Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Някъде четох че уреда показва точно ако е на стайна температура. Ама не разбрах уреда ли да е на стайна температура или течността 

- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Значи не измерваш както трябва. И при мен показа -10 на вода и се учудих. На чешмата ако пробваш влиза много въздух и се лъже уреда. Пробвай да засмучеш от чаша и после леко наклони уреда съвсем леко да влезне въздух от долу. Също ако мислиш ,че не е вярно махни синята тапа и директно налей вода и виж до къде ще отиде на индикацията. Ако тогава отиде на -10 нещо не е в ред. При мен работи идеално
Индикаторната скала е настроена към средната стойност на разпространените средства за защита от замръзване, възможни са обаче малки отклонения нагоре или надолу.
Индикаторната скала е настроена към средната стойност на разпространените средства за защита от замръзване, възможни са обаче малки отклонения нагоре или надолу.
petko5 написа:black_903 написа:Ударната бормашина на parkside става ли за нещо?
И аз имам същия въпрос ......
Ако питаш за тази малката- за ударна не става много, понеже удара е реализиран със съчма подскачаща по назъбено колело. Така се реализира на повечето малки дрелки удара- моят малък Елртос също е направен така. Тоест става основно за пробиване в дърво и метал до 10 мм. А за сериозен бетон, само топи видиите.
Относно уредирте за мерене на течност за чистачки и антифриз, които за мене няма как да са много точни, но за бърз тест стават.
Реално спирта, каквато е течността за чистачки се мери със спиртомер с оловни тежести. Мотокса който ползвам от години е 90 % спирт и го дават на - 60 да диани. Като го разредя 1:1 става 40 % ракия и диани до -към 10, във фризера се сгъстява на -20. Тестера сега пропадна в концентрата до дъно, а в разреденият даде около -10. Тоест горе долу вярно. Но действително при -5, -10 така разредената течност, като я пръсна по стъклото и ако колата не духа топло от парното се образува тънък бял филм върху стъклото-обледенява. После загрява и няма проблем.
Другото което е вярно че теста се прави на стайна температура, защото и гуменият маншон който засмуква и прави вакума омеква и уплътнява по добре, а и плътността на течността при 20 гр е една, а при по ниска е по плътна.
Водата е най плътна при +4, а се разширява най много под формата на лед при -4. Даже на таблото на Пасата -фис дисплея при +4 светка и удря гонг съпроводено със снежинка. Предупреждава за последващо обледеняване и хлъзгане. Антифриза също се сгъстява повече при по ниски температури естествено.
В крайна сметка се мери плътност на флуид, които пък зависи от температурата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво общо има плътността на водата и индикацията за ниски температури в повечето коли?trv написа:Водата е най плътна при +4, а се разширява най много под формата на лед при -4. Даже на таблото на Пасата -фис дисплея при +4 светка и удря гонг съпроводено със снежинка. Предупреждава за последващо обледеняване и хлъзгане. Антифриза също се сгъстява повече при по ниски температури естествено.
Ами под 4 градуса водата става по плътна и съответно и по хлъзгава- молекулата и е по споена така да се каже- капката стои като едно цяло и по трудно се разбива на по дребни капки. Има си физическо определение за това. Отделно водата по пътната настилка може при 4 градуса да е замръзнала вече, защото асфалта е по студен в повечето случаи. Поне това наблюдавам аз.
В уикипедия пише тези работи.
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
trv написа:Ами под 4 градуса водата става по плътна и съответно и по хлъзгава- молекулата и е по споена така да се каже- капката стои като едно цяло и по трудно се разбива на по дребни капки. Има си физическо определение за това. Отделно водата по пътната настилка може при 4 градуса да е замръзнала вече, защото асфалта е по студен в повечето случаи. Поне това наблюдавам аз.
Това което пише е ,че кристалната решетка започва да се образува при температура под 0 градуса,но не означава ,че водата е замръзнала...при температури от порядъка на 4,3,2,1, градуса.Тоест водата не започва да замръзва на 4 градуса на асфалта и за това ти мига таблото и ти показва снежинка,а защото има опасност някъде да има температура на асфалта по- ниска от нула,където ако падне дъжд да обледи или ако времето е влажно да се образува появата на слана или каквито се сетиш там глупости защото датчика за външната температура не ти мери земята ,а въздуха и можеш да имаш не малки разлики в двете температури!Не случайно в северните страни има табла по пътя където показват и температурата на асфалта.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%B4
Колега навлизаме в по дълбоката физика. Както казах при 4 градуса водата е с най голяма плътност - демек тогава водната молекула е най плътна и споена. Капките се разделят по трудно на по ситни частици- или водата е най гъста-Плътна.
Поради което така нареченият аквапланинг е най силно израсзен точно тогава-понеже при контакт с по плътни и гладки повърхности като лед, масло и студената вода гумата има най малко триене.
А при 4 градуса също асфалта може да е замръзнал с температура под или около нулата, и понеже водата намираща се върху него е като тънак слой, тя добива неговата температура много бързо и кристализира. Локвите примерно не биха замръзнали така при тази температура от 4 градуса околна. Но това е характерно когато времето е било дълго време студено при температури под нулата и после се вдигнат над нулата временно и то предимно сутрин.
Тънките (разлати) обекти освояват по бързо околната температура била тя положителна или отрицателна. Имат по добра и по бърза топлопроводимост.
Както водата е най плътна при +4, така ледът се разширява при -4 най много и тогава пука обема в които се намира най добре.
Та колега това което си дал като линк за леда потвръждава моите думи- там си пише водата е най плътна при +4 ! И съответно е най хлъзгава.
Много пъти съм заглеждал дъжд при такива температури как се стича по джама и се вижда това.
Даже пише че при 4 градуса водата е 1г/м3 което е по плътно от леда за 1 грам.
Необичайно свойство на леда, замръзнал при налягане една атмосфера, е че е с около 8% по-ниска плътност от течната вода. Ледът има плътност 0,917 г/см3, докато плътността на водата е 0,9998 г/см³ при същата температура. Водата е най-плътна (около 1,00 г/см3) при температура 4°C, като плътността и намалява със започването на образуване на шестоъгълните кристали лед при спадане на температурата под 0°C. Това се дължи на водородните връзки между водните молекули, като последните са по-неефикасни когато водата е замръзнала. Всичко това резултира във факта, че леда плава над течната вода – свойство с изключителна важност за земния климат.
Поради което така нареченият аквапланинг е най силно израсзен точно тогава-понеже при контакт с по плътни и гладки повърхности като лед, масло и студената вода гумата има най малко триене.
А при 4 градуса също асфалта може да е замръзнал с температура под или около нулата, и понеже водата намираща се върху него е като тънак слой, тя добива неговата температура много бързо и кристализира. Локвите примерно не биха замръзнали така при тази температура от 4 градуса околна. Но това е характерно когато времето е било дълго време студено при температури под нулата и после се вдигнат над нулата временно и то предимно сутрин.
Тънките (разлати) обекти освояват по бързо околната температура била тя положителна или отрицателна. Имат по добра и по бърза топлопроводимост.
Както водата е най плътна при +4, така ледът се разширява при -4 най много и тогава пука обема в които се намира най добре.
Та колега това което си дал като линк за леда потвръждава моите думи- там си пише водата е най плътна при +4 ! И съответно е най хлъзгава.
Много пъти съм заглеждал дъжд при такива температури как се стича по джама и се вижда това.
Даже пише че при 4 градуса водата е 1г/м3 което е по плътно от леда за 1 грам.
Необичайно свойство на леда, замръзнал при налягане една атмосфера, е че е с около 8% по-ниска плътност от течната вода. Ледът има плътност 0,917 г/см3, докато плътността на водата е 0,9998 г/см³ при същата температура. Водата е най-плътна (около 1,00 г/см3) при температура 4°C, като плътността и намалява със започването на образуване на шестоъгълните кристали лед при спадане на температурата под 0°C. Това се дължи на водородните връзки между водните молекули, като последните са по-неефикасни когато водата е замръзнала. Всичко това резултира във факта, че леда плава над течната вода – свойство с изключителна важност за земния климат.
- viksanlg
- Контакти:
В последния ти пост е точно така,но не и преди това като казаваш ,че водата може и да е замръзнала вече при температура от 4 градуса....въъъъйййй.,тоест ако тя замръзне то тя вече не е 4 градуса а е топлоотдала и вече не е на тази температура, а за плътноста за която повтаряш е точно така !
И в двата ми поста става въпрос за едно и също нещо. Въпрос на интерпретиране.
- viksanlg
- Контакти:
Колега,каква друга интерпретация може да има ,че водата при 4 градуса както пишеш е замръзнала вече ... 

Колега мисля че достатъчно време ти отделих. Имах впредвид че е въпрос на твоя интерпретация какво разбираш от даден текс когато го четеш !
Аз съм написла достатъчно ясно и в двата си поста че водата е най плътна при 4 гр. , когато свети индикацията на таблото е възможно температурата на асфалта да е около 0та и тънкият слой вода да е замръзнал вече, независимо че околната е 4.
Това съм написал !
Мисля че е достатъчно ясно.
И ако трябва да се самоцитирам съм написал това-
Тоест асвалта е около 0та !!!
Незнам защо търсиш някаква разправия и преиначаваш написаното от мен.
Аз съм написла достатъчно ясно и в двата си поста че водата е най плътна при 4 гр. , когато свети индикацията на таблото е възможно температурата на асфалта да е около 0та и тънкият слой вода да е замръзнал вече, независимо че околната е 4.
Това съм написал !
Мисля че е достатъчно ясно.
И ако трябва да се самоцитирам съм написал това-
Отделно водата по пътната настилка може при 4 градуса да е замръзнала вече, защото асфалта е по студен в повечето случаи. Поне това наблюдавам аз.
Тоест асвалта е около 0та !!!
Незнам защо търсиш някаква разправия и преиначаваш написаното от мен.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Хайде стига вече. 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
днес си купих дрелката - като всяка друга китайска дрелка от този ценови клас
разликата с останалите по пазара е ,че тази има куфарче (макар и ментеливо) и гаранцията е 3 год. без ън мън
за ламарина и дървени работи ще върши работа
това което бе изкарано за продажба днес а не бе обявено в брошура е къртача 1500Вт - в момента е 119лв и изглежда доста добре като изработка - имам еинхел за същите пари и го убивам с работа , за съжаление няма съединител и при пробиване е малко кофти ако заседне свредлото, ако този от лидл има за парите си струва да си го купя за втори - моля който има да сподели
разликата с останалите по пазара е ,че тази има куфарче (макар и ментеливо) и гаранцията е 3 год. без ън мън
това което бе изкарано за продажба днес а не бе обявено в брошура е къртача 1500Вт - в момента е 119лв и изглежда доста добре като изработка - имам еинхел за същите пари и го убивам с работа , за съжаление няма съединител и при пробиване е малко кофти ако заседне свредлото, ако този от лидл има за парите си струва да си го купя за втори - моля който има да сподели
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Някой да каже, нещо за;
- http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=35069
- Троен разклонител за едновременно включване на 3 уреда (12/24 V) и USB изход
- USB зарядно устройство с 2 USB изхода
Също така и за;
- Ключ-а за масления филтър?
- http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=35069
- Троен разклонител за едновременно включване на 3 уреда (12/24 V) и USB изход
- USB зарядно устройство с 2 USB изхода
Също така и за;
- Ключ-а за масления филтър?
parno написа:днес си купих дрелката - като всяка друга китайска дрелка от този ценови клас
Аз имам къртача, отварях да погледна отгоре -бутало/цилиндър групата- добре смазана с бяла грес. Незнам какъв му е съединителя- дали е истински като на 4 килограмовото ми Спарки с напречен двигател-прещракващ с тресчотка или е с феродни дискови шайби като на Китайското менте което разкарах преди време за 50 пари. Вторият вид не можеше да се настрой- или не приплъзва и се износват едни незакалени зъбни предавки или приплъзва прекалено рано и не може да се пробива в бетон с повече от 6мм. Абе ментака си е ментак.
Та аз имам Спарки, а Лидлският го взех за вилата, но не съм работил да му чуя съединителят.
В Направи сам са добри отзивите за него.
Ти колега знаеш ли какъв е съдинителят и как работи ?
Xaxy
Ключът за масло е добър заради конструкцията си, а електронните разклонители ако не са добри, то тогава изобщо не трябва да купуваме нищо Китайскио !
Върни се в “ОФФ-Топик - други”