Как да не се запушват пръскалките на чистачките?

Техническа и сервизна информация за Passat
PlamenButenko
Автомобил: Фолцваген Туарег
Двигател:

Re: Как да не се запушват пръскалките на чистачките?

Мнениеот PlamenButenko » Вто 26 яну 2016 9:15

Някои може ли да ми каже как да си разглобя пръскалките за предното стъкло. Имам Туарег 2006г. И от няколко дена неиска да пръскат мислех че са замръзнали но и сега като по умекна времето не искат да пръскат задната работи но от пред не, та ако някои знае как да ги сваля и да ги почиста нека помогне. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Сря 27 яну 2016 6:26

За Туарега : Възможно е да се е измъкнал маркуча за чистачките отпред, или помпата да не работи. Тя се върти в едната посока, когато работи за задната чистачка и в противоположната посока, когато трябва да работи за предните...

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 27 яну 2016 10:19

151830_06.jpg
Може и в лоста да е проблема. При мен се беше откачил от точковата заварка гъвкавия меден проводник /тъп ширмовка/ Задна пръска. предните понякога .
Използвам снимка от руски форум. Нямах време за снимка .В десния край , дясната медна оплетка беше откачена

garvanski
Автомобил: Vw Passat B6
Двигател: 1.9 TDI- BLS- 2008

Мнениеот garvanski » Нед 31 яну 2016 15:08

Здравейте.
Кажете с какви препарати или методи почиствате дюзите за предното стъкло. На моя Пасат като го взех 2014г. си бяха напълно задръстени. Италианецът преди мен си е карали с чиста вода от чешмата явно.
От един приятел със сервиз за кафе машини взех някакъв много силен химикал на гранули, с който чисти кафе машините от котлен камък, разтворих го във вода и натопих дюзите за една нощ. На другия ден с лимонтозу, с оцет и с много промивки и продухвания успях да ги промия, но едната пак не е както трябва, слабичко пръска, под половината на стъклото.
Моля дайте съвети има ли смисъл изобщо да опитвам с друго или направо да взимам нови дюзи?
Поздрави.

PlamenButenko
Автомобил: Фолцваген Туарег
Двигател:

Мнениеот PlamenButenko » Вто 02 фев 2016 0:19

Благодаря за помоща но наистина се оказаха пръскалките свалих ги почистих ги и си сложих филтърче на маркуча и сега всичко е ок нямам проблем. Промих си и казанчето ислезнаха някакви гадорий и сега си сипъх качествена течност за чистачки.

Върни се в “Passat”