Altea XL 1.6TDI или 1.4 TSI след 2010

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Hohoboho
Автомобил:
Двигател:

Altea XL 1.6TDI или 1.4 TSI след 2010

Мнениеот Hohoboho » Пет 01 яну 2016 16:17

Здравейте ,
не пиша по форуми , и не съм много наясно как се случват нещата , затова моля да бъда извинен ако настъпя "котката" нещо . Въпроса ми е доста прагматичен , преди време си харесах Altea XL , свързах се с дилъра в Стара Загора , много готини хора и направих постъпки да си купя такава . Живота е странно нещо и поднася изненади , затова покупката се забави 2 години , и ето че модела не го произвеждат вече , няма да коментирам идиотската идея на VAG да спрат модела , а за съжаление можеше да я поръчам преди май месец - вече миналата 2015 година , ... тогава още нямах възможност , както и да е - на въпроса : между двата двигателя , кой е по безпроблемен .
Направих малко проучване и първите неща излизащи в нета са в + на бензиновия , като най-здравия двигател на WV групата от години , от друга страна дизелчето е по икономично , но ми изкочиха проблеми с пиезо дюзите (заради лошо гориво , което в бг - колкото искаш ) и смяна на маховик . Наясно съм че единия си има предимства и недостатъци , както и другия , наясно съм че няма да са особено динамични , купето си е тежко , трябва ми удобен семеен автомобил - с прилични разходи . Да кажем че 100% ще си взема такъв автомобил до няколко месеца , и засега везните са наклонени в полза на бензина . Ако някой може да сподели впечатления , да разсее съмнения - благодаря предварително .

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Altea XL 1.6TDI или 1.4 TSI след 2010

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 01 яну 2016 16:29

viewtopic.php?f=87&t=451184

Разгледай тази тема.
Лично аз бих заложил на бензинов двигател.

Hohoboho
Автомобил:
Двигател:

Re: Altea XL 1.6TDI или 1.4 TSI след 2010

Мнениеот Hohoboho » Пет 01 яну 2016 16:43

Благодаря за бързия отговор , до тук +1 за моя избор 1.4 TSI .

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”