Фиш след 5 месеца
- dr_parazit
- Автомобил: VW GOLF MK5
- Двигател: BLP 2004
Фиш след 5 месеца
Здравейте колеги!
Днес разбрах,че ми излезнал фиш за дата 16.08.2015 в размер на 150 лв за превишена скорост(при допустимо 60км съм минал с 95км).Бях с колата на брат ми,съответно на него е дошъл фиша,обаче не е ли късно след 5 месеца да ми дойде фиш?Та въпросът ми е дали брат ми може да обжалва,защото аз карах не той,или има ли някакъв срок за фишовете,за издаване,изпращане или т.н Благодаря Ви за помощта предварително!
Днес разбрах,че ми излезнал фиш за дата 16.08.2015 в размер на 150 лв за превишена скорост(при допустимо 60км съм минал с 95км).Бях с колата на брат ми,съответно на него е дошъл фиша,обаче не е ли късно след 5 месеца да ми дойде фиш?Та въпросът ми е дали брат ми може да обжалва,защото аз карах не той,или има ли някакъв срок за фишовете,за издаване,изпращане или т.н Благодаря Ви за помощта предварително!
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Фиш след 5 месеца
Брат ти трябва да занесе в КАТ копие от документите ти за правоуправление. Ако платите в срока, посочен там, ще е с 30% по-малко.
С тия камери никой от нас не знае с колко виси на Фонда...
С тия камери никой от нас не знае с колко виси на Фонда...
- dr_parazit
За плащането ще го платя разбира се,нарушил съм правилника и ще си платя наказанието,обаче ми стана интересно след 5 месеца фиш 

- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Мислех, че с фишове е до 50лв, над тази сума е задължително да е акт! Ако е така, само поради това основание, може да се иска, да бъде обявен за невалиден, поне така мисля!
А за закъснението, това им е редовен номер, аз 3 месеца чаках, за да ми излезе акт за 20лв, и накрая се оказа, че излязъл в "законовия" едномесечен срок!?! Бих си помислил, че е така, и че нещо съм недоразбрал, ако през тия 3 месеца, не ходех на всеки месец, да проверявам, и да ми подпечатват акта, че ми бяха взели талона! На това му викам наглост от висока категория, съчетана с невъобразим мързел и непукизъм, и също така, престанах оттогава, да плащам фишовете си в КАТ, чакам ги да излязат в НАП, поне нямат лихви и опашки!
Според мен, щом е фиш, и не са ти взели талона, нищо не плащай, нека минат няколко години, ако не е в НАП, ще падне по давност! Ако е в НАП, няма лихви, дори и такси за банката не даваш!
А за закъснението, това им е редовен номер, аз 3 месеца чаках, за да ми излезе акт за 20лв, и накрая се оказа, че излязъл в "законовия" едномесечен срок!?! Бих си помислил, че е така, и че нещо съм недоразбрал, ако през тия 3 месеца, не ходех на всеки месец, да проверявам, и да ми подпечатват акта, че ми бяха взели талона! На това му викам наглост от висока категория, съчетана с невъобразим мързел и непукизъм, и също така, престанах оттогава, да плащам фишовете си в КАТ, чакам ги да излязат в НАП, поне нямат лихви и опашки!
Според мен, щом е фиш, и не са ти взели талона, нищо не плащай, нека минат няколко години, ако не е в НАП, ще падне по давност! Ако е в НАП, няма лихви, дори и такси за банката не даваш!
-
- Автомобил: Passat 9 Elegance
- Двигател:
Със сигурност са те снимали в друг окръг.На мене ми направиха акт за превишена скорост в плевен април месец,но началото на юли пристигна в русе.ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ.
- dr_parazit
Снимали са ме в областта където живея,смисъл разстоянието е 35 км,обаче както спомена колегата и аз мислех,че фиш се пише до 50 -след това акт (при по-големи суми) направо за пръв път виждам такъв фиш
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сигурно става въпрос за ел. фиш...
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
Колега електронният фиш няма нищо общо със тоя който ти се пише на място. Електронният фиш може да бъде и 1000лв.зависи със колко си над ограничението. На мен ми дойде един чак след почти година.
- dr_parazit
Последен въпрос,трябва ли фиша да бъде изпратен със снимка?Става въпрос за електронен фиш,добре,че колегата ме подсети.
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
До колкото знам напоследък не пращат снимки защото нямали консумативи за принтерите.
- dr_parazit
Нема такава държава
Както и да е,благодаря Ви колеги!Ние ще си плащаме стотачките,за да могат да ограбвят милионите 

- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
При мен беше същата ситуация, колата все още се водеше на баща ми, при ограничение 60 км/ч аз минах с 95 км/ч и дойде честитката при баща ми след 2 месеца от датата на нарушението, след това баща ми ходи разправя се, но все пак нищо нестана и платихме 105 лв. ползвахме някаква отстъпка, ако платиш до 9 дни мисля, че беше срока.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Ако няма снимка - обжалвай. Ще падне в съда.
-
- Двигател:
Ако няма снимка предполагам, че там при тях я имат и ако идеш, ще я покажат, или ше я покажат в съда. Ама така без снимка... Ами ако са били 2 коли и нарушението е на другата?
-
- Двигател:
За триене.