Проблем с аларма,заключване (новобранец съм)
Проблем с аларма,заключване (новобранец съм)
Колеги, снощи ми се случи нещо много интересно. Карам VW Венто 1.9 тди 90 к.с. - 96г. само с предни ЕЛ. стъкла, Както и да е. От край време си имам проблем с отключването на колата в студено време. Като цяло Вентото се отваря само с дистанционното на алармата, Всичките ключалки на бравите(включително багажника), не работят с ключ, демек ключа не играе роля. В студено време опитвам да го отворя, алармата писка и ми отваря(ако имам късмет) само една врата, влизам бързо и го паля да загрява и след секунди пак всички врати се заключват.. Оправя се само, когато е много загряла колата и вътре е фурна в купето, тогава я гася вадя ключа и се отключва на аларма. Вчера я запалих и без да искам изпуснах вратата, която ми отвори, докато я чистех от сняг, изпаднах в капан. Колата работи, заключи се от всякъде и няма отваряне.. Немога да я отворя по никакъв начин, с ключ не става, прозорец не можах да сваля на доло, с резервната аларма не става тъй като вече има ключ на контакт.. успях само (като свалих емблемата и решетката) да повдигна малко капака, да изгася колата и да откача една клема на акумулатора, но съм силно притеснен, нямам идея сега как да си отворя колата, без да троша нещо.. МОЛЯ ПОМОЩ.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Проблем с аларма,заключване (новобранец съм)
Счупени за ти "перата" в дръжките.Смени ги и няма да имаш проблеми!
Ето това са "перата" и струват по около 5-6лв.

Ето това са "перата" и струват по около 5-6лв.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”