Загуба на вода

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Вто 30 яну 2007 20:33

wili98 написа:Минавал съм маистралата Витиня с Г2, 1.3 с точно 8 лтр. вода изхарчена... ;)през 5 км слизах и доливах....

Пак добре че си имал вода аз преди нова година с един приятел имахме среща на 2мин от нас и ми звъни вика каде си бе братче...Викам чакаи да видим как е течноста и в бързината завивам капачката на криво и едно шише 1.5л в багажника и какво се случва... Отиваме зареждаме около 20км никви проблеми и изведнъж една пара от капака и почна да дига градуси...извадих шишето долях и пак в барзината пак на криво капачката на разширителя :oops: тръгвам 200м и пак сичката вода изтече :P и така палим 1 газ гасим пак палим 1 газ гасим (добре че бех на 1км от нас)и вече у нас спокоино долях завинтих и си открих грешката и вече знам малко да заглеждам като слагам капачката... :D

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 30 яну 2007 21:50

Muncho написа:
petev написа:
Stiv написа:отвори капачката на разширителния съд при загряла кола ,ако излизат мехурчета си загарнитура на главата.Един приятел наскоро имаше същия проблем.

НЕ ПРАВИ ТОВА !!!!!!УЖАССССС!
ТЕЧНОСТТА Е ПОД НАЛЯГАНЕ!!!!ЩЕ ТИ ОБЛЕЕ ЛИЦЕТО И РЪЦЕТЕ И ЩЕ ЗАПРИЛИЧАШ НА ПОПАРЕНА КОКОШКА НА САМИЯ СЪД Е ОЗНАЧЕНО ДА НЕ СЕ ОТВАРЯ ПРИ ГОРЕЩ ДВИГАТЕЛ!!!!!НЕ ЗНАЕХ ЧЕ ВЪВ ФОРУМА ИМА САДИСТИ!
а между другото провери си тапите на двигателя(аварийните)-намират се отзад на блока.Те понякога изгниват течността подлизва,но се изпарява от всоката температура и не се вижда теч.

Е то си има технология бре брат ;). Развинтваш леко и като започне да съска я оставяш да изравни налягането.. след това развиваш до край.
Същото като с бирата...

Съгласен!!!Ама при високото налягане бая антифриз изхвърча докато съска!Предупреждавай друг път хората да не правят това сами в къщи!!!

Последна промяна от joker на Чет 01 фев 2007 19:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 31 яну 2007 12:47

На мен никога не ми е кипял антифриза като отвия капачката на разширителния съд. Отвиваш малко по малко и оставяш да се "изфъщи" и доотвиваш и няма и една капка да ти изхвърли. Извърляло ми е вода единствено при прегряване и при наличието на въздух в системата.

Потребителски аватар
Stiv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stiv » Сря 31 яну 2007 20:53

Колегата Petev явно не е наясно с охл. системи

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 01 фев 2007 19:05

Stiv написа:Колегата Petev явно не е наясно с охл. системи

Що да ви лъжа бе колеги....при отворена капачка на работещ двигател казанчето си повишава нивото и почва да прелива...!
А при горещ 90 градуса двигател направо докато отварям капачката си цвърка антифриза!Това виждам това пиша!!!
На Опела е същата работа-не знам защо при вас не се вдига такова налягане....Нали знаете,че ако клапата на капачката изпуска и налягането в затворената система не се повишава колата прегява защото антифриза почва да ври по-рано!Чест дефект на Опелите е именно това прегряване на двигателя от развалена капачка на изравнителното казанче.....Не знам?Може и да греша!

Потребителски аватар
SiEtE818
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SiEtE818 » Чет 01 фев 2007 21:16

Gesha_GTI написа:
wili98 написа:Минавал съм маистралата Витиня с Г2, 1.3 с точно 8 лтр. вода изхарчена... ;)през 5 км слизах и доливах....

Пак добре че си имал вода аз преди нова година с един приятел имахме среща на 2мин от нас и ми звъни вика каде си бе братче...Викам чакаи да видим как е течноста и в бързината завивам капачката на криво и едно шише 1.5л в багажника и какво се случва... Отиваме зареждаме около 20км никви проблеми и изведнъж една пара от капака и почна да дига градуси...извадих шишето долях и пак в барзината пак на криво капачката на разширителя :oops: тръгвам 200м и пак сичката вода изтече :P и така палим 1 газ гасим пак палим 1 газ гасим (добре че бех на 1км от нас)и вече у нас спокоино долях завинтих и си открих грешката и вече знам малко да заглеждам като слагам капачката... :D

Е така се прецаках и аз ! Една вечер доливам малко течност и един приятел завива капачката - прибирам се до нас и нищо.На другата сутрин тргвам за работа и от таблото в купето - пушилка ЯКА ! (по средата на пътя) Помислих, че колата се запали.После се усещам ,че не мирише на изгоряло , а в краката вода - парното се спукало. Как па точно след доливането :). Казаха ми че е възможно капачката да е завита на криво и от налягането да се пръсне маркуч или парно - от тогава сам си завивам капачката ВНИМАТЕЛНО !!! (поне имам ново парно ) :wink:

Потребителски аватар
tonitoo90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonitoo90 » Съб 03 фев 2007 14:00

днес карах колата малко повече като загрее от изведнаж дига градусите и изхварля водата през разширителното казанче

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Съб 03 фев 2007 14:15

Добре де а надува ли маркучите? Перка включва ли? Термостата отваря ли? Да не би да има въздух в системата? Правил ли си нещо свързано с охлаждането в скоро време?

Потребителски аватар
jardinero
Автомобил:
Двигател:

Re: Загуба на вода

Мнениеот jardinero » Сря 19 фев 2014 19:08

Зравеите, Имам Поло 6N1 AEX 1996 бензин.Преди 3 месеца смених кутията на термостата (октопода), Издароа месец и протече.Вече сам с трети вече не губи ваншно от никаде но доливам всики ден по литър вода.Прозорците се запотяват толкова че вчера се бласнах в един, не го видях от пара на крастовището.

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Сря 19 фев 2014 19:18

Прозорците се запотяват

Горното говори за теч от радиатора за парното в купето.100% гарантирано!Успех с разглобяването на таблото и :beer

Последна промяна от apolon на Сря 19 фев 2014 21:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Сря 19 фев 2014 20:29

Тази тема била много забавна,откъде я изкопахте. Единия отвива капачката на загряла кола, втория два пъти я завива на криво, третия се блъска, щото не вижда нищо от парата. Става за филм. И колега да знаеш, че тоя облак дето го дишаш е силно отровен, можеш да умреш на края на филма и от това също :icon_lol :beer

Потребителски аватар
jardinero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jardinero » Нед 23 фев 2014 18:23

Тоя облак го дишам виче месец.Даже имам локва в купето от антифриз.Отивам да разглобиавам веднага..

Потребителски аватар
jardinero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jardinero » Нед 23 фев 2014 20:03

По трудно е от колкото си мислех.Може ли да ми каже някого дали от страната на волана таблото се даржи на нещо.само там запира.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”