец за равнинност и ще видиш,че не е изкривен, ако не е световноизвестния Топран.. Има случаи на спукан фланец

Върни се в “Passat”