Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?

Анкетата завърши на Пет 05 фев 2016 11:45

Да
185
77%
Не
34
14%
Ще карам без винетка
22
9%

Общо гласове: 241
Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Re: Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?

Мнениеот tomata » Пет 15 яну 2016 13:02

А защо да не е справедливо, държавата никой незадължава да си купува винетка. Закона си е закон излизаш ли с колата си на републикански път си купуваш винетка-седмична, месечна или годишна, всеки сам си решава ква да си купи. Като си ползваш колата за градски транспорт не си купуваш винетка. Някой много ме размиват с писаниците си.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 15 яну 2016 13:23

И мен ме разсмиват някой чели, недочели! Прочети ми пак поста, прочети и това което съм цитирал и осмисли какво съм написал!

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Пет 15 яну 2016 13:53

Andonov написа:
vasstop написа:.................

Васко не е нужно да пишеш с ГОЛЕМИ букви за нещо което сам попита и получи точен отговор от мен. ЧЛЕН 185 от ЗДвП От там нататък не ти схванах постовете.

Дано на всички колеги им е станало ясно (предполагам и на теб вече) колко е глобата за незалепен стикер :banghead

Той просто е цитирал текст от решението което ти даде....

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 15 яну 2016 14:02

Smeagol написа:Но утре, ако ти си сцепиш джанта или спукаш гума, заради дупка на пътя, няма да имаш дори моралното право да се сърдиш на държавата. .... В една Холандия, например, масово хората нямат коли, защото им е скъпо? Значи ли това, че ние сме по-богати от тях :gruebel

Айде бе. Държавата никога не е виновна! Пишат ти акт за "Несъобразена с пътните условия скорост". Ако искаш карай със скоростта на вървенето на стара баба, пак попадаш под тая точка!
В Холандия не знам, но в Швейцария винетката е 70лв в момента. Явно те са много бедни. А за Холандия въобще не говори. Урбанизацията, гъстотата на населението, качеството и количеството на общественият транспорт са коренно различни. С колелото можеш да си пътуваш 2 километра в града, не можеш да минеш 500км за 1 ден.
И да ти кажа - преди да се случи случка на Vento-то ми, бях ходил да ми заваряват едната алуминиева джанта и да правят баланс на другата гума. Защото са ни толкова хубави пътищата. Давам пари за бомбирани гуми, давам пари за джанти, давам пари за винетки, а като заваля сняг никой не дойде да почисти пътя. Ринах с лопатата лично аз.
Росен2 написа:Когато ходим до София,най често жената,няколко пъти в годината,ползва влака.21 лев е отиване и връщане.Рахат !
Ако синовете искат на море - хващат си автобус ,има всеки ден,и е много евтин,има и влакове..

Браво. Няколко пъти съм казвал, че съм се возил в автобус, който се оказа технически неизправен. Свалиха ни насред път, защото шофьорът призна, че не може да продължи, защото нямал спирачки. И ще ни прехвърлят на друг.
А жена ти се вози във влака, където най-редовните пътници са цигани-гратисчии, които не само могат да я оберат, ами ще я и изнасилят и никой няма да й се притече на помощ.
vasstop написа:Без да смятаме транзитно преминаващите ТИРове и леки автомобилни през страната...

Върху които всъщност е най-малкият удар. И всъщност тия ТИР-ове разбиват пътищата и те трябва да бъдат таксувани. Ама не с 10E, понеже фирмите им с европейските заплати им е през к*ра за 10Е.
IRRITATING написа:Идеята да се лепи е да не се карат няколко коли с една винетка, но като всичко у нас е с "леки" законови пропуски.

Можеш ли да караш няколко коли едновременно с 1 винетка? Май не! Това пак е рекет. Защо, след като само 1-ната от колите ти търка пътя, а другата стои у вас на двора, да плащаш и за двете? Плащаш си да караш която и да е от 2-те от една категория, но не и двете едновременно. Но нали трябва да се съберат едни пари. :mad
zografski написа:...надявам се да има подобрение в републиканските пътища след зимата, тогава може да се каже дали парите са открадени или не.

Оптимист. Излез от София и погледни пак. Преди 2 седмици ринах сам сняг с лопатата и си носих лопата и кофа с пясък в колата. Благодаря на Бате Бойко шибаният олигофрен.
Още преди да ги увеличат винетките, казаха че парите от увеличението няма да отидат за пътища. И още повече, че магистралите се строят с европейски пари. Дори и те са построени некачествено и вече се разпадат. Кражби в мащаби главоломни. А останалите пътища от второкласната мрежа и надолу са като лунен пейзаж или бойно поле. Стават да снимаш филми за Втората Световна Война.
И да ти кажа, шефовете, клиентите и хората, с които имаш ангажименти хич не ги интересува какво може или не може държавата. Не ги интересува снега, нищо. Искат да си там и да вършиш работа. Не ги интересуват 3-те дни сняг, не ги интересуват снегорините. Видях как снегорин минава, а след него джипка на пътното закъса. Джип 4х4. Явно толкова чистят, като минат. Снегорин? Трактор с гребло май, а не специална машина.
В Русия съм бил. В Русия не вали 3 дни сняг без да спре. В Русия има по 4 месеца сняг. И пак се оправят по-добре от тук.
ivo_555 написа:Ми, не, не е най справедливо, какво правим тия които караме най вече градско, нали си плащам местния данък на автомобила, да ми го слагат още веднъж ли?

А според мен трябва да е в цената на горивото. Примерно 1-2-3 стотинки. Ти не че ще ги усетиш. Но забележи, че с цената на горивото ще се ударят технически неизправните и големите, мощните автомобили. Защото не можеш да ме убедиш, сега карам Фиеста, че тая Фиеста нанася щети на пътя като 2 тона Джип Порше Кайен. Гори ли ти колата много гориво - или е голяма и мощна или е технически неизправна. Малко да отреже перките на тия, които карат Поршета с АГУ.
---
Винетка ще си купя по принуда! Защото е рекет. В България държавата не се грижи да подпомага малкият и среден бизнес и да привлича хора с квалификация. В България не се вземат пари от мощна икономика от страна на държавата, вземат се пари от бедният народ чрез рекет. Иска или не, Бай Иван от село долно нанагорнище ще си купи винетка, за да може да отиде да бачка за 450лв в града, за да има едно парче сух хляб да яде, защото като не я плати - глобата е 10 пъти по толкова. РЕКЕТ!!

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 15 яну 2016 15:01

Постояно излизам от София ;) много добре знам кое как изглежда, не е нужно да ни обясняваш, не сме расли в саксия :) И ако искаш да ме обориш кво е тук и в русия като вали 3 дена сняг, направи го с факти, а не просто с писания, аз не съм карал по руски път докато не спира да вали от 3 дена, ако и ти не си, няма какво да ми ги твърдиш тия неща.
Поздрави :)
ПП. сиргурно 1 час го твори тоя отговор :D :D не знам кое те засегна толкова, че написа 1 ферман :D :D

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 15 яну 2016 15:23

zografski написа: И ако искаш да ме обориш кво е тук и в русия като вали 3 дена сняг...
ПП. сиргурно 1 час го твори тоя отговор :D :D не знам кое те засегна толкова, че написа 1 ферман :D :D

Засегнаха ме ей такива хора като теб, които изглежда не осъзнават, че ако не бяха Еврофондовете - и магистралите, ако въобще щеше да се строи нещо, щяха да са лунен пейзаж. При условие, че сам си рина снега, а когато си счупя колата в дупките - не стига, че държавата отговорност не поема, ами КАТ идва да ми съставя акт за несъобразена скорост, все едно аз съм виновен и мен ме глобява... Значи всичко това е просто рекет. Искам да плащам 150лв винетка, но всяко счупено нещо по ходовата част, поради дупки или лош път - да ми го плаща държавата. Искам електромери, които не отчитат, когато не ми е качествен тока и получавам по-малко от норматива. Да, ама не!
И не, не карах в Русия при 3 дни сняг. Гледах другите хора как го правят. А там сняг си вали май повече от тук, а?

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Пет 15 яну 2016 15:34

@инжектопляктор,не мога да не се съглася с повечето неща написани от теб.С някои не съм съгласен - не винаги във влака ще те оберат и изнасилят,и не винаги автобуса ще те стовари насред пътя.По голяма е вероятността да ти се счупи личната кола,да те засече някой и да забиеш в канавката,да излетиш от пътя поради хлъзгав участък или да изкривиш джанта от дупки.Може даже и колата да ти откраднат,както писах миналата година ,че гепиха Аудито на един мой градски в София.
Но за Тировете си дяволски прав...Аз съм от Видин и от както пуснаха Дунав Мост 2 (Ползите за града от него са една голяма НУЛА ),пътищата около града се разбиха от потоците тирове,да не говорим че са тесни,не са проектирани да поемат толкова голям трафик и това създава редица опасности.Както казваш една Фиеста или Корса не може да бъде таксувана еднакво с една Тойота Ленд Крузър,поне три пъти по тежка.
Съгласен съм изцяло с предложението ти за бензина.
ПП.Тировете трябва да бъдат обложени драконовски като главни виновници,както и поради факта че транспортните фирми не свалиха навлото,и си карат на разценки от времето когато дизела беше 2,50.В момента това е може би най печелившия бизнес,аз не познавам тираджия ,който да е с по малка заплата от 1500 евра,да не говорим за собствениците...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 15 яну 2016 19:43

Росен2 написа:@инжектопляктор,не мога да не се съглася с повечето неща написани от теб.С някои не съм съгласен - не винаги във влака ще те оберат и изнасилят,и не винаги автобуса ще те стовари насред пътя.По голяма е вероятността да ти се счупи личната кола,да те засече някой и да забиеш в канавката,да излетиш от пътя поради хлъзгав участък или да изкривиш джанта от дупки.

Аз ти казвам, че е абсолютно недопустимо и възмутително да плащам 10лв(извънградски, градски автобус не броя билетчета) за да се придвижа между 2 точки, пътуването с кола между които ще ми излезе като гориво 6-7лв. И отгоре на всичко да стане така, че автобусът да е ТЕХНИЧЕСКИ НЕИЗПРАВЕН. Разбираш ли на какво съм възмутен? Значи в момента карам кола за 450лв, която едвам пали студена и я купих поради нуждата от транспорт. Но спирачките й са изрядни.
Не е по-голяма вероятността да ти се счупи личната кола. Все са автомобили и е долу-горе еднаква вероятността. Може би автобусите имат малко по-голяма надеждност, като превозни средства за превоз на пътници. Гледал съм пътници излезнали от и заобиколили автобуси с повреди по пътищата. И автобус могат да те изблъскат от пътя. И е имало инциденти, които далеч не са единични случаи. Разликата е, че в автобус можеш да се возиш, дори и да нямаш книжка. Другата разлика е, че личен автомобил да имаш означава, че можеш да отидеш точно където пожелаеш, когато пожелаеш и да се върнеш когато искаш.
Според мен най е редно да се плаща такса примерно няколко стотинки на литър гориво. Но това не се харесва на тия с возила, които консумират много гориво.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 19 яну 2016 11:09

То няма как да угодиш на всички, просто няма такъв вариант в който 5мил души да са доволни :mhihi :c020 Който не иска да се вози в кола, има градски транспорт, има автобуси, влакове, никой не те кара да излизаш от софия или от града в който живееш с личен автомобил, нали така? Следователно, никой не те кара да плащаш винетка, щом искаш лукса да се возиш в кола, ще си плащаш, хъката, мъката, тва е положението, като не плащаш, глоба и до следващия път :th_up "Хем к.ра до края и хем душата във рая!" тва го няма никъде :c020
П.П. Иии не се нервирайте, така или иначе ще си платите винетка, нема къде да ходите! И не е лошо да приемате, че и др хора имат мнения и че не са расли в саксия 20-30-40-50г, т.е. и те са видели тва онова, и те са си създали някво собствено мнение за нещата от живота, не е нужно да насаждате свойте виждания и да оплювате хората които не мислят като вас :c020 :beer

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 19 яну 2016 11:24

zografski написа:Който не иска да се вози в кола, има градски транспорт, има автобуси, влакове, никой не те кара да излизаш от софия или от града в който живееш с личен автомобил, нали така?

Човеко, найш ли, че съм на косъм да те пратя у лево? Дупедати си сменят колите на 4-5 години, а аз карам 27 годишно возило. Имат месечна заплата, заедно с комисионните колкото на моите родители годишните.
Недей ми поставя ултиматуми, че хъката-мъката и други работи се случват, не само плащането. Истината е, че на човек му трябва кола най-вече извън града, защото транспортът между 2 населени точки извън града е кошмарен, а и скъп. По-горе писах някои работи. Ще си кача моите родители на автобуса и за семейството ще платя 40-50лв или ще ги закарам с 27 годишното возило за 7лв, барабар с мене. Толкова ли съм богат, според теб, да плащам за автобуси?
Ако ти имаш финансовата възможност, то и на мен ще ми се наложи да го преглътна. Но не го прави по-малък рекет това. Швейцария - 70лв, България - 100лв. :screwy
Като почнеш да пътуваш ежедневно извън София и извън града, където има автобуси по 2-3 пъти на ден, ще разбереш какви ти ги говоря. Това, че си се разкарвал с колата из България, въобще не значи, че осъзнаваш ситуацията извън София.
Искаш ли да ти кажа, че знам поне 5 села, където железопътна линия няма. Голяма част от селата са така. Автобус има 1 път на ден. Градски транспорт - абе, ти нормален ли си? Ми дай да умират тия хора, щото на теб ти е кеф и не мислиш. Това, че в София има най-различен транспорт - не важи за останалата част от страната. Навремето съм спал по гари и спирки, като нямах кола. И с чакане с часове. Недей ми обяснява, че много ме дразниш, честно ти казвам.
И още нещо - НЕДОПУСТИМО е да си РИСКУВАМ ЖИВОТА в автобуси, които са ТЕХНИЧЕСКИ НЕИЗПРАВНИ, защото и такива случаи не са единични. Ще си платя, за да ме закарат после до моргата - не, мерси.
Колата не е лукс. Не и в България. Лукс е да ходиш в кенефа с нея. Не е лукс, когато нямаш адекватна алтернатива. На много места такива няма. А после защо селата обезлюдявали и т.н - стоите и мрънкате по другите теми.
Това, което се случва ежедневно с всякакви нови абсурдни данъци е РЕКЕТ. Има ДУПКА в хазната, която я направиха управляващите с кражби и търсят как да я запълнят като тупат брашняният чувал. Утре чакам и такса "въздух".
Вчера говориха как някой военен открал 7-8 милиона. Ето ви го увеличението на винетките, което ще платим.
И знаеш ли кое най-много ме е яд? Ти май не си слушал, ама казаха как парите няма да отидат за пътища. Това преди увеличението на винетките, като ни "подготвяха". Колко милиони идат от акцизите за цигарите, а болниците тънат в разруха. Обещаха, че акцизите ще са за болниците. Да, ама не. Лъжа след лъжа долна. Сега ще си платиш, на бате бойко да му духа някоя моделка, така де - за личен ескорт и нов биймър, така де - бмв. С кожен салон и мултифункционален спортен волан. И кметовете общински и те са такива крадци. Направо нямам думи. После що пари няма? Ми то има, просто се разпределят грешно.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Вто 19 яну 2016 11:48

Айде малко по-кротко....Темата е "ще закупите ли винетка...." а не, "Защо ще закупя и защо не"!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 19 яну 2016 12:01

Мисля, че темата има само 1 отговор, защото това е просто "предложение, на което не можеш да откажеш".

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 19 яну 2016 13:26

Само не знам защо още живееш в БГ? Като не ти харесва, знаеш терминал 1 и 2 къде са, поне така предполагам! Като нещо не му харесва на човек, прави така, че да се промени, ти какво направи? Оплакваш се и ме хулиш, все едно нямам право на собствено мнение... един типичен български гражданин, всичко знаещ, всичко можещ, бие всички у лево, като нещо не му изнася, не си доволен от държавата, ми смени я! Никой не те е вързал тук със кайш за некое дърво. Не се заяждам, но прав ли съм? Някой вързал ли те е да седиш в Б-я?
Иначе по темата, искаш не искаш, ще си купиш, иначе си плащаш актовете и те така, мисля че тук няма 2ро мнение? Аз не се заяждам, не знам защо се палиш като 20г...

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Вто 19 яну 2016 15:13

Има ли смисъл за 30 лв да си тровя нервите?
Да карам "на тръни" дали няма ми изографисат акт за 300 лева и да се кръста пет пъти,че днес не са ме спряли полицаи!
Ако не се лъжа и 67 лв им беше скъпо?!Ми като е скъпо да не карат!Не виждам драма...

Потребителски аватар
skydiver_pd
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 1z 95

Мнениеот skydiver_pd » Вто 19 яну 2016 15:30

"инжектопляктор" имаш право, обаче няма смисъл да си вдигаш кръвното. Колегата е млад и няма твоя опит, за това има и различно мислене. За този случай е написана поговорката: "Сит на гладен не вярва." .
Обаче колелото се върти ...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”