Здравйте колеги, опитах се да намеря нещо по моя проблем, но не успях.
Автомобила е Голф 4, TDI 90 к.с АГР.
Днес сутринта, след двукратно подгравяне ( както правя когато не е палена през студен ден ) , колата запали и след 4-5 секунди изгасна, като ми се включи лампата за маслото. Опитах втори път, но автомобила не запали. Проверих нивото на маслото, което беше паднало малко и долях, но отново същия проблем, отново не запали и отново лампата се включи.
От 2- 3 дена сутрин като паля, ми се включваше лампата за температурата на охладителната течност, но след изключване на мотора и повторно палене, индикацията спираше ( всичко е наред с нивото на течността).. та така до днес, когато се включи индикацията за маслото и невъзможността да запаля автомобила.
Акумулатора е 6 (чисто нов е ), възможно ли е да има проблем по маслената система ( помпата ) , налягане и прочие... и дали може да има проблем във свещите, въпреки, че не виждам логика да ми свети лампата за маслото.
Ако някой се е сблъсквал с проблема, моля да сподели, понеже в това време, нито мога да я заведа в сервиз, нито да работя по нея.
Благодаря :-)
Голф 4 TDI проблем със запалването
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със запалването Голф 4 TDI
С какво масло си?
-
- Автомобил: VW Golf MK6
- Двигател: TDI
Aral 10w40, сменяно преди 3000 км.
Последна промяна от gr_kanev на Нед 10 яну 2016 22:51, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално е това което станало',беше доста студено.
Ако беше с 5w40 щеше да е друго нещо.
Ако беше с 5w40 щеше да е друго нещо.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
обикновено лампата за маслото светва като въртиш дълго на стартер
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм с 10/40,ама гъстичко идва сякаш за тия мотори,особенно в тия студове.Ако много студено не я мъчи ,изчакай малко да отпусне времето ,че може да ти направи беля ,ако не станало нещо вече де,щом не пали....Дано не е нещо сериозно.
И при мен при първо палене ,сега в тия студове пали и угасва веднага,но слава богу на втория път запалва и нарежда веднага оборотите.

И при мен при първо палене ,сега в тия студове пали и угасва веднага,но слава богу на втория път запалва и нарежда веднага оборотите.
-
tdi fen написа:обикновено лампата за маслото светва като въртиш дълго на стартер
Не съм въртял въобще, никога не съм имал проблеми 3 години, автомобила ми е палил и при много по ниски температури.
gergeto написа:И аз съм с 10/40,ама гъстичко идва сякаш за тия мотори,особенно в тия студове.Ако много студено не я мъчи ,изчакай малко да отпусне времето ,че може да ти направи беля ,ако не станало нещо вече де,щом не пали....Дано не е нещо сериозно.![]()
:-). Нямам и друг избор за момента. Благодаря за мнението.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Виж за грешки и наи вече центровката на ГНП-то
-
okti_1 написа:Виж за грешки и наи вече центровката на ГНП-то
Благодаря.
Последна промяна от radotom на Вто 05 яну 2016 0:14, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутон Цитат имаш и бутон Нов Отговор! Използвай него
Причина: Освен бутон Цитат имаш и бутон Нов Отговор! Използвай него
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Проблемът ти не е в това че си с масло 10/40, аз съм палил при - 20 с същия вискозитет и съм нямал грижи! Но виж от марката Арал съм си патил преди 10 години и го избягвам като дявола тамян! Моето мнение е че имаш проблем с налягането на маслената помпа! Вижте за грешки с Вага, но това че ти е светила и лампата за водата също не звучи добре! Провери всичко дали е ок течове ниво на вода и масло! Изчакай да се стопли и задължително смени тази марка масло!
Върни се в “Дизелови агрегати”