Здравейте колеги, карам въпросния Passat 1.9 (AVF) 2005г. Колата е снабдена със стандартните фарове с лупа и халогенна лампа H7, желанието ми обаче е да премина към фарове с оригинален ксенон. Въпросите ми към вас са, някои правил ли е подобна манипулация? Едва ли става plug and play? Разполагате ли със схеми, от където да разгадаем какви са разликите?
Моля единствено, да не ми предлагате поставяне на ксенон на сегашните фарове!!!
Благодаря предварително.

B5.5 (3BG) съвместимост на фарове
Re: Съвместимост на фарове B5.5 (3BG)
Сваляш твоите и слагаш ксеноновите, всичко сработва без автоматичното нивелиране нагоре и надолу, защото нямаш датчиците за натоварване на осите , които се намират на носачите. Имат доста дълга инсталация, свързани са с управляващ модул и т.н. не невъзможно но неоправдано да се преправя. Ксеноновия фар всъщност е би-ксенон, като на дълги свети ксенона, като пред ксеноновата крушка пада пластината отсичаща светлинния сноп, като заедно с нея се пуска и най-вътрешната секция която е с крушка H7, средната секция е мигач. При поставяне на дневни светлини задължително се слага диод, който да не позволява връщане на напрежение към бобината командваща падащата пластина пред ксеноновата крушка, защото ако да речем настроиш дългите на 20% мощност се получава бръмчене в бобината командваща пластината и последващо изгаряне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега невероятен си! Благодаря за бързия и точен отговор. Само един допълнителен въпрос. Наясно съм, че автоматичното нивелиране няма да заработи без датчици по мостовете и модул за управление, а дали ще мога да регулирам височината от плъзгача на таблото или не е възможно?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, важното е, че става plug and play и светват. От там нататък ще до нагаждаме. Като се сдобия с желаните фарове и ги монтирам ще допълня в темата повече подробности.
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
Re: B5.5 (3BG) съвместимост на фарове
Колега и аз имам интерес към такъв мод на моя Пасат.
Ще се радвам да пишеш дали работи регулирането нагоре-надолу от плъзгача на таблото...
Ще се радвам да пишеш дали работи регулирането нагоре-надолу от плъзгача на таблото...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: B5.5 (3BG) съвместимост на фарове
Разбира се ще пиша какво е станало. За сега обаче не мога да намеря читав комплект фарове за под 400лв и то не оборудвани с лампи и баласт. Това което съм видял е или в лошо състояние или от десен волан. За сега монтирах пак моите фарове (които бях свалил за рециклиране) след като установих, че рефлектора е здрав, почистих ги и им поставих нови Н7 лампи +50%, ефекта е минимален. Не случайно говоря за модела с оригинален ксенон, кумът ми е с такива фарове на Пасата, разликата е огромна.