Голф 4 1.6 акл долях скоростно масло на грешно място
Голф 4 1.6 акл долях скоростно масло на грешно място
Здр колеги.моля помогнете. Колата е vw golf 4 1.6 akl.Понеже имах малко трудно влизане на 1-ва скорост:съединителя е доста нов на 15000 км бях чел по форумите някаде че ако се доливало малко масло от отдушника на скоростната кутия около 200-300 грама масло за скорости се оправяло. Но аз се обърках и налях масло около 150 мл 75w90 в този отвор дето се регулирал ремъка или незнам точно как се води качвам и снимка в която се вижда на снимката за кой отвор става въпрос там дето има капачка
.След като налях което то текна отдолу. Но след това тръгнах за път и в началото боксуваше.имали опастност да се прецака нещо или след време ще изчезне.или какво може да се направи
Последна промяна от Martin88 на Нед 03 яну 2016 22:36, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Долях скоростно масло на грешно насло
След като вече си го и поразкарал по съединителя, нищо друго не може да се направи, освен да сложиш още по-нов съединител
И не, няма да се оправи.

И не, няма да се оправи.
Ако се долива малко обезмаслител и текне отдолу по същия начин дали няма да го изчисти поне малко
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Преди доста години аз и още един като мен дето никога не беше виждал голф,решихме да долеем по същия начин масло.
Само,че колата беше Голф 3 1.6 АБУ.Съединителя му буксува няколко дни и се оправи,но това беше лятно време.
Освен да напръскаш с някакъв обезмаслител през отвора и дано се оправи.
Само,че колата беше Голф 3 1.6 АБУ.Съединителя му буксува няколко дни и се оправи,но това беше лятно време.

Освен да напръскаш с някакъв обезмаслител през отвора и дано се оправи.
Мерси много за съветите. Значи то като чели почти не боксува вече. Но аз просто исках мнения. И аз мислех за обезмаслител.защото както изтекна маслото си мислех за Промивка с обезмаслител просто да се промие. Но дали няма да се смеси с маслото в скоростната кутия или този с на двигателя
Re: Долях скоростно масло на грешно място
Сега почти няма проблеми вече мина около 300 км. ако направя промивка с обезмаслител. Като налея малко и предполагам ще си текне отдулу. Но дали ще се примеси с масло от двигател или скоростната кутия
Няма как да се смеси с маслата в картера и скоростите.Пробвай с обезмаслител.
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
Не би трябвало да се смеси.Споко.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Голф 4 1.6 акл долях скоростно масло на грешно място
Така е, няма как да се смеси с каквото и да било.
Само не знам как ще се отрази на двата семеринга и на феродовия диск, ама... то диска не го броим - и без това живее втори живот - дорде изкара
Само не знам как ще се отрази на двата семеринга и на феродовия диск, ама... то диска не го броим - и без това живее втори живот - дорде изкара

Благодаря ви много. Само последно да питам а тва нормално ли е оттам като налееш нещо да изтича отдолу или някво уплънение си е заминало
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
Във тази кухина се намират маховика,феродовият и притискателният диск.Там течности няма.През този отвор се гледат белезите на маховика при смяна на ангренажния ремък.
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
Martin88 написа:Сега почти няма проблеми вече мина около 300 км. ако направя промивка с обезмаслител. Като налея малко и предполагам ще си текне отдулу. Но дали ще се примеси с масло от двигател или скоростната кутия
След като вече няма проблеми, не си прави експерименти, по някакъв начин се е оттекло без да причини друго, освен временно приплъзване. Карай си я така, според мен е по-добре.
Направих следното: долях около 0.5 л топла вода след което мърсотията изтекна, след което сложих малко обезмаслител за двигател изчаках 4-5 мин след което пак сложиж малко топла вода. Изчаках да текне малко след което карах около15 км само с джобки и нямаше проблеми поне за сега :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Майко мила ..... боже господи ... ти сериозно си решил да хвърлиш колата в кофата за боклук, то не че е нещо кой знае какво де , защо точно вода бе сега вътре всичко е ръждясало , няма дълго да ти искара тоя уж нов съединител и по интересното е после като идеш някой да ти го сменя има да псува някой , няма отвиване няма махане, и какво си мислиш че си изчистил тая вода с обезмаслител , изкарала е само прахта от феродовия диск маслото си седи вътре щото няма какво да го разтвори . и изобщо що си наливал там масло да беше прочел малко преди това ... и сега продължаваш да правиш глупости на своя глава . Най доброто почистване сега е сваляне на съединителя ръчно изчистване на всичко докато още може и не еръждясало съвсем. И понеже това никой няма да го направи по добре да беше налял вместо вода чист бензин , бензина разтваря маслото и все нещо щеше да изкара , но преди това отдолу до картера има една метална ламаринена капачка която е хубаво да я махнеш да за изтича по добре докато се налива отгоре (е тази капачка не всички скоросни кутий я имат зависи от модела) . Семерингите не може да прецакаш каквато и течност да наливаш те са по-нагоре , е ако налееш 5 литра примерно наведнъж ще стигне и при тях.
Ето точно такива майсторчета като теб харесвам , то по сервизите предимно е пълно с такива :)
Ето точно такива майсторчета като теб харесвам , то по сервизите предимно е пълно с такива :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”