Благодаря предварително на отзовалите се
Тест драйв на Голф 4 1.6 във Варна
Тест драйв на Голф 4 1.6 във Варна
Здравейте, тъй като съм се насочил към тази марка и модел, попрочетох доста теми за Голф 4 1.6 100кс и навсякъде се твърди, че е много бавен двигател и има доста лоша динамика. По този повод реших да питам дали ще се намери някой колега от Варна да ми даде да направя едно кръгче или поне да ме повози, за да видя толкова ли е зле или все пак става за каране.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тест драйв на Голф 4 1.6 във Варна
Толкова са бавни, че по баирите слизат да ги бутат!
Ти какво караш в момента?
Ти какво караш в момента?
- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
това е грешния мотор колега
ориентирай се към нещо друго примерно 1.8 бензин 125 коня или най-добре 1.8Т 150 коня
другото е дизел :)
ориентирай се към нещо друго примерно 1.8 бензин 125 коня или най-добре 1.8Т 150 коня
другото е дизел :)
единия ме иронизира, другия казва лош избор... Тези две мнения като цяло обобщават много от темите за въпросния двигател.Блгагодаря за съветите, но предпочитам да пробвам на живо, ако някой се навие естествено
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Колеги, тези мотори чупят скоростна кутия.
Направо да си взема 1.8т нали
Хем харчат по-малко
ПП: Запознат съм с потенциалните проблеми, просто искам да опитам на живо как се усеща мотора преди да търся такъв или не... Да си изградя реално мнение, а не само да чета по форумите как било.
Хем харчат по-малко ПП: Запознат съм с потенциалните проблеми, просто искам да опитам на живо как се усеща мотора преди да търся такъв или не... Да си изградя реално мнение, а не само да чета по форумите как било.
Ако имаш път към София пиши едно ЛС, моя е и на газ, така че ще ти дам да го тестваш и на двете горива да видиш как е.
Тея чупят скорости, остави ги. Струва цели 400 лв.
Купи си дизел или 1,8т, щото демфера е евтин

- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Много са стари вече, и са бая издухани от каране. Може да "живнат", ако им се направи ремонт, но не всеки се навива, няма пълна гаранция! Изобщо, са доста аланкат, недомислени.
Колега, влез тук -> https://www.facebook.com/groups/VW.Golf4.Bulgaria/
Драсни два реда да обясниш какво те интересува, и вероятно ще се отзоват колеги от Варна.
Ако имаш път към Монтана, драсни.
Драсни два реда да обясниш какво те интересува, и вероятно ще се отзоват колеги от Варна.
didich написа:Ако имаш път към София пиши едно ЛС, моя е и на газ, така че ще ти дам да го тестваш и на двете горива да видиш как е.
joromnt написа:Колега, влез тук -> https://www.facebook.com/groups/VW.Golf4.Bulgaria/
Благодаря ви и на двамата, по стечение на обстоятелствата има шанс и да се видим в Софията
Иначе доста добронамерени хора се обадиха в тази тема, даже и на лични ме предупредиха за проблемите на този двигател

- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Според мен, цялата модификация на Г4 има доста проблеми, не опира само до двигател. Конкретният двигател може да е добре, пък да има други кусури, гаранция няма.
joromnt написа:Тея чупят скорости, остави ги. Струва цели 400 лв.
Е той демпфера за петстепенна кутия е максимум 200 лв и това едва ли е бруталната сума
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Колега вчера пробвах голф с този двигател,да ти кажа след като набере добре се държи на пътя, но след като се качих аз с моите 110 кг и още двама авери с общо тегло 200-220 кг,тоя голф на магистралата едва се движи с 120 км на 5-та в пълни обороти..... Не бих купил такъв автомобил с толкова слаб двигател....
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Аз пък смея да твърда, че тоя Голф дето не може да вдигне 120 с 3-ма и е на 5хил. оборота му има нещо.
Аз карам Бора с такъв двигател — да определено не е рейсърски автомобил, ама не и чак толкова зле. Карам я на газ и с нормално каране разхода е повече от приличен.
Аз карам Бора с такъв двигател — да определено не е рейсърски автомобил, ама не и чак толкова зле. Карам я на газ и с нормално каране разхода е повече от приличен.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”