Голф 3 - тропа предницата.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
deadshark
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 - тропа предницата.

Мнениеот deadshark » Пет 15 яну 2016 13:09

Здравейте колеги, имам едно много дразнещо "тропане" отпред вляво. Наподобява на нещо разхлабено или удар метал в метал. Прави го само при малки неравности.
Сменил съм амортесьор с пружина, тампон на макферсона преди 8 000км.
Двата тампона на носача -20 000км.
(всичко изглежда изправно).

Днес свалях шарнирен болт, махах му и маншона, но не беше разбит.
Накладките имат малко феродо.
Кормилният накрайник също е тръгнал, но не е нещо фрапиращо (на волана не го усещам).

Някакви идеи от какво може да е?
(Струва ми се, че като натисна спирачката и мина през неравност, не се чува - може ли е да е от накладките, защото са поизносени? Шумът е плътен, не е като тракането на накладки, когато им е изпаднала ламаринката! Или пък да е от предния тампон на двигателя, който също шава доста :mhihi ...

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Re: Голф 3 - тропа предницата.

Мнениеот Водния дух1 » Пет 15 яну 2016 19:47

Сега можем да започнем залагането във форума от кое от всичките ''тръгнали'' неща е хлопането!!! :screwy :screwy

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Пет 15 яну 2016 19:58

Аз залагам на накрайника. И малко да е тръгнал си се чува доста добре, а ако чакаш да го усетиш на волана може и колелото да си тръгне в друга посока. Накраиниците са по 15-на лева и смяната не е трудна, шарнирите и те толкова долу горе. А така и така се прави реглаж по добре да се сменят всички, че той излиза най скъпо. По евтино излиза като крайна цена смяната на куп. Азпреди време така направих и съм доволен.

Потребителски аватар
deadshark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deadshark » Съб 16 яну 2016 19:47

То е ясно, че така не може да се каже нищо.... Но пиша с идеята ако някои е имал подобен проблем или знае какво може да тропа така с плътен металически звук, да ме насочи. :wink

Значи ще сменям накрайника, аз си мислех, че дори да е разбит може да се усеща само на волана, а не и да "хлопа". Благодаря! :love.vwclub

Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Мнениеот ogogin » Съб 16 яну 2016 20:45

Каква е колата? От личен опит ще споделя, на моето ABD хлопаха накладките и точно на леки неравности(паваж) дрънчеше на желязо страх да те хване, смих металните пластини(скоби), които държат накладката и всичко приключи!

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 20 яну 2016 16:11

Тропане желязо в желязо съм имал от:спирачен супорт,липса на разпорна втулка в големия тампон на носача,от самия голям тампон,примърдваше в носача целия,вместо само вътрешната част,от тампона на амортисьора,от шоковия тампон на амортисьора.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”