Мога ли да паля директно на газ?
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Re: Мога ли да паля директно на газ?
Утре ще го снимам и ще ти пусна една снимка колега.Защо се очудваш ,че плочката е преди дебитомера?
- suba
А!!!
Той колегата пуснал снимки на втора страница.Е при мен е абсолютно същото.

Той колегата пуснал снимки на втора страница.Е при мен е абсолютно същото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Щото не бях виждал просто. Пък може и да съм виждал, а да съм гледал тавана и да блея
Благодаря за снимките!

Благодаря за снимките!
- kriss4
- Автомобил:
- Двигател:
според мен е не е правилно така и за това има детонации.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Правилно е - след дебитомера има големи разлики с атмосферното налягане и ако сложите плочката там, без изравняване колата няма да заработи на газ 
Ма тва е отделна тема...
9А е още по-страшен при палене... ако гръмне тежкО й на механичната инжекция...
АБЕ ХОРА, ПАЛЕТЕ СИ НА БЕНЗИН...

Ма тва е отделна тема...
9А е още по-страшен при палене... ако гръмне тежкО й на механичната инжекция...
АБЕ ХОРА, ПАЛЕТЕ СИ НА БЕНЗИН...
- suba
Правилно е - след дебитомера има големи разлики с атмосферното налягане и ако сложите плочката там, без изравняване колата няма да заработи на газ
Има много логика в това което казваш колега.
Ама аз пак тъп и упорит

При ословие,че не детонира въобще защо при топъл двигател да не паля на газ.Питам те колега,като газаджия,какви други проблеми може да има?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Ти можеш и на студен мотор да палиш на газ - моите коли така си ги карам, но това определено не е правилният начин!
Рискуваш твърде много за спестените стотинки...
Рискуваш твърде много за спестените стотинки...
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Ми то друг приемлив вариант за механичните инжекции няма 

Как мога да паля директно на газ зимата, защото имам проблеми с бензина който изчезва дори за 1мин работи и неможах да го хвана от какво е.Затова искам да паля директно на газ защото скъпо излиза това изчезване на бензина.
Лятото си я паля директно на газ обаче не пали от веднага а трябва да повъртя 4-5 секунди преди да запали.Сега зимата обаче за 4-5 секунди нестава иска повече време.Въпроса ми е защо е така и как мога да го направя да запали директно на газ на тия ниски температури.Двигателя е 2Е в Голф 3 115 коня
Лятото си я паля директно на газ обаче не пали от веднага а трябва да повъртя 4-5 секунди преди да запали.Сега зимата обаче за 4-5 секунди нестава иска повече време.Въпроса ми е защо е така и как мога да го направя да запали директно на газ на тия ниски температури.Двигателя е 2Е в Голф 3 115 коня
- ivan_pop
- Автомобил: OVB
- Двигател: X18XE1
marto7 написа:Как мога да паля директно на газ зимата, защото имам проблеми с бензина който изчезва дори за 1мин работи и неможах да го хвана от какво е.Затова искам да паля директно на газ защото скъпо излиза това изчезване на бензина.
По принцип газовата уредба се настройва като е загрял мотора.Може да ти се настрои газовата да работи и да пали колата на студен мотор.Тогава при загрял мотор няма да работи добре на газ.Ти си избираш един от двата варианта!
Обикновена газова е не е инжекцион.А от копчето мога да си го цъкна да пали на газ просто пали по трудно, а на тоя студ изобщо и не пали.Не и разбирам принципа какъв и е.Няма ли как да я направя да запали по лесно на газ както си пали на бензин по някакъв начин и какъв ?
Върни се в “Автогазови уредби”