Законно газово оръжие КАК?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Re: Законно газово оръжие КАК?

Мнениеот дърт милиционер » Съб 02 яну 2016 18:40

Отговарям на колегата - всяко оръжие може да предизвика смърт - дори прашка.......Ако стреляш почти от упор в слепоочието на противника с газов пистолет е голяма вероятността за летален изход.Това , че някой иска да си повярва колко равнопоставен е газовия - на бойния пистолет.........показва силна неосведоменост. Наистина не е зле да идат да пострелят в регламентирано стрелбище с боен пистолет /по добре е с ТТ патрон 7.62мм/.........или друга ютия 9ммПара .........после да напишат отзивите си пак тук. Моето скромно мнение беше , че газовото/и бойното/ оръжие са бреме за притежателя им - в нашата държава на абсурда - самозащитата не се толерира , а се бламира от съда- под претекст , че трябва да се запази живота на отсрещната страна/нападателя/. Наскоро гледах двама шофьора как се дебнат като каубойци и се сочат с пищови.......и то в центъра на София.........само защото единия е засякъл другия и не осъзнават колко близо са - единия до гроба , а другия до затвора. Ако не бяха въоръжени - всичко ще мине като поредния двубой , но когато си въоръжен - се чувстваш ''велик'', и правиш последната погрешна стъпка........После идва самокритиката , но е много късно. Не искам никого да поучавам , за 27г. съм се нагледал на умопомрачителни гледки , на млади хора - чийто живот е съсипан от глупавото чувство , че оръжието/дори и нож/ дава ''сигурност''..........По добре е да се запишете в курсове за бойни изкуства........ ще има по голям ефект - и там има смъртни случаи , но поне присъдите са по малки.........Нищо лично.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Съб 02 яну 2016 20:07

Газовите пищови съвсем не са безопасни. Имат едни специални хаосни патрони кото хвърлят пламък като огнехвъргачка на 3 метра пред тях. С два пълнителя с такива куршуми, лесно няма да се доблжи човек до тебе без сериозно да си увреди лицето. Също така има компресорни ПЦП въздушни пушки с 40 джаула заряд, това спокойно убива човек ако не внимаваш къде стреляш, освен това не се изисква регистрация за тях, а само уведомление. Съвсем не са играчки тези оръжия, ако умееш да боравиш добре с тях са голям плюс при отбрана, дори са способни да убиват- така че умната.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 03 яну 2016 1:09

дърт милиционер написа:Наскоро гледах двама шофьора как се дебнат като каубойци и се сочат с пищови.......и то в центъра на София.........само защото единия е засякъл другия и не осъзнават колко близо са - единия до гроба , а другия до затвора. Ако не бяха въоръжени - всичко ще мине като поредния двубой , но когато си въоръжен - се чувстваш ''велик''

Бъркаш се - тоя тип хора с изкривен комплекс на тема "аз съм мъж" и без пистолети ще правят простотии по всеки повод. Има достатъчно случаи на преследване и спиране пред другата кола за изясняване на отношенията или бой с юмруци през прозореца по светофари. И без пистолети са същите тъпаци. Няма да се изненадам, ако тия са били с газови пистолети или поне единия от тях - но пак да се дебнат и "сочат".

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 03 яну 2016 3:16

icoico написа:и/или наруши местоположението им, се наказва с глоба в размер 1000 лв.[/b]

хм, това за местоположението не го знаех, но така или иначе зададох въпроса си провокативно. Предвид цялата законова неуредица, много по-евтино и спокойно може да се окаже, ако просто не се занимаваш с регистрация на оръжие, било то газово или бойно. На един средностатистически човек, който не охрана и не избива комплекси по улиците, тази регистрация ще донесе само главоболия, много отговорности, разправии и разходи.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 03 яну 2016 9:56

Mihailov78 написа:Газовите пищови съвсем не са безопасни. Имат едни специални хаосни патрони кото хвърлят пламък като огнехвъргачка на 3 метра пред тях. С два пълнителя с такива куршуми...

Флаш дефенс патроните не са Змей Горянин, три метра пламък е, да кажем, леко преувеличение :smile Освен това, в тях също няма куршуми. Поради което вопиющо количество газеняци биват каращисвани с помощта на отвертка, лепило и оловна сачма шест нули до състояние на доста калпаво, но напълно достатъчно( за присъда, ако не друго :mhihi :mhihi ) незаконно оръжие. Както е тръгнало, вероятно до няколко години тяхното свободно разнасяне също ще бъде ограничено...

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Нед 03 яну 2016 17:22

icoico написа:Флаш дефенс патроните не са Змей Горянин...

Колега, не се изказвай неподготвен, стрелял ли си с такива патрони от големия калъбър? Явно не си :mhihi :mhihi На три метра пърлят яко от горещината, самият пламък минава метъра. Аз съм стрелял много с тях и имам опит, на 3 метра топят найлон, на метър направо палят. За самозащита са перфектни. Не казвам че са супер оръжето, но ако умееш да боравиш добре с тях са си опасни. Дори и с боен Макаров ако не умееш да стреляш добре пак може да не спреш нападател. Нямаш шанс срещу това ако са десет поредни изстрела, ще си опърлен като пърленка и няма да виждаш нищо. Я виж какъв змей горянин са, огнехвъргачка 1ва степен: https://youtu.be/LwF1rjk5vk0?t=191

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 03 яну 2016 20:03

https://www.youtube.com/watch?v=ZN5G2bm ... detailpage

Ето така се узаконява оръжие,праиш видео,показваш си лицето ,номера на колата си,стреляш във въздуха ,дърпаш назад "затвора" на оръжието и разтръскваш за да падне патрона от цевта и общо взето това е...А, да не забравяме и музикалния фон ,килото злато по ръцете ,уискито в багажника и ...въобще да демонстрираш "финансова стабилност"

Съжалявам за сарказма ,но дотам сме се докарали в БГ-да си "подвиваме опашките" ...и да мълчим,докато мазния "герой" от клипа не гръмне някой наш близък или някои от нас самите и после....Нещастен случай,а може би и "самозащита" ще го изкара бг правосъдието... :bowdown

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 04 яну 2016 21:27

gergeto написа:
Съжалявам за сарказма ,но дотам сме се докарали в БГ-да си "подвиваме опашките" ...и да мълчим,докато мазния "герой" от клипа не гръмне някой наш близък или някои от нас самите и после....

Не четеш новините май

Полицията откри циганина стрелец от Пазарджик и прибра газовите му оръжия

А Битивито направо утрепа коня с лопатата :mhihi :mhihi

http://btvnovinite.bg/article/kriminaln ... rezhi.html

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 05 яну 2016 10:31

icoico написа:Не четеш новините май

Следя новините редовно,знам и развитието по случая,затова ме е яд че ние тук обсъждаме варианти ,как законно да се сдобиеш с такова оръжие,щото на някои колеги може би действително им е необходимо,какви са рисковете от притежанието и евентуалното му използване...А в същото време един вечно "дискриминиран" етнос и в частност конкретни негови представители си трупат арсенали и сигурен съм не само газови ,без никакви скрупули.
И както виждате от видеото понятието "спазване на законите на страната" не важи за главния герой,щото човека демонстрира благосъстояние. За каква наглост става въпрос-колко от нас и въобще кой нормален човек би носил такъв арсенал в багажника си и да го показва и използва и то пред камера? Наистина се замислям понякога кой е с по-изкривено мислене, аз или такъв като този от клипа.?
Не бих могъл да си представя какво би се случило,ако ме спре КАТ,поискат да видят аптечка и пожарогасител например,отварям багажника и ...вътре всякакъв вид оръжия... :screwy

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 05 яну 2016 17:55

Имало едни турски газови пищови, които с проста отверка се "оправяли". Някой знае ли марка и модел?
Продажбата и притежанието им е напълно законно съгласно законите у нас.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 05 яну 2016 18:06

http://www.vks.bg/vks_p10_168.htm

Ето ти модела:

...-и за това, че на 05.02.2007 г., в гр. София, в ателие № 2 на партерния етаж на ул. „Ч.” № 4-6, е държал огнестрелно оръжие – газов пистолет м. „Blow Compact”, модел 2002, кал. 9 мм., № 24549 (с демонтирана втулка, технически неизправен, но годен да поризведе изстрел) и боеприпаси – 6 бр. патрони кал. 9 мм., снарядени с метална сачма и годни за стрелба, без да има за това надлежно разрешение, поради което и на основание чл. 339 ал. 1, пр. 2, алт. 2 и 6, вр. чл. 54 от НК му е наложил наказание 1 година лишаване от свобода...

Много газеняци са така. Отвинтването на втулката автоматично те прави притежател на незаконно огнестрелно оръжие. Горното решение е по случая "иконописец V.S. наркоман", първият даже май вече излезе от затвора...

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Сря 20 яну 2016 0:20

gergeto написа:Не бих могъл да си представя какво би се случило,ако ме спре КАТ,поискат да видят аптечка и пожарогасител например,отварям багажника и ...вътре всякакъв вид оръжия... :screwy

Показването на аптечка и пожарогасител и отварянето на багажника са 2 различни неща. За багажника им трябва заповед за обиск - колкото и несериозно да звучи.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 20 яну 2016 0:57

Не разбрахте ли, че само престъпниците имат право на оръжие, както и да нападат майките и бащите ви с моторни резачки, да ги бият с тръби по главата и да ги душат, докато останат в безпомощно състояние? А вие нямате право да правите нищо, освен тихо да чакате момента на гибелта си? Дали от някой турбо мутра на пътя, който слезе и ви надупчи или някой...циганин...
Това е тъжната картинка тук. Да се защитиш, да защитиш законно живота и собствеността си - няма такъв филм тук. Вие нямате нищо, нито пък аз. Всичко е на заем, докато не дойде някой да го земе. Нищо не може да му направите и полицията няма да ви помогне. Крепостни селяни сме направо.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 20 яну 2016 8:31

Някъде назад четох за експеримент на Сашо Диков със свински глави.Това не съм го чувал,но навремето гледах Сашовия експеримент,само че с пилешки бутчета.А ето и едно клипче с диня:
https://www.youtube.com/watch?v=RqKrIpKoznk
И както казах,идеята да имаш газово или даже въздушно оръжие е самозащита.И не говорим за стреляне от упор,а за яко обгазяване на нападателя.Говорим за 15 патрона пълнител,комбинирани по 2 патрона-първо халосни,после газови х2 от цвят и накрая с огън.Колкото и да е несериозно като оръжие,всеки може да се пробва заставайки срещу дулото,дали аджаба не върши работа.
А за нападение има доста по-легални и смъртоносни уреди,като харпун например.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Сря 20 яну 2016 8:39

$100 написа:Показването на аптечка и пожарогасител и отварянето на багажника са 2 различни неща. За багажника им трябва заповед за обиск - колкото и несериозно да звучи.

Знам,но нали се сещаш че когато аптечка и пожарогасител са ми в багажника и ми ги поискат да ги покажа,докато отворя багажника поне единия от полицаите вече е застанал зад мен и наднича какво има вътре.Може би така са инструктирани точно от гледна точка на безопасност.Даже преди няколко години имах подобна "проверка",обаче в багажника имах и 2 туби нафта .Очаквах да се заяде,обаче полицая ме пита тихо на колко я вземам и има ли повечко количество... :stumm

Върни се в “ОФФ-Топик - други”