Мнение за mazda premacy, 2.0, 131 коня

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Мнение за mazda premacy, 2.0, 131 коня

Мнениеот Bai Sando » Сря 06 яну 2016 18:08

Драмата е,че в Австрия или Германия пръскат някакви химии по пътищата и коли с по-слаба защита на купето буквално стават на решето от долу.Виждал съм БМВ 7-ма серия с дупки по вратите,мишка да влезне.
А маздите и тойотките въобще не им е силната страна покритието против корозия.
За това масово идват от там яко изгнили,тука ги замаскирват колкото да ги купи някой и на другата зима са "Флинстоун" :wink
Не казвам,че всички са така,но повечето са.За това кола внос от там трябва да се прегледа под лупа от долу.

Потребителски аватар
andreygg
Автомобил: Polo 6n2
Двигател: AUA 2000

Мнениеот andreygg » Сря 06 яну 2016 19:49

bahamonde написа:Само да кажа, че вече ходих да я гледам, и говорих със собственика. Не е кой-знае какво, има си дребни забележки по интериора, колата е внос от Германия, показа ми сервизна книжка, последното обслужване е оттук - масло Лики-Моли 10-40, ремъци. Регистрирана е, има застраховка до март. Поне външно, не забелязах ръжди, но ще мине през сервиз за оглед. По принцип, колата била за жена му, вече потрошила предната :mhihi , но и идвала малко "голяма", та решил да я продаде, а за нея вече купил мазда 2, дизелов вариант. Имала TUV до октомври 2016г, зеленият стикер на стъклото бил за стандарта Евро 4, каквото и да значи това. Всичко това, го ми го казва той, само предавам думите му, доколко е вярно, е друг въпрос! Впрочем, принципната уговорка е на 3700 лв, смятам че е изгодно, или не е така?

Впрочем, наистина ли е възможно, да е на 167к километра? Според книжката е така, но все пак, съм скептичен, не знам!

По въпроса за Евро 4 тук пише друго.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0 ... 0%B2%D0%B5

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 06 яну 2016 20:45

EURO 4 в Германия, най-вече важи за това, къде можеш да влизаш и къде не можеш. Примерно в центъра търсят ЕURO 5 /това ако не се лъжа е за вредните емисии които вкарва колата във въздуха/ и ако го нямаш не можеш да влизаш там с колата. Ако те пипнат /това ще стане/ ти слагат глоба. Но това едва ли е причината колата да е продадена. /поне според мен/! Аз не бих я купил на доверие. Ако не си запознат с модела, прочети в интернет или влез във форума на мазда. До колкото знам, са здрави мотори, но горят масло /някои модели/ най-вече знам за 1.8.
Прегледай както казват колегите по-горе за ръжда. В повечето случаи това си е доста сериозна причина да бъде продадена колата, защото идва момент, когато не можеш да минеш преглед! Ако отдолу е китосвана и не разбираш може да не разбереш нищо. Има хора които разбират и ще е добре за теб, да им платиш някой лев, и да си спестиш главоболия. А една кола, колко и да я кърпиш тя си изгнива. В Германия/Австрия, хвърлят така наречената "Луга" която не позволява да се вледеняват пътищата, и да се натрупва снежна покривка по пътя. И когато колата минава през това трасе, се полепва лугата по купето и един вид си работи вътре/яде купето и антикорозионната защита, ако има такава де/! Затова е желателно да я огледаш доста добре за гнило. Никой не сваля 500 лева от цената, едва ли не защото му правиш мили очи!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 06 яну 2016 21:18

anonym0us написа: До колкото знам, са здрави мотори, но горят масло /някои модели/ най-вече знам за 1.8.

Нищо подобно!

Потребителски аватар
bahamonde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bahamonde » Сря 06 яну 2016 21:26

Като четох за EURO стандартите, логично е, да покрива по-стар стандарт, все пак, не е нова кола! Макар че, тия стандарти са последна грижа в момента.
Доколкото разбрах, самият той е собственик отскоро, както писах по-нагоре, жена му се е отказала от тая кола впоследствие, не е внасяна за продажба. Ако наистина е така, не мисля, че ще тръгне да си фалшифицира сервизната книжка, не виждам смисъл да си дава тоя зор, за една кола, за няма и 4 бона! Впрочем, той изобщо не ми сваля от цената, ако сте забелязали, в сайта има 2 обяви, за различни коли, но с едни и същи снимки! Едната е за 3699, другата е за 4100. Таман даже се канех, да искам отбив на поне 3500, ще вземете да ме откажете :mhihi ! Но, в крайна сметка, ще се ходи в сервиз, за щателен преглед, тогава ще реша! Впрочем, получава се лек силогизъм - хем са здрави мотори, пък хем горят масло, как да го разбирам? За мен двигател, горящ масло над заводските си норми, е всичко друго, но не и здрав!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 06 яну 2016 21:43

Двигателите са здрави и не горят масло, искат хубаво такова и нищо друго, маслото за тази кола е 5/30-5/40 качествена пълна синтетика!
Ако мотора е здрав, и някой преди теб не се е изср.л на него, ще отваряш предния капак само за проверка на антифриза и течноста за чистачките, както вече казах!

п.п. Натискай го да сваля, парите които иска са много. Най хубавото нещо на тази кола е двигателя, стига да е здрав :smile

Потребителски аватар
bahamonde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bahamonde » Сря 06 яну 2016 22:51

Ако мотора е здрав, и някой преди теб не се е изср.л на него, ще отваряш предния капак само за проверка на антифриза и течноста за чистачките, както вече казах!

А как да разбера, че наистина е здрав, и не харчи маслото? Освен пипането в ауспуха, има ли друг начин? Меренето на компресията, показва ли състоянието му?

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Сря 06 яну 2016 23:10

donMaranzano написа:
bahamonde написа: Странно ми е обаче, защо на предните смени на маслата, в Германия, маслото е 5-40, или 5-30, само първата цифра видях в книжката, а тук изведнъж минава на 10-40?

Ами по-евтинко.

Евтино масло със скъпа добавка, може би.

Едно време като купувах първата ми кола, ми беше разказана абсолютно същата история. Нов внос от Германия, регистрирана от 1-2 месеца в БГ, за жената ама тя не я харесва, със сменено масло, НО необслужена. Тогава това не ми направи голямо впечатление, защото при пробното каране двигателя мъркаше. Всичко беше супер.

Клъвнах аз, купих я и след няколко дни хайде към сервиза за смяна на ролки, ремъци, масла и т.н. Вземам си колата от сервиза, пълня резервоара и първа разходка. Спирам след около 20км и нещо почуква. Чукането идваше от бутален болт на трети цилиндър. И го нямаше "със смененото масло". И картината почна да се избистря. Кой купува кола за себе си и сменя САМО масло, без да обслужва?!? Аз лично повече такъв автомобил не бих купил.

Не е ли странно и това, че "за жената" от голямото купе (Mazda Premacy) се купува малко (Mazda 2)? Защо не е купена още от първия път малката кола?

Потребителски аватар
bahamonde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bahamonde » Чет 07 яну 2016 0:01

Пак уточнявам, че всичко, което давам като информация тука, е от наблюдения и казано от собственика, ако има разминавания, ще го попитам, ако не мога да отговоря точно.

Каза ми, че и е сменил всичко - масла, ролки, водна помпа и ремъци, и сякаш е вярно, пистовия ремък, който се виждаше, не изглеждаше да е стар. Показа ми и вписаното в книжката за това обслужване.
За жена си, ми каза, че колата и идвала "голяма", но като мощност и динамика, не като купе, преди това е имала по-малка дизеларка, която е помляла, това е бил поводът да внесе премасито от Германия, където имал склад и някакъв бизнес, не разбрах какъв. Покарала я малко, и се отказала, тогава и вкарал една "двойка" дизел, както искала тя, тази я пуснали за продан. Звучи правдоподобно, все пак, защо ще бърза да обслужва и регистрира колата, ако ще я продава веднага? Поне аз не бих го направил, не знам! Между другото, не знам дали е важно, но самия той кара едно паджеро, има и лекотоварен бус, всичките му коли са японски, при все, че живее и има бизнес в Германия! Това обяснява, защо е докарал мазда, а не нещо друго, те са най-евтините японки на пазара!
Между другото, същият модел, в автокъщите, върви към 5000лв, поне така видях.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пет 08 яну 2016 0:22

AugustinerFan написа:Какво като Австрийските ръждясват по-здраво? Ръждата си е ръжда ако ще да е ръждясала в Афганистан! Дали е ръждясала в Австрия или Германия няма значение,има подемници а колегата има очи да гледа! В крайна сметка някой си продава колата и е написал че е нов внос от Германия,друг иска да я купи и пита за мнение във форума какво да гледа, отговаря му се:

Не всеки разбира от симптоми за ръждясване, а разбирачи да замажат положението се намират. В Австрия използват по-силни препарати срещу сняг/лед и затова по-тежко им страдат ламарините. Така че ако даденият модел има склонност към ръждясване е най-добре да се избягва австрийски произход независимо от видяното на подемник.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Съб 09 яну 2016 13:13

Аз имам такава но по предната маска и е 114 коня.Доволен съм разбира се иначе нямаше да я купя.Удобна ми е и наи важното не ме вкарва във никакви разходи.131к е другата маска феислифт лек и по принцип са по скъпи.Идеално се газифицира.Преди години имаше проблеми със настроиките и наистина го имаше това придърпване на определени обороти то това е минало отдавна...Както писаха почти всички единствено ръждата е проблем при тези коли.Мотори и окачване е безгрешно.Специално този мотор 131к си похапва добре градско...около 12-14л.Другото което е на мен ми идва леко шумна при скорост 120-130км и нагоре.Не е добре обезшумена.Но аз специално не съм я взел да се пенсионирам със нея.Скоро ще я продам и ще купя нещо по ново естествено. 2 зими е при мен вече.Обслужването масла ..ремъци..филтри..се побираш във 500лв.Добра покупка е .Един от наи здравите модели на марката.Не е толкова ефектна като табло и фасон но пък си е удобна във всяко едно отношение за дълъг път.Ръжда отдолу почти не се забелязва.Сега забелязвам няколко леки пъпчици по задните вежди но това е никакъв проблем на този етап.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”