Трагедията във Враца-какво става с нас?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Трагедията във Враца-какво става с нас?

Мнениеот Liminat » Чет 28 яну 2016 6:07

Iezekil написа:Господа,да обърна внимание,че според единствения очевидец,огледалото е счупено в последствие,в разгара на боя.Друго неприятно впечатление ми преви,че все още водят Тодор "убития",което навежда на мисълта за убийство дефакто.
На мен лично ми се струва,че смъртта не е причинена от инфаркт точно.Едно,че е съпроводен с болка,друго,че ще стане сложно и за Мариан.Но паживьом,увидим.

Огледалото си е огледалото, вратата също е нагъната. Може би свирва, набиват му един шут на вратата на разминаване, тогава псувните и търкала.
А иначе един боксьор от истиските, категория около 63 кг е около 1,70-1,75 висок и ще блъска двама тулупи без да могат да мигнат. Много е възможно поради бързината такъв да има по-силен удар и от колегите си 80+ кг.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 28 яну 2016 6:34

Спецификата на удара с ръка при бокса и каратето е различна.Боксьора удра със сила,влага и масата си и както сме виждали,ако не уцели тръгва след ръката си.При карратето удара у доста по-обран.Но това са странични неща.Щом тръгваш на бой,значи си преценил възможностите си.

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Чет 28 яну 2016 6:45

Tия, които са истински боксьори (демек са блъскали поне 6-7 години) си имат лаф "отидох да си изям боя", т.е. и когато виждат накъде върви, не ги бърка да отнесат тупаника, а ако потръгне, да добавят още една победа в уличния бой. Който не е виждал боксьор след състезание, в което е имал 3-4 срещи, той не знае, че е отнесъл доста удари, синини и т.н.
На такъв не му пука да го поритат малко, донякъде са кат питбулите, не ги боли.

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Чет 28 яну 2016 7:45

Аз също съм имал няколко случая,когато са ме предизвиквали нагло в критични ситуации.Ама МНОГО нагло....И винаги се въздържах,въпреки че конкретните ми противници нямаха никакъв шанс против мен и изходът за тях щеше да е катастрофален.
Бяха обикновени озлобени хорица ,видимо запуснати и явно подвластни на бездействието,свинското и пиячката.
И никога до сега не съжалих,че не съм им поднесъл на акъла.
Може би сега щях да съм в затвора,може би щях да съм по беден със значима сума,а може би и мъртъв..
И все пак всички ситуации са различни.
Още не съм сигурен в две неща:
Как бих реагирал ако някой с ритници ми изкриви варата,капака и счупи огледалото когато аз съм с гаджето си (пред което трябва да се доказвам :mhihi ) в колата.
И как бих реагирал,ако някой ме шибне в окото с бокс ?!
Лесно е да се пише ,откакто каруцата се е обърнала.
Обикновенно в критични ситуации,защитните механизми много лесно падат.

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Чет 28 яну 2016 8:39

Не разбирам какво общо имат бойните спортове с темата, става въпрос за комплексарско поведение и психика. Всеки боец, било то борец,боксьор, каратист или нинджа има тренирана психика и може да я контролира дори това да му коства няколко тупаника в тиквата. От там на татък, боксове, ножове, букалки ... са комплексарски атрибути на тема "Аз съм по-мъж от теб"...

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Чет 28 яну 2016 13:48

@AugustinerFan,съгласен съм на 100% с теб че боксовете,ножовете и т.н. са комплексарски атрибути.Абсолютно подкрепям !
Но не съм съгласен с тезата,че всеки трениран спортист (боец) би могъл да контролира ситуацията,понасяйки няколко удара в главата,с бокс или без такъв.
Много е трудно когато адерналина е на 200.
Цаката е да се успокоят нещата още в зародиш,преди да са стигнали до физическо съприкосновение.
С приказки,дипломатично,с компромис ако трябва....
Стигне ли се обаче до удари в главата и чупене на прозорци на личния автомобил,то тогава и Далай Лама да си пак няма да издържиш.
Все пак няма да се оставя да ме пребият като куче пред хората,докато им подлагам и другата си буза.
Или пък някой да скача върху капака на колата ми,а аз да гледам отстрани ,да го моля да престане и да се опитвам да се свържа със 112.

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Чет 28 яну 2016 14:25

Росен2 написа:...
Цаката е да се успокоят нещата още в зародиш,преди да са стигнали до физическо съприкосновение.
С приказки,дипломатично,с компромис ако трябва....
....
Все пак няма да се оставя да ме пребият като куче пред хората,докато им подлагам и другата си буза.
Или пък някой да скача върху капака на колата ми,а аз да гледам отстрани ,да го моля да престане и да се опитвам да се свържа със 112.

Точно, че като стане ситуация трябва да полагаме усилия и да си траем, 112 и чакаме. Ако другия налита, просто го отбягваме (ако можем), ако рита по колата и чупи фаровете с бухалка - може да го снимаме с телефона и пак чакаме 112.
Вече ако си прецениш, че ще те пребият да, ама ако оня само вика и псува, или ти е ритнал бронята - да тръгнеш и да се озовеш като подсъдим и да искат да те линчуват... не си струва. Абе гадна работа, единствено май може да стене по добре у нас при диктатура, милиция и дисциплина. :newsm66

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 28 яну 2016 15:30

Не само у нас, навсякъде човечеството, поне досега, не е доживяло да живее свободно. Свободата се тълкува като свободия. Трябва ред и закони, и твърда ръка.
Като чуя думи като "толерантност", "интеграция", "европейски ценности", "демокрация"... и прочие идиотщини, и ми идва такъв тупаник да отвъртя на тоя, от чиято уста излизат...
Не може да те плюят и ти да си мислиш, че дъжд вали.

DaGa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaGa » Чет 28 яну 2016 15:41

Е сега преди малко - малко след надлез надежда посока затвора/кауфланд - голф 3 и мерцедес (с по двама души във всяка кола) спрели в две ленти едни до друг правят задръстване и нещо се дърлят. Уж тръгнаха голфа мина пред мерцедеса.. няма и след 20метра светофара ги хвана, слизат тия от голфа,слизат и тия от мерцедаса и почнаха да се млатят... най-странното беше,че драйвърите на колите само се побутваха и нещо се разправяха а пасажерите яко се млатеха.... кфо става с тоя народ... изтрещя тотално

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 28 яну 2016 15:47

Е не виждате ли, че почнаха домашни убийства да дават всеки месец....

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Чет 28 яну 2016 16:47

Писна ми всяка вечер новините да започват с убити и ранени. Ще спра да гледам новини. Не може ли да ги пропускат тези новини. Така и хората се побъркват още повече и те вършат глупости. Баси и журналята гадни. Лешояди. Довечера няма да гледам новини. Писна ми. :banghead

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 28 яну 2016 16:58

Че кой те кара да ги гледаш, аз в къщи телевизора го ползвам само за домашно кино :biggrin
Телевизията и вестниците са вредни за здравето!

DaGa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaGa » Чет 28 яну 2016 16:59

Че те нарочно само негативни новини пускат. Да не мислиш,че е случайно

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 28 яну 2016 17:25

Добрата новина не е новина, хората искат да гледат сеир, другото е скучно и безинтересно :smile

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 28 яну 2016 19:13

Хляб и зрелища, това е рецептата от хиляди години. :th_up

Върни се в “ОФФ-Топик - други”