Официалната информация към днешна дата е
Volkswagen empfiehlt Castrol (VW препоръчва Кастрол)
Passat B7 - впечатления след 45 дена и 4000 км. каране.
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B7 - впечатления след 45 дена и 4000 км. каране.
Обадих се в сервиза, но не можаха да ми кажат нищо повече от това, че приложеното масло било:
Shell FullySynthetic Long Life
Спецификации дали е 0w-30 или 5w-30 Не можаха да отговорят.
на страницата на shell: http://lubematch.shell.co.uk/gb/en_GB/e ... _EFt8PkQz6
излиза, че препоръчваното масло за CTHD двигателя от shell е 0w-30.
Искам да знам защото имам една нова бутилка Castrol Edge 5W-30 LL и до колкото имам опит с 1.8 и 1.4 tsi okolo 20 000 km искат доливане на 05-1 литър. Дали мога да използвам Кастрола за доливане или да си купя на шел 0w-30?
Shell FullySynthetic Long Life
Спецификации дали е 0w-30 или 5w-30 Не можаха да отговорят.
на страницата на shell: http://lubematch.shell.co.uk/gb/en_GB/e ... _EFt8PkQz6
излиза, че препоръчваното масло за CTHD двигателя от shell е 0w-30.
Искам да знам защото имам една нова бутилка Castrol Edge 5W-30 LL и до колкото имам опит с 1.8 и 1.4 tsi okolo 20 000 km искат доливане на 05-1 литър. Дали мога да използвам Кастрола за доливане или да си купя на шел 0w-30?
beboyan написа:.....
Друго което ми направи спечатление, е че на предните врати сложи смазка на заключващите механизми. ....
Колега, би ли уточнил бравите на вратите ли са ти смазвали? Дали това има общо с предстоящия зимен сезон?
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
beboyan написа: до колкото имам опит с 1.8 и 1.4 tsi okolo 20 000 km искат доливане на 05-1 литър.
И аз съм с CTHD, 2 пъти сменям масло до тук (на 21000 и 41000км) и не съм забелязал да мърда нивото на маслото.
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
Krasi написа:beboyan написа:.....
Друго което ми направи спечатление, е че на предните врати сложи смазка на заключващите механизми. ....
Колега, би ли уточнил бравите на вратите ли са ти смазвали? Дали това има общо с предстоящия зимен сезон?
Да, на бравите.
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
nii написа:beboyan написа: до колкото имам опит с 1.8 и 1.4 tsi okolo 20 000 km искат доливане на 05-1 литър.
И аз съм с CTHD, 2 пъти сменям масло до тук (на 21000 и 41000км) и не съм забелязал да мърда нивото на маслото.
Предишният ми 1.8 тси пасат на 22 000 км трябваше да долея около 1 литър, след като ми светна лампата (жълта лампа) за маслото на таблото. Лампата светна след един 20 км офроуд преход към резервата за танцуващи мечки в Белица, беше редуване на 1-ва - 2-ра, с 35 градуса жега навън.
Сегашният пасат е с CTHD 1.4 тси и на 20 000 км ми светна същата лампа и на бордкомпютъра ми излезе: ниско ниво на моторното масло. Долях около 600-700 мл. Лампата светна след двудневен преход София - Лондон - незнам дали това е била причината или просто тогава нивото на маслото е паднало под някакъв минимум.
Имам и един леон 1.4 тси с двигател CAXA - на него никога не е имало нужда от доливане на масло. Също така преди карах и голф 5 1.4 тси със същия CAXA и не е искал доливане. Но проблемът и при голфа и при леона е, че и двата постоянно губеха антифриз - по 100 - 200 мл на седмица. След смяна на водна помпа пак, и спасението беше една добавка за радиатор, която вече 20 000 км не е дала проблеми или изтичане на антифриз, противно на мнението на много сервизи.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Темата вече много се изкриви ...
Един съвет/препоръка от мен към всички собственици на автомобили с FSI/TFSI/TSI двигатели:
сменяйте си маслото на 10 000км, без значение какво е предписал VW/Audi/Skoda/Seat.
Защо? - отговора е на стр. 101 (желателно е да се прочете цялото изследване; да зная, че е на немски и че е 157стр., но ако искате да се радвате на автомобила си без да правите ремонт на двигателя е силно препоръчително)
http://www.a3quattro.de/pdf/Bericht_VR6 ... neVers.pdf
Един съвет/препоръка от мен към всички собственици на автомобили с FSI/TFSI/TSI двигатели:
сменяйте си маслото на 10 000км, без значение какво е предписал VW/Audi/Skoda/Seat.
Защо? - отговора е на стр. 101 (желателно е да се прочете цялото изследване; да зная, че е на немски и че е 157стр., но ако искате да се радвате на автомобила си без да правите ремонт на двигателя е силно препоръчително)
http://www.a3quattro.de/pdf/Bericht_VR6 ... neVers.pdf
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Нямам на представа какви са двигателите,но да сменяш масло на 30000км за мен е безумие.
Или начин да сменяш колата на 90000км.
Или начин да сменяш колата на 90000км.
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Преди Пасата карах 55000км Леон със САХА, сменях на 15000 и също не го пипаше.
Миналия месец направих една разходка до Германия и обратно, около 4500км (точно след като смених маслото), нивото не мръдна. А си карах на 3000 оборота (140км/ч горе долу).
А тая жълта лмпа дори не знам къде ми е по таблото
Миналия месец направих една разходка до Германия и обратно, около 4500км (точно след като смених маслото), нивото не мръдна. А си карах на 3000 оборота (140км/ч горе долу).
А тая жълта лмпа дори не знам къде ми е по таблото

- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
относно long life сервизните интервали в UK са на 20000 мили или 32000 км.
Искам да попитам следното, след като в борд компютъра успях да сменя на екрана на таблото да ми изписва текущата скорост в мили (вярно големината на цифрите е доста по-малка от тази в километри, но предполагам ако ме спрат за проверка ще е достатъчно), има ли превключвател за светлините да ги превключвам за дясно или ляво движение. Фаровете ми не са ксенон, а халоген H7. Един приятел с ксенон на B6 си ги превключва през бордкомпютъра, но аз такава опция нямам и до колкото чета в интернет би трябвало да има превклювател на самия фар, но ми е трудно да намеря диаграма или детайлно описание къде точно е този превключвател и накъде да го превключа.
Благодаря за помощта!
относно long life сервизните интервали в UK са на 20000 мили или 32000 км.
Искам да попитам следното, след като в борд компютъра успях да сменя на екрана на таблото да ми изписва текущата скорост в мили (вярно големината на цифрите е доста по-малка от тази в километри, но предполагам ако ме спрат за проверка ще е достатъчно), има ли превключвател за светлините да ги превключвам за дясно или ляво движение. Фаровете ми не са ксенон, а халоген H7. Един приятел с ксенон на B6 си ги превключва през бордкомпютъра, но аз такава опция нямам и до колкото чета в интернет би трябвало да има превклювател на самия фар, но ми е трудно да намеря диаграма или детайлно описание къде точно е този превключвател и накъде да го превключа.
Благодаря за помощта!
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
колега как го смени,как става точно
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Някой може ли да ми каже колко милиметра е централния отвор на джантите за Пасат Б7 ?
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Много благодаря.
Здравейте! От VW ми разпечатиха данни за моя PASSAT B7 1.6 TDI HLBMT 77 M6F. Никъде не видях информация за EDS или въобще за подобна система. Ако някой от Вас може да ми подскаже и да ми преведе значението на " NL Executive package Mandatori condition PNB,7X2,9ZA,UF6 "