Диодчето на имобилайзера – Голф 4 АКЛ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
RazerNaga
Автомобил:
Двигател:

Re: Диодчето на имобилайзера – Голф 4 АКЛ

Мнениеот RazerNaga » Нед 10 яну 2016 19:55

Здравейте колеги! Имам странен проблем с имобилайзера на моя Голф 1.6 АКЛ 1998г. След сваляне на акумулатора поради поставяне на ксенон (китайски) след включване на фаровете се чува странен шум и ми се нулира малкият километраж и часовника. След загасване на двигателя и вадене на ключа и при повторно запалване, не ми свети лампата за Имобилайзер и колата не иска да запали. Пробвах и с 2-рия ключ, но резултатът беше същият. Разкачих клемата на плюса на акумулатора и автомобилът запали. Закарах го на диагностика, но не отркриха никакви проблеми с Имобилайзера, а само с централното на 2 от вратите (които се заключват и отключват), както и с ламбда сонда. След диагностиката и изтриването на грешките за 2 дни нямаше проблеми, но сега отново имам същия проблем. Искам да спомена, че таблото ми не свети (откакто съм закупил колата), а също така и скоростомерът ми показва 2но (ако карам с 40, показва 80км/ч и т.н.). От време на време таблото светва, както и останалите лампи в купето и забелязах, че само диодите на парното не светят. Въпросът ми е, какво да направя, за да оправя проблема с таблото и най- вече с паленето на колата. Акумулаторът е Варта и пали без проблем (от първия път) дори в студа.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”