Проблем с ECU на Land Rover Freelander TD4
Проблем с ECU на Land Rover Freelander TD4
Здравейте! Компютърът е повреден и е нужна смяна. Интересуваме вариант за ремонт. Ако се закупи употребяван, трябва ли да се търси пълен комплект с ЕCU+имобилайзер или има вариант да се смени само ЕCU-то. Ако някой знае човек в Бургас който може да извърши такава смяна ще съм благодарен за информацията. Проблем също е че колата не е Бургас и трябва да се отиде на място. Благодаря!
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Re: Проблем с ECU на Land Rover Freelander TD4
И двата начина могат да станат. Най-добре е комплект всичко да се подмени, става най-бързо и няма ядове. Как се установи, че компютъра е повреден, направени ли са замервания на изходните и входните сигнали от контролерите или това са само догадки? Аз ремонтирам всякакви модели компютри и изобщо всичко свързано с електрониката на автомобила, там където е възможно и където си заслужава естествено. След една седмица ще съм си в България за няколко дни и ако ми остане време може да го погледна евентуално, но трябва да разкарваме компютъра по ЕКОНТ, защото съм доста далеч. В противен случай търси комплект втора ръка и слагай смело.
Имаше проблем с една от входните букси. Крачетата на куплингът се бяха отпоили и даваха лош контакт. След опит за ремонт явно се укаси нещо и изгоря платката едно място. Незнам дали има вариант да се поправи. Нищо не е мерено след това.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В Велико Търново има човек занимаващ се с Ланд Ровър,и бил добър доста...
Подвробности не знам!
Подвробности не знам!
Предложиха ми вариант, при който се взима чип от старият компютър и се слага на другия който ще се монтира на колата. Става въпрос за компютър втора ръка.
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Става този вариант, чипа съдържа информация за имобилайзера от стария компютър. Просто трябва този, който го прави да внимава с преместването, че ако се съсипе чипа от твоя компютър, се отива отново на смяна комплект.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При някой ЕКУ-та освен ЕЕПРОМА трябва да се вземе и ФЛАША, иначе пак няма палене. Така че не е изключено и при теб да е така.
Колата е поправена. Беше сменен чипът с този от стария компютър. Не се наложи никаква допълнителна настройка. Благодаря за коментарите и съветите!
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”