Много интересен среден ,РЕАЛЕН ,разход. Жокер- нито единия ,нито другия ще са с този разход ако се карат в интензивен трафик. За разликата в покупната цена даже не споменавам. Мога разбира се съвсем конкретно да сравня Шкода О2 ( 2.0тди ПД) и Голф 6 ( 1,4 170) но така освен че ще оакам темата, ще навлеза в безсмислен спор от типа бензин-дизел
И все пак бих препоръчал ТСИ особено за Б7, модел с достатъчно изчистени болежки

Passat B7 1.6 TDI 2011 г. Какво да гледам при покупка
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Passat B7 1.6 TDI 2011 г. Какво да гледам при покупка
Последните 2 години карах въпросната Октавия 2 фейслифт с 1,6тди успоредно с Голф 6 1,4тси(122кс). Няма дори минимална база за сравнение на моторизациите, ситуацията е кон и кокошка. Хич ама хич не ме интересуват подобни коли и кой какво ще си купи, споделям този опит само в духа на форума, като място за взаимопомощ. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново,
Щом толкова ги хвалите TSI двигателите реших да се поразровя. Гледам при мен има и една интересна обява за В6 1,4 TSI EcoFuel 2010. Само дето тези 150кс ще имат як данък в Австрия. Можете ли да ми кажете нещо по конкретно за този двигател? Какъв е разходът, проблеми по двигателя, на какво да наблегна като гледам колата?
Благодаря и весело посрещане на новата година :)
Щом толкова ги хвалите TSI двигателите реших да се поразровя. Гледам при мен има и една интересна обява за В6 1,4 TSI EcoFuel 2010. Само дето тези 150кс ще имат як данък в Австрия. Можете ли да ми кажете нещо по конкретно за този двигател? Какъв е разходът, проблеми по двигателя, на какво да наблегна като гледам колата?
Благодаря и весело посрещане на новата година :)
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
При 1,4TSI вероятно ще се наложи да смениш комплект ангренажна верига. Разтяга се често, познава се по съвсем отчетливото метално дрънчене на двигателя след студен старт. В БГ това обслужване не е по-различно като цена от пълен комплект ремък с ролки, не е лошо да провериш при теб колко ще струва. Този който го гледаш представлява 1,4ТСИ с турбина и компресор(двойно принудително пълнене), адаптиран за работа на газ. Турбината е по-малка от стандартната версия със 160кс, буталата и клапаните са подсилени. Като цяло сложен двигател и вероятно на огромен пробег. Иначе ако е технически изправен е супер решение. 

- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
Аз си мислех че плащам висок данък за моя дизел в Германия - 320 евро годишно. Към 650 евро e на 150 к.с. в Австрия,как го изчисляват тези хора че ми стана интересно
? Мисля че 1.4 ТСИ имат мотор със 122 к.с.

- djankata74
- Автомобил: ford focus
- Двигател: 1.6 dtci
Защо не се качиш първо в едната и после в другата със сигорност беизина ще харчи повече от дизела ,да разбереш за какво става на въпрос.Така всеки дава акъл но ти ще караш колата и си знаеш наи добре 

- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Потвърждение на моите наблюденияhvp800 написа:Много интересен среден ,РЕАЛЕН ,разход. Жокер- нито единия ,нито другия ще са с този разход ако се карат в интензивен трафик.
http://www.auto-motor-und-sport.de/verg ... tml?show=3
От падащото меню се избират 1.2 TSI и 1.6 TDI. Скролва се надолу и:
Разход съгласно производителя: 4,9 <-> 3,8
Разход при икономично шофиране: 5,3 <-> 4,3
Разход при нормално шофиране: 6,9 <-> 6,0
Разход при спортно шофиране: 9,1 <-> 7,8
Среден разход по време на теста: 7,0 <-> 6,0
Единствения недостатък на автомобил с 1.6 TDI е 5-степенната скоростна кутия, при условие че голяма част от километрите се минават извън града. Ако 1.6 TDI беше свързан с 6-с.к., то за мен е по-удачния избор (пред TSI) при >15 000км/год.
Двама колеги от моя отдел карат съответно Октавия и Пасат с 1.6 TDI мотор от малко над 3г. И двата автомобила са вече на над 110 000км (около 35 000км/год) и минаха за първи път TÜV без проблеми, но и двамата платиха за подготовката за прегледа + обслужване при дилърите си сметки по около 800€.
Шофьора на Пасат-а смята да кара до 200-250 хил. или 6-7г и да го сменя.
Шофьора на Октавия-та смята да кара до kaputtfahren.
В зависимост от действията на VW във връзка с Dieselgate и двамата биха се разделили с удоволствие при добра оферта за обратно изкупуване или замяна за EU-6 с разумно доплащане. И двата автомобила са посещавали сервиз освен за обслужване и заради някакви проблеми. Собствениците обаче не споделят нищо допълнително, защото друг колега с Авенсис се шегува с тях когато за пореден път ги види със заместващ автомобил от дилър.
Няколкото колеги претърпели скъпата смяна на верига и разочаровани от разход >7,0 за 1.4 TSI, не искат повече да чуват за TSI.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”