Golf 3 GTI 115 - Харчи много на място
Golf 3 GTI 115 - Харчи много на място
Колата е 1994 година.Има газова уредба-неинжекцион.Проблема е че колата харчи адски много на бензин.Пали се на бензин само когато е студено лятото си пали на газ.20 литра заминаха за 7-8 дена през които е палено по 1 път най-много 2 пъти в някои ден и е работила не повече от 1-2мин на палене.Не е нормално намясто да харчи толкова дори студена.Когато работи на бензин колата, оборотите играя между 800 и 1100-1200 се колебае колата, което го преписвам на стъпково моторче защото на газ това нещо го няма.Незнам дали е от него големия разход, от ламбда синда или нещо друго.Някакви идеи какво може да е според вас ?
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Re: Golf 3 GTI 115 - Харчи много на място
Ламбда сонда може би,но чак толкова да гори.Погледни за теч на бензин от рейката и регулатора,резервоара.Да не ти вкарва бензин докато работи на газ.Пусни и един ваг ком и иди на газаджия да ти види настройката.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Той се оплаква от разхода на бензин, защо му е газаджия? Да маха бушона на помпата като кара на газ и да види дали има промяна.
Бушона няма как да го махна защото копчето на газовата се захранва от там.Махна ли бушона нито газ нито бензин.Проследих кабела където е вързано копчето.Наистина след като се превключи на газ спира бензиновата помпа.ПРавих си пробна лампа.Пробвах дали като не се подаде много газ не си помага с бензин но не.На газ ли е колата ток до помпата не стига
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
20л. за 8 дни,по 2 паления на ден-това прави над литър на палене за 2 мин.. То с чайник да го наливаш, няма как да го изгори. След като помпата е спряна на газ, то остава да има теч от някъде.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Аз имам някакъв проблем и ламбда сондата на студен двигател или топъл, само на празен ход, буха здраво гориво, вдига корекциите на максимум 25%(бедна смес), но не съм забелязал да ми се е качил разхода толкова много, едва ли проблема ти е в ламбда сондата.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
freelancer написа:...едва ли проблема ти е в ламбда сондата.
Още повече, че Ламбдата на студен мотор въобще не играе
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
При работа на газ бензиновите дюзи изключени ли са?
Изключени са да.Има реле с което са свързани всички дюзи и ги прекъсва веднага щом мине на газ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мен ме съмнява да са ти заминали 20 литра бензин при тая честота на палене и работа - Както казва колега по-горе с канче да го гребеш няма да изхарчиш толкова.. По-скоро бъркаш нещо относно количеството, което ти е заминало или дали ти спира помпата при минаване на газ. Аз най-бих заложил на теч отнякъде, който е трудно видим с просто око особено ако не е много силен и топлината го изпарява. Поправете ме ако бъркам :)
провери си регулатора на бензина да не му е спукана мембраната
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
"оборотите играя между 800 и 1100-1200 се колебае колата," дебитомера ти е с крива ос от кихане .
Иначе имаш загуба от маркучи, канистър,евентуално ударен и пукнат резервоар. Погледни и филтъра под дясна задна гума - маркучи , самия филтър Ако има проболеми с теч в двигателния отсек трябва да го усетиш по мирис .
Нищо не казваш колко бързо вдига температура ? И кога обръщаш на газ.
Иначе имаш загуба от маркучи, канистър,евентуално ударен и пукнат резервоар. Погледни и филтъра под дясна задна гума - маркучи , самия филтър Ако има проболеми с теч в двигателния отсек трябва да го усетиш по мирис .
Нищо не казваш колко бързо вдига температура ? И кога обръщаш на газ.
Температура вдига много бавно и то не до 90 а евентуално с мъка до малко над 70.На газ превключвам след като поработи 1-2 мин на бензин.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”