Б3 дизелови мотори
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Дизелови мотори на Б3
Спорерд това http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Passat_%28B3%29 няма мотор 1Z монтиран на Passat B3 !
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Според ETOS на Пасат се поставя двигател 1Z от 1994 година (ако трябва да сме точни, октомври 1993). Но това вече си е Б4, а не Б3.
Аз не казвам, че е 1z, но е 1.9 100%.Остава да е 1Y http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12614.html
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
колега,ако е с турбо тоя пасат и има катализатор и без пробиви в генерацията забрави да чуеш свистене. Ако помпата има бууст коректор значи е турбо ,а ако сепаратора е вътре в капака на клапаните значи е 1.6 .... това е 

Колеги интерисувам се колко трябва да е разхода на Б3 чистия дизел 75кс. Имам познати всеки ми казва не трябва да е повече от 5.5-6 макс в града.Моя градско лятото ми дава около 7.4 сега зимата 8.5.Изван градско с 80-90макс.с двама човека на магистралата около4.3л-4.6л. Според вас можели да има такава осезаема разлика ако има износени сегменти,или си е нормално за модела.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Тоз големия кютюк да гори 6 в града-ЗАБРАВИ!
абе и аз така си мисля,ама ми развиват теории тука в Бургас 2 човека който са с същия мотор -модел пасат,че горял макс 6 градско???.Но, не знам колко коня са им технте.Имало 68кс.ако са освен с по малкия двигател да горят по малко.....Айде моя двигател го отворихме оня ден и се оказа че сигментите са дроб сърма.Но ме съмнява само с едни сигменти да върна компресия и да падне разхода с литър да речем.Надявам се все още да има останали роднини този модел и някои да прочете въпроса ми и да сподели своя опит.Успешна седмица Ви желая
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Тези 2та човека като започнат да си зареждат от норм.бензиностанция и със свои пари ще запеят друга песен -гарантирам ти го...
Върни се в “Дизелови агрегати”