vw Passat b6 индикация за не поставен предпазен колан.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Re: vw Passat b6 индикация за не поставен предпазен колан.

Мнениеот Pagemakerboy » Съб 09 яну 2016 23:25

VW_passatOR написа:Не мисля че от закопчания колан зависи дали ще има airbag или не. Дори напротив. Точно когато не си сложил колана е най-важно да се активира и едва ли хората които са го измислили са по-глупави от мен.

Ами не са по-глупави, по-скоро ти си по-ненаясно от тях :)
ТОЧНО когато не си сложил колата е НАЙ-ОПАСНО ДА ТИ СЕ ОТВОРИ ВЪЗГЛАВНИЦАТА..
При непоставен колан/повреден датчик, въпреки сензора за тежест на седалката, Еърбега не се отваря. Далеч не е тъпо, коланът те фиксира към седалката при евентуален удар, всички знаем за пиропатроните и т.н. Има една камара тестове на ADAC и подобните им, доказващи, че при липса на колан, под въздействието на G и ред други ускорения, може сметката да излезе доста крива и Еърбега да ти разкаже игратa, не толкова сблъсъка със стена, друга кола, дърво и прочие. Простото медицинско обяснение, че ако въздушната възглавница ти отнесе главата, се получава декомпресия на Атласа ( един от горните прешлени на гръбначния стълб ) и от там или от шията надолу се парализираш или се прекъсва нервът, инервиращ белия дроб ( N.phrenicus ) и пукваш от задушаване. Хората правят коли от над 100 г. няма вариант в който форумния гении да излезе по- хитър...

Потребителски аватар
VW_passatOR
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP

Мнениеот VW_passatOR » Нед 10 яну 2016 16:19

Вече съм наясно че съм ненаясно по споменатия проблем и явно не е добро решението което ми е предложил майстора с комп. (изкл. на тоя датчик). Някой ако е наясно от кои опции на VAGcom се включва ще съм благодарен, пък след това ще го отремонтирам.

Потребителски аватар
VW_passatOR

Мнениеот VW_passatOR » Съб 16 яну 2016 17:03

При мен проблема е решен с повдигане на пластината която е в буксата показана на снимката. Самото отваряне на пластмасовите капачки го направих както споменаха колеги с макетен нож и права отверка, след това ги слепих.
Прикачени файлове
IMG_20160116_144405.jpg

garvanski
Автомобил: Vw Passat B6
Двигател: 1.9 TDI- BLS- 2008

Re: индикация за не поставен предпазен колан.

Мнениеот garvanski » Пон 18 яну 2016 23:05

phantom_ написа:С вaг-ком може дa се изключи писукaнето :th_up

Като се изключи с ваг- ком писукането, нали продължават да си действат еърбеците?

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пон 18 яну 2016 23:55

НЕ! Аз доколкото разбрах, ако го спреш и нещо не сработи и съответно не изпищи за да го поправиш, може да те убие не удара, а самия бег. Ако греша да ме поправят колегите.

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Re: RE: Re: vw Passat b6 индикация за не поставен предпазен колан.

Мнениеот krraynov » Сря 27 яну 2016 6:36

Pagemakerboy написа:Само имайте предвид, че щом се е сдухал датчика в закопчалката и колата счита, че сте без поставен колан, оставате БЕЗ еърбеци при удар!!!
Тая сигнализация не е сложена само за украса и звук!
Така че решението не е просто да изключите сигнализацията, а да оправите проблема!

Колега до колко си сигурен в казаното, и има ли го някъде записано в мануал или разсъждаваме по принцип?

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Сря 27 яну 2016 23:51

Еъребци НЕ СЕ отварят ако не ви е поставен колана - защо - написал съм по-горе.
Съответно при проблемен датчик и изключена или неизключена сигнализация,
без значение дали реално сте сложили колан или не, възглавниците няма да се отворят при удар.
Защото колата мисли, че сте БЕЗ колан, а така отварянето е по-опасно от неотварянето.
Спирането на сигнализацията спира да ви дразни вас, но не лъже колата, че колана си е на мястото.
Който иска - да си прави експерименти и да кара със спряна сигнализация. Проблемът си е негов.
Радвам се, че колегата VW_passatOR ме разбра правилно например - преди това той караше кола с въздушни възглавници, които нямаше да се отворят, а той си беше спокоен, че всичко е ОК.

opi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот opi » Чет 28 яну 2016 3:21

И аз съм със същия проблем и типично по български -тиксото с 2 намотки на палстинката която се вкарва(има малко ратояние м/у двете раменца) и проблема е решен.Ама не е хартиено а обикновенно безцветно.

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Чет 28 яну 2016 8:17

Opi, можеш ли да пуснеш една снимка да видя къде си го намотал, че в близкя месец няма да имам време да спра колата да сменя закопчалката а не спира да дрънчи. :scare3

Потребителски аватар
VW_passatOR

Мнениеот VW_passatOR » Чет 28 яну 2016 16:59

Не мога да разбера мн сложно ли ви се вижда моето решение, или не ви се отделя 20 мин. и искат да го свършите за 2.Сигурен съм че при повечето е точно същия проблем!!! Каквото и тиксо да сложите е временно решение защото се износва.

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Чет 28 яну 2016 17:11

Да мързи ме :gruebel .Човече, новата закопчалка е в къщи от няколко дни.Нямам време да я сменя, затрупан съм със задачи за 2 месеца напред.

Върни се в “Passat”