Здравейте колеги от няколко месеца ми се появи едно свирене като от щурец което някога изчезва при промяна на позицията на вентилатора от 1-4
въпросът ми е някой сменял ли е този вентилатор да сподели къде се намира и как се сваля защото предполагам че трябва да се почисти и смаже ?
Поло 9n3 2007 bnm - шум от вентилатора на парното
Поло 9n3 2007 bnm - шум от вентилатора на парното
Последна промяна от mishmar на Съб 09 яну 2016 8:47, променено общо 1 път.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Re: поло 9n3 шум от вентилатора на парното
Виж дали ти е наместен добре филтъра на купето. Долу под жабката е. При мен го имаше същото след смяна на филтър купето- наместих го плътно- оправи се. И да знаеш при пусната вентилация като включиш задна компа обръща вентилацията на вътрешна циркулация без да ти сигнализира, после като изкл. задна пак си пуска въздуха отвън.
Re: поло 9n3 2007 шум от вентилатора на парното
как да го поправя това заглавие не ми позволява корекция ?
- polovera_9n3
Оп колега излъгал съм те без да искам. Вчера се заслушах в колата и се оказа, че "щурчето" още си е там, само че е по тихо. Така че незнам- май от турбинката на моторчето идва, ама там дебела работата, аз ще си карам така- явно е проблем това при полотата.
пп. За заглавието- на 1вото мнение дето си писал проблема даваш промени, отгоре над мнението в едно поле е заглавието на темата. Там вече можеш да променяш. После долу даваш Прати и си готов
пп. За заглавието- на 1вото мнение дето си писал проблема даваш промени, отгоре над мнението в едно поле е заглавието на темата. Там вече можеш да променяш. После долу даваш Прати и си готов

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Като наглася да ми духа в краката и при мен се появява щурче, като духа към стъклото щурчето се спотайва и не се обажда. Очевидно проблемът не е във вентилатора, а някъде по клапите или въздуховодите. Поне при мен.
Re: поло 9n3 2007 bnm шум от вентилатора на парното
не се заблуждавайте проблемът идва от самия вентилатор.от началото започва по-рядко и по-тихо на моменти да се чува но в последствие се увеличава за това трябва да се открие да се почисти от прахта и да се смаже с 2-3 капки масло в противен случай ще се износи втулката или лагера и ще затормозят работата на ел.мотора и може да изгори
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Можеш да бъдеш 1000% сигурен, че аз не съм се заблудил и свиренето при мен идва от клапите и въздуховодите, а не от вентилатора.
- polovera_9n3
mishmar написа: за това трябва да се открие да се почисти от прахта и да се смаже с 2-3 капки масло в противен случай ще се износи втулката или лагера и ще затормозят работата на ел.мотора и може да изгори
Ти направи ли това, и ако да как? Има ли ефект? Щурчето там ли е още?
аз клапите не ги пипам държа ги в лявата позиция където пускат едновременно на прозореца и в краката.щуреца си отива ако променя позицията на вентилатора или
след като го изключа.
след като го изключа.
Re: Поло 9n3 2007 bnm - шум от вентилатора на парното
При мен имаше подобен шум...оказа се едно изсъхнало листо от дърво,което се показа от клапите на въздухопровода...извадих го с пинсети и от тогава не съм чувал щуреца:)
- plamkata_pz
- Автомобил: CADDY LIFE - POLO 9N
- Двигател: BSX 2007 - BBY 2003
Re: Поло 9n3 2007 bnm - шум от вентилатора на парното
Аз имам Caddy 2007 и при мен е абсолютно същото положение.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”