Малко е завързана ситуацията ,но ще се опитам да я обясня:
ПРоблема е,че искам да купя кола от една жена от Варна и съответно е с варненски номера,която жената живее в Бургас с мъжа си.Та оказва се,че не си е плащала данъка за 2г и не можем да я купим без платени данъци.Била заета с гледане на дете и нямала възможност да отиде до Варна и да си плати данъците.Имало начин за онлайн плащане,но как ще получи хартиената разписка за платен данък ,който ще представим пред нотариуса.Та моя въпрос е възможно ли е аз да отида до Варна и да платя данъка на колата на чужд човек и какви данни са ми необходими за да платя данък на кола на чуждо име? Само имена достатъчни ли са или трябва и ЕГН?Знам ,че ЕГН не се дава на всеки и не съм сигурен дали ще се съгласи да ми даде своето.БЛагодаря ако някой помогне.
PS .Намерих информация в и-т ,че данъка може да се плати от всяка банка в Бургас без проблем само по регистр.номер на колата.ТОва вярно ли е?
Въпрос за плащане на данък МПС
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Re: Въпрос за плащане на данък МПС
Нещо не разбрах - иска да и платиш данъка, но не ти дава ЕГН, така ли?
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
stypkata написа:Малко е завързана ситуацията ,но ще се опитам да я обясня:
...Та моя въпрос е възможно ли е аз да отида до Варна и да платя данъка на колата на чужд човек и какви данни са ми необходими за да платя данък на кола на чуждо име?
Да ти прати големия талон или в краен случай да ти го снима и да ти го прати по е-маил. Отиваш в общината и казваш, че искаш да платиш данъка на колата на леля си/майка си/ученайка си и готово. Евентуално едно пълномощно без нот заверка - Пенка упълномощава stypkata да я представлява пред община Варна и да заплати данъка за МПС марка, модел рег. № рама № за 2014 и 2015 г. Нещо от сорта...
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Сега намерих из нета инфо,че и от Бургас може да се плати данък на МПС регистирано във Варна през банка ДСК,като се знае банковата сметка на варненското данъчно.Утре ще отида до ДСК да попитам как стоят нещата.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
За да прехвърлите колата ти трябва стикер от общината в която е регистрирана.Толкова ли няма един нотариус дето да не иска данък.
- stypkata
Не знам за какъв стикер говориш.Вчера продадох една кола и никакъв стикер не са ми искали.Представих само бележките за платен данък при нотариуса и нищо друго.
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
така или иначе въпросната госпожа трябва след това да отиде до варна за да отпише колата.
ако желае да си продаде колата тя самата трябва да е заинтересувана да си преведе документацията и в ред...
ако желае да си продаде колата тя самата трябва да е заинтересувана да си преведе документацията и в ред...
- stypkata
И аз мисля,че е нейна работа да си оправя документите,но нямала време,гледала малко дете,мъжа и и той бил много зает и така аз съм най-свободния и заинтересован от покупко-продажбата явно ... 

- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
В ИзиПей също се плащат данъци.Пробвай там
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”