Трагедията във Враца-какво става с нас?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Трагедията във Враца-какво става с нас?
Ми да пробва, щом му се вижда толкова лесно.
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Andonov написа:
Много добре описва случая братчето му :
„Ако някой си е набелязал жертва, вече знае какво да прави. Няколко обиди, риташ автомобила, при саморазправата трябва да го оставиш да ти нанесе 1-2 удара поне, за да имаш после оправдание"
Е разбира се, никой от нас няма на представа дали и какви отношения са имали. Това също трябва да се разглежда като версия/причина. Проблема е в доказателствата, показанията на свидетелите и съда. Не мога да разбера защо още се бави, сякаш наистина нарочно.

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Има информация,че кварталния няколко пъти му е правел забележка за бесно каране на мотор в квартала.
Без документи,без каска.
Без документи,без каска.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
90hp написа:Andonov написа:
„Ако някой си е набелязал жертва, вече знае какво да прави. Няколко обиди, риташ автомобила, при саморазправата трябва да го оставиш да ти нанесе 1-2 удара поне, за да имаш после оправдание"
Е разбира се, никой от нас няма на представа дали и какви отношения са имали. Това също трябва да се разглежда като версия/причина. Проблема е в доказателствата, показанията на свидетелите и съда. Не мога да разбера защо още се бави, сякаш наистина нарочно.
Andonov написа:90hp написа:http://fakti.bg/krimi/170568-narachnik-za-ubivane-2000-leva-i-advokat
Ето бре, вече си признават с крива уста, че именно Тодор е започнал пръв и е раздавал удари с бокс, но видите ли имал правоЧе и за инфаркта даже почти си признава брата... искат кръв това е.
Изобщо не исках да се вписвам в тая тема, но в коментарите отдолу под статията има правилно описан начин на действие в ситуация като тази, не излизане за саморазправа.
Преди година и няколко месеца, нервен шофьор започна да удря по колата ми и счупи прозореца на шофьорската врата в лицето ми. Слязох от колата и можех да го пребия от бой тоя човечец ако исках, но аз вдигнах телефона и се обадих на 112, защото това трябва да направи един нормален и разумен човек!!! Полицията и прокуратурата си свършиха работата, адвоката ми също. Година по- късно човека ми дължи 2700лв. Да вярно е, системата работи много бавно, доста нерви изхабих и ходения напред назад докато всичко свърши, но с млако самоинициатива и търпение реших проблема. Не вярвам този човек някога пак да си помисли да удря по чужди коли и това бе постигнато без боксове и убийства!!! Много тъжно за момчето, но явно е нямало нужното възпитание и изграден характер. Това че можеш да пребиеш някой или си мислиш че можеш, не означава че трябва да го направиш. По- силния определя изхода на събитията!!!
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
На мен ми се струва, че от информацията която излиза по този случай, везните започват да се накланят в една позиция в която близките на пострадалото момче няма да са особено доволни. Момчето не е било от най кротките май май. Бясно каране по улиците, боксове.... За какво му е тоя бокс? За самозащита?....Глупости! Колко деца носят боксове в себе си?
Не знам, ще чакаме да видим какво ще кажат разследващите и дано тя бъде истината и само истината, а не под натиска на когото и да е било.
Пледирам за безпристрастност на разследването.
Хулигани е имало винаги и пак ще има. Но, едно време имаше Детска педагогическа стая, ТВУ и тези рискови групи се държаха изкъсо отрано и под контрол за да е спокойно обществото. А сега какво стана?....Анархия. Няма контрол, има демокрация. Като чуя либерал и демократ......
До къде ни докара......
На нас войни не ни трябват...ние сами ще се изтрепем за нищо 
Не знам, ще чакаме да видим какво ще кажат разследващите и дано тя бъде истината и само истината, а не под натиска на когото и да е било.
Пледирам за безпристрастност на разследването.
Хулигани е имало винаги и пак ще има. Но, едно време имаше Детска педагогическа стая, ТВУ и тези рискови групи се държаха изкъсо отрано и под контрол за да е спокойно обществото. А сега какво стана?....Анархия. Няма контрол, има демокрация. Като чуя либерал и демократ......

До къде ни докара......

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
$100 написа:Какво значи "боен спортист" - някой който се бие за пари или ходи на война? "Знаеш ефекта на всеки удар" - тоя на 18г не мисля, че е имал големи познания, ако ще да е бил "треньор" на 10 хиляди момчета от 5-ти клас.
1.Бойни спортове са: бокс,карате ,кик бокс ,муай-тай,джудо и т.н.-тези спортисти някога бяха следени от милицията(не в буквалния смисъл,а като успеваемост и развитие на физ. способности),имаха си досиета и тем подобни...
Съществуват още спортни класификации като Тежка и лека атлетика,водни спортове и др.
И всяка такава класификация e съвкупност от няколко дисциплини.
2.Няма как да започне да се занимаваш активно с карате примерно (в случая от 15 годишен) и да не познаваш ударите и ефекта им в определени точки от тялото.Няма такъв треньор в света ,който да не научи състезателите си на тия неща.В тоя тип спортове това е "А И Б".

Нима Tодор не е знаел че ъперкът в брадата е и то с "бокс" е 100% нокаут,или че трениран крак безпроблемно и бързо би попаднал в "топките" и би неутрализирал противника с един удар?
Не е знаел че предимството му пред братята е по-малката му телесна маса,което го прави по-бърз? Как тогава е успял да нанесе удари и то с травми и на двамата братя?
Защо тогава Тодор,щом е му е "паднало пердето",заради счупеното огледало и е нанизал бокса,не е нанесъл удари с които да "простре" братята на земята,а нанася удари ,които не са толкова ефективни и се достига в най-добрия случай до аркада или разбита уста?
Зaщото според мен целта му е била да ги "разкраси" и то посред бял ден пред свидетели.
Е това ме навежда на мисълта за стари неразбории м/у него и братята.
п.с.18 годишен не е много крехка възраст за състезател по боен спорт,напротив там няма спортно дълголетие.
Синът ми започна да се занимава активно с кик-бокс на около 17-години.Първото му републиканско беше около 9-10 месеца по-късно и се класира втори...Така че тази възраст в такъв спорт не е за подценяване...
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
"Аз им играя карате, те ме спукаха от бой"
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
То там е цялата пародия в случея, че в началото мощно се раздуха версията че видиш ли някакви братя зли мутри автоджамбази от които трепери цяла Враца, го били пребили до смърт, и това се тръбеше в ефира на всички телевизии.
Даже ония малоумник с голата глава от БНТ който отразяваше случея се разрева в ефир
А то излезе точно обратното, ония излязъл и им нацепил камбаните с бокса, къде се вика ако не беше получил инфарк трябваше те да го съдят, и него да го размъкват по-съдилищата като панаирджийска мечка

Даже ония малоумник с голата глава от БНТ който отразяваше случея се разрева в ефир

А то излезе точно обратното, ония излязъл и им нацепил камбаните с бокса, къде се вика ако не беше получил инфарк трябваше те да го съдят, и него да го размъкват по-съдилищата като панаирджийска мечка

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
pe6kata написа:"Аз им играя карате, те ме спукаха от бой"
Това важи с най-пълна сила за таекуон-до. Ergo = носи си бокс.

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Господа,да обърна внимание,че според единствения очевидец,огледалото е счупено в последствие,в разгара на боя.Друго неприятно впечатление ми преви,че все още водят Тодор "убития",което навежда на мисълта за убийство дефакто.
На мен лично ми се струва,че смъртта не е причинена от инфаркт точно.Едно,че е съпроводен с болка,друго,че ще стане сложно и за Мариан.Но паживьом,увидим.
На мен лично ми се струва,че смъртта не е причинена от инфаркт точно.Едно,че е съпроводен с болка,друго,че ще стане сложно и за Мариан.Но паживьом,увидим.
gergeto написа:Не е знаел че предимството му пред братята е по-малката му телесна маса,което го прави по-бърз? Как тогава е успял да нанесе удари и то с травми и на двамата братя?
Защо тогава Тодор,щом е му е "паднало пердето",заради счупеното огледало и е нанизал бокса,не е нанесъл удари с които да "простре" братята на земята,а нанася удари ,които не са толкова ефективни и се достига в най-добрия случай до аркада или разбита уста?
Зaщото според мен целта му е била да ги "разкраси" и то посред бял ден пред свидетели.
Изглежда доста си се впечатлил от каратистки филми и имаш изкривени представи. Значи можел да ги разпилее Тодор и двамата, обаче видиш ли решил само да ги изложи. И взел че умрял от вълнение... Ако е толкова уверен във възможностите си, изобщо нямаше да се вълнува, а да излезе и да ги разплаче. Странно защо разни дискотеки и едри босове не са обградени от каратистчета по 60кг, а все от борци или биячи тежка категория, които (според теб) всеки лек каратист ще разпилее за 2 минути. Истината е, че каратистките номера минават главно пред други каратисти и най-вече на големия екран. Цитираната по-горе поговорка от pe6kata е по-близо до реалността. А това, че синът ти е станал втори след 10м тренировки показва нивото на състезанието и конкурентите, а не нещо друго.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
$100 написа:Изглежда доста си се впечатлил от каратистки филми и имаш изкривени представи. Значи можел да ги разпилее Тодор и двамата, обаче видиш ли решил само да ги изложи. И взел че умрял от вълнение... Ако е толкова уверен във възможностите си, изобщо нямаше да се вълнува, а да излезе и да ги разплаче. Странно защо разни дискотеки и едри босове не са обградени от каратистчета по 60кг, а все от борци или биячи тежка категория, които (според теб) всеки лек каратист ще разпилее за 2 минути.
Дали е можел да ги разпилее? Незнам ,но е можел да контролира ситуацията.Дали е умрял от вълнение или адреналина е доста по-вече, отколкото е могъл да му понесе организма(да не забравяме лекарската забрана за активни състезания)...
Колега,в колко уличния боя си участвал? Aма без оръжия,разчитайки само на себе си.Би трябвало да ти остане спомен завинаги от разбития ти нос,от насиненото ти око ,от подутата ти ръка -и всичко това без да си усетил болкз. Ей това е адреналина в действие,но какво става със сърцето в този момент-никой не знае.Явно това на Тодор не е издържало.
Относно охраната по дискотеките-преди няколко години охраната на "най-вървежната" дискотека в Шумен ,беше поверена на треньора на моя син,тежи 75кг.Имаше един случай за който писаха и центр.медии за масов бой м/у охранителите в дискотеката и 100килограмови биячи пратени от голяма известна групировка .Доколкото знам-причината е дрога .
Ако се поразровиш в архивите на медиите ще видиш как тия биячи.подгонени от по-слабичките охранители на обекта са вадени от полиция и мед. екипи от каменното корито на наблизо минаващата река "Поройна"....
Относно участията на синът ми в първенства-както писах по-горе става въпрос за РЕПУБЛИКАНСКО п-ство.Както може би се досещаш нивото не е най-ниското.Участват клубове с много сериозни спонсори от цялата страна.И не на последно място,щом говорим за ниво на състезанията(по-спец. кат.мъже) ,Кристиян Тотев и Пламен Борисов от клуба в който тренира синът ми,станаха миналата година съотвтно -световен и вицесветовен шампиони в ТАЙЛАНД по Муай-тай.Тайланд ,ако си наясно е родината на това бойно изкуство.Така че ,колега когато говорим за нива на състезания -нека не се обиждаме с непроверена информация ,а?

п.с. За охраната на "босовете",незнам ама ако си спомняш охраната на Кадафи беше от 60-90 килограмови "амазонки",които доколкото знам докато беше Кадафи на влзст не допуснаха нито една издънка.Големите "тела" са за респект. Незнам кой е гледал повече филми.
gergeto написа:п.с. За охраната на "босовете",незнам ама ако си спомняш охраната на Кадафи беше от 60-90 килограмови "амазонки",които доколкото знам докато беше Кадафи на влзст не допуснаха нито една издънка.Големите "тела" са за респект. Незнам кой е гледал повече филми.
Тия амазонки дали не са и те за имидж и шоу? Накрая един циганин застреля Кадафи - къде бяха амазонките-каратистки? Не е уместно да го даваш за пример. Със сигурност са разчитали на пистолети и изборът им е бил повече откъм вярност и неподкупност, а не че са по-големи бияч(к)и от "дебелаците". И като стана дума за състезания - при каратистите дали има категории по килограми или там такива неща не важат? Най-хвъркатият петел 50кг без проблем разбива 120кг сумист с някакви мега удари и въздушни струи.
PS: Законите на физиката важат и за каратистите и каратистчетата.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="$100"]Тия амазонки дали не са и те за имидж и шоу? Накрая един циганин застреля Кадафи - къде бяха амазонките-каратистки? Не е уместно да го даваш за пример.....
На въпроса с въпрос-къде беше Б.Б.,който беше лична охрана на Тодор Живков,след 10.11.1989г.
Когато "революцията" побеждава,диктатора остава без власт и без "вярната" си охрана.След народната революция идва и народния съд...Кадафи бе застрелян дори без официален съд и присъда ..пред палатката си.
Извинявай пич,спирам да коментирам щото много се отклонихме от темата,а самата тя отдавна може би трябваше да е изчерпана.Бог да го прости момчето.
На въпроса с въпрос-къде беше Б.Б.,който беше лична охрана на Тодор Живков,след 10.11.1989г.
Когато "революцията" побеждава,диктатора остава без власт и без "вярната" си охрана.След народната революция идва и народния съд...Кадафи бе застрелян дори без официален съд и присъда ..пред палатката си.
Извинявай пич,спирам да коментирам щото много се отклонихме от темата,а самата тя отдавна може би трябваше да е изчерпана.Бог да го прости момчето.
90hp написа:http://fakti.bg/krimi/170568-narachnik-za-ubivane-2000-leva-i-advokat
Ето бре, вече си признават с крива уста, че именно Тодор е започнал пръв и е раздавал удари с бокс, но видите ли имал правоЧе и за инфаркта даже почти си признава брата... искат кръв това е.
Братът не иска кръв, иска пари! Още отначалото реве колко са скъпи адвокатите; един или два дни след трагедията, в БТВ, при първото си тв участие обяви дарителска сметка "за адвокат". Чул "тия имат автокъща" и си мисли "сега ще им измъкна 100-200 000 кръвнина".
Върни се в “ОФФ-Топик - други”