Golf MK3 проблем с парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Golf MK3 проблем с парното

Мнениеот Iezekil » Нед 03 яну 2016 11:02

Ето,че сгреших.Наистина е възможно това да е разкачена клапа,но принципно се усеща при въртене на врътката дали жилото работи и дали в частност нещо се мести.
Що се отнася до смяната...има тема точно за голф,прочетия,понеже карам Пасат и може да те подведа.При мен е възможно,по пътя който ти казах+това,че се откача все пак таблото от двете Страни за да се дръпне малко напред.Тогава можеш да извадиш кутията цялата,или отгоре да развиеш и издърпаш радиатора без да вадиш кутията.При голфа обаче има една метална греда под таблото,която не знам как се маха но знам,че пречи.Но пък ако само жилото е откачено,до там няма да се стигне.Успех.

Потребителски аватар
mazalo8506
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот mazalo8506 » Нед 03 яну 2016 11:48

Не казвам, че грешиш.. но силно се надявам да не е радиаторчето.. а иначе си прав че би трябвало да се усети за жилото, но лошото че не я карам аз колата и не мога да направя разлика.. Другата седмица ще набарам колата и ще я поразровя и се надявам да е жило.. Мерси за отделеното време, като имам резултат ще драсна :th_up

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kappo » Пон 04 яну 2016 12:17

Колега "mazalo8506" за съжаление е необходимо свалянето на таблото ,при смяна на радиаторчето,за парното!

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Пон 04 яну 2016 19:30

Проблемът се намира в "МАЙСТОРА" , който му е сменял радиаторчето , който си е оставил ръцете там и му е ебал майката на всичко. Пич търси майстора си и искай да си опрви проблема който той е направил или да ти върне парите (по добре) а не да ти разправя врели некипели че е в двигателя - глупости. Знеш ли какво е станало , като е сменял радиаторчето е свършил половината работа а може даже да я е поукрасил та сега да трябва да даваш луди пари за клапи , врътки, жила копчета и тем подобни бръмбъзлъци а повярвай ми там има много такива. И най хубавото е сега отново трябва да даваш 300лв за сваляне на кюмбето. Кюмбето се сваля , разглабя се , вадят се всички клапи облепят се наново щото са заминали 100% , оглежда се за шчупени клапи , зъбчатки жила копчета всичко , проверява се всичко дали работи и чак тогава се монтира обратно. Цялото кюмбе отвътре се чисти ще изкараш 1 кофа боклуци .
Всичко това твоят майстор не е направил а и най-вероятно нещо е счупил.

Потребителски аватар
mazalo8506

Мнениеот mazalo8506 » Пон 04 яну 2016 21:08

За смяната на радиатора и аз така предполагах, че трябва да се свали таблото.. :screwy преди и аз карах голф 3 и сме му правили процедурата с клапите и имам спомен че радиатора излиза нагоре от пластмасовата кутия (сваляхме цялото табло тогава). А относно майстора, той не е сменял радиаторчето, а просто е направил клапите, които си работеха без проблем няколко години. Не знам какво му е плащано... но сега искам първо аз да я поразгледам. Събота живот и здраве ще имам време и ще действам. Просто исках да елиминирам радиатора като причина (поради факта, че и двата маркуча към и от него са горе долу с еднаква температура). Явно няма да стане така мързеливо и ще сваля жабката и ще бръкна в кутията да видя как е радиатора, но преди това ще проверя жилата (най-вече на клапата за топло/студено). 90% от решението на проблема е да знам кое е причината.. от там лесно. Но сякаш не ми се иска да свалям цялото табло в това време.. особено пред блока :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
Velkov94
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот Velkov94 » Пет 08 яну 2016 17:58

Здравейте колеги!
към въпроса: значи развих всичко от към купето(така си мисля) виждам едно щифче, което е много забутано и не мога да стигна до него. даже свалих панела където са врътките, но не става.. а от към двг развих 2 болта ама може и да не са те, защото не помръдва. понеже имам една сребриста кора зад двг и е голяма и може там да са го скрили, но ако тръгна да я махам после ще трябва да я хвърля, ако се наложи ще го направя. пробвах да си пъхна ръката през отвора на вентилатора, но понеже голфа ми е с климатик и радиаторчето пречи 1,8 90 с клима е.. ето малко снимки
Изображение
Изображение
Изображение

На последната снимка се вижда какъв голям проблем имам с въздоховодите..

Потребителски аватар
mazalo8506

Мнениеот mazalo8506 » Съб 09 яну 2016 18:12

Колата днес ми падна :dummy + хубавото време= добре свършена работа! Оказаха се клапи, въпреки че са правени преди 4 5 години (направили са ги с картон :screwy и лепило от типа Прома/Хелмитекс).. с годините лепилото е изсъхнало и резултата е на лице. Хубавото е че се справих без да свалям цялото табло (въпреки че голфа е с климатик). Свалих само жабката и джоба под нея и облепих клапата топло студено с гафер (надявам се да изкара повече от картона :mhihi ).
За колегата над мен: под пластмасата на филтъра на купето има два болта с имбусна глава 5 мм (мисля), като ги развих и откачих щипките между въздуховода и кутията на парното + откачане на жилото за входящ въздух и 2 букси че ми пречеха, целия въздуховод с все изпарителя на климатика увиснаха на маркучите на изпарителя.. от там едно малко разместване и клапите ти се откриват.. Аз изгубих малко време докато разбера за тези болтове под кутията на филтъра.. иначе като цяло процедурата не е кой знае колко трудоемка.

Juviander
Автомобил: VW Golf III
Двигател: ABS 1993

Мнениеот Juviander » Съб 09 яну 2016 19:40

Здравейте.
Ето че и аз се захванах с ремонт на парното. Проблема ми е, че не духа достатъчно топло. Топло е, ама по-скоро марничко :). Автомобила е Голф3, без климатик. През годините съм изкарал доста дунапрен от въздуховодите, за това директно се насочвам към клапите. Макар,че заради грешни показания на стрелката за температура на таблото, преди празниците сменях термостат. После установих че е било излишно.
Та... Днес почти свалих въздуховода (останаха ми металните щипки, но се мръкна), но преди това ми направи впечатление, че жилото под въздуховода е откачено. Палеца на клапата ( на няколко места е посочена като "клапа за входящ въздух" ) беше в крайно дясно положение и беше застопорен така с една вида. Въпроса ми е за какво точно служи тази клапа и от къде се командва? Проблем ли е, че е оставена така в едно положение?
Друг проблем който имам е скърцане от вентилатора за парното. Днес като го свалих, имах идея да го разглобя и смажа, но ударих на камък. Не успявам да извадя ротора. Очаквах да е с някаква зегерка, но и в двата края са цели шайби. Май ще мина само с впръскване на смазка. Някой разглобявал ли е вентилатора нацяло?

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Нед 10 яну 2016 15:53

Клапата за която питаш се движи когато завършиш врътката със степените от 1 към 0. Когато е на 0, клапата е затворена и при движение на колата в нея не влиза въздух. Примерно минаваш от някъде дето е запален някакъв боклук и има голяма пушилка. Завърташ в положение 0 и в купето няма да постъпи неприятна миризма.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”