Неръждясал Голф 2?
- PeshoVW
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: EZ
- Контакти:
Re: Неръждясал Голф 2?
Точно Стефко и аз това си мисля, ако наистина е в толкова добро състояние както изглежда до сега трябваше да я няма на пазара... А да биеш път и да се окаже, че няма нищо общо със снимките е голяма пре*бавка. Не знам каква е била първоначалната й цена, а относно вратата да лесно поправимо е, казах го само и единствено като забележка, която открих от снимките. Лично на мен също доста ми харесва колата и цвета е добър. А като гледам повечето обяви почти няма, да не кажа, че са рядкост колите които да ми хванат окото... все са изтърбушени.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Има забележки, много смотано са и сложили зареждачката за газта...На същия този панел има и натиснато. Ама 2100 лева за нещо толкова голо, без никакви екстри- стига бе хора 

- PeshoVW
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: EZ
- Контакти:
Да пълначката и натиснатото до нея го коментирах на предната страница. Парите наистина не са малко, но вероятно се коментира. Но на фона на всички други, които са на пазара не може да се отрече, че колата е добра, пак казвам "по снимки" на живо може да е друго. На някоя по-поносима цена би се купила.
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Просто самата кола в момента няма някаква стойност. Нито е рядка, нито изпълнението е рядко а и още се виждат по улиците такива. Та за това мераклиите на тази цена предполагам не са много. Да си я кара/прибере за още някоя година и може найстина да се намери мераклия, дето да се сети - абе такива не останаха, пък навреметооооо (аз/баща ми/дядо ми) имаше такава.
Знаем отдавна как вървят цените на добрите мк2 GTI особено KR мотора 139 коня...

Знаем отдавна как вървят цените на добрите мк2 GTI особено KR мотора 139 коня...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
При мен на работата един дядо вади една 2-ка сигурно веднъж на 1-2 месеца от един гараж.Виждал съм я и определено лови окото.Един светлосин цвят е със широките брони и някакви вежди по калниците.Няма грам забележка и всичко и е супер свежо.Личи си,че е гледана.Даже е с някаква тъмна хела стопове.Ако пак го засека ще го питам дали случайно не се продава 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За мен лично тая кола има повече стойност от което и да е Венто, ще ме извиняват колегите с такива... И цената й е повече от приемлива, стига наистина да е перфектна. Но да се застои толкоз време - сигурно има забележки, които не се виждат от снимките, може би, вероятно.
Моята я взех на 1400 лева, като я купих от познат, който ми каза, че вече 4-5 човека са му се обадили за няма и ден откак я е пуснал обявата, така че си ги търсят тия коли
Иначе като махна две дребни забележки на бронята и нескопосан ремонт след удар на задницата, моята си е в подобно състояние и не бих се разделил с колата при никакви обстоятелства - скоро ще има климатик качен на нея 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Всеки влак си има пътници, всеки си има съчма в главата. За мен Фолксваген костенурка е антиавтомобил, но пък толкоз хора го харесват...
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
НарКол написа: Остава линиите на боята малко да се пооформят с "болгарката" (както наричат ъглошлайфа руснаците) и да им се придаде артистичен вид, да се сложат кори и таван, и става готов наточен Голф.![]()
Видях тази снимка и се сетих, че не е зле да си ъпна темата. Вече ме е яд, че не възстанових кафявия голф.
- Прикачени файлове
-
- Българска музика.jpg (9.67 KиБ) Видяна 1054 пъти
-
- Автомобил: VW Passat 1.9TDI
- Двигател: AFN 1999
Здравейте колеги, много интересна тема, и аз съм на път да си търся голф 2 за градска кола и ходене по лоши пътища, че с моя Б5....
Наистина не е много лесна задача да се намери такава кола се оказа, но все вярвам да е възможно.
Казаха ми, че 1.8 Моноинжекция 90 кс. бил много добър, баща ми е със същия на Пасат Б3 и е доволен доста.
Лично аз харесвам тоя модел с четирите фара отпред, но се срещат по-рядко по обявите.
Наистина не е много лесна задача да се намери такава кола се оказа, но все вярвам да е възможно.
Казаха ми, че 1.8 Моноинжекция 90 кс. бил много добър, баща ми е със същия на Пасат Б3 и е доволен доста.
Лично аз харесвам тоя модел с четирите фара отпред, но се срещат по-рядко по обявите.
- stefan4o
- Контакти:
Четирите фара и модел двигател са сигурно след последните неща, които бих гледал при избор на кола с тая възраст.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Поне аз гледам и двигателя. Не искам 1,3.
Преди една седмица пак ходих да гледам едно голфче, не беше много ръждясало, ама за пореден път се оказа, че продавачите не различават двигател 1,3 от 1,6. Отказах се.
Преди една седмица пак ходих да гледам едно голфче, не беше много ръждясало, ама за пореден път се оказа, че продавачите не различават двигател 1,3 от 1,6. Отказах се.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като биш собственик на 1.3 карб, 1.3 дигишит и 1.6 карб в Г2, избирам дигишита. Колкото хора, толкова и предпочитания. 

- stefan4o
- Контакти:
И аз 1.3 не бих го избрал пред 1.6, ама ако единият е изгнил, а другият, не.... Освен това човекът го иска да ходи за риба с него, а не да го кара по магистралата всеки ден. Искам да споделя, че карб на 1.3 е доста по надежден от така известния с термоампулата си 2е2.
Та мисълта ми беше, че кола на колкоз лазарника не се избира по същите критерии като нова или 3-годишна.
Та мисълта ми беше, че кола на колкоз лазарника не се избира по същите критерии като нова или 3-годишна.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа: човекът го иска да ходи за риба с него
Само да припомня, че и аз все още си търся голф. И смятам да го карам навсякъде. 1,3 не съм карал, но от прочетеното в този форум съм останал с впечатлението, че гори повече и върви по малко. Не че с 1,6 е голяма бегачка, ама ако се махнат още 20 магарета......
Карба, с който съм сега не го знам къв е, ама няма термоампула и съм много доволен от него и вероятно ще го прехвърля и на следващия голф.
Не ми пука за 4те фара. Всъщност не ми пука дали изобщо ще има фарове. Искам здраво купе.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разходът на гориво и "вървежа" са пряко свързани със състоянието на конкретния автомобил, като в Бг вероятността да е на ввъзрастта на Г2 и да е в добро състояние не е голяма. :)
Аз мога да споделя разход на 1.3 NZ с 4-степенна кутия извънградско - 5.5/100 бензин от Франкфурт до Стара Загора, като по магистралите съм поддържал около 130км/ч, което беше над 4000об/мин, ако не греша. В Бг същата кола ми даваше 6.5 извънградско без много магистрали.
Подкрепям мнението, че моторът не е важен, а се избира най-запазеното купе при коли на тази възраст.
Аз мога да споделя разход на 1.3 NZ с 4-степенна кутия извънградско - 5.5/100 бензин от Франкфурт до Стара Загора, като по магистралите съм поддържал около 130км/ч, което беше над 4000об/мин, ако не греша. В Бг същата кола ми даваше 6.5 извънградско без много магистрали.
Подкрепям мнението, че моторът не е важен, а се избира най-запазеното купе при коли на тази възраст.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”