Проблем с печка на VW Sharan
-
- Автомобил: VW Sharan 1.9 TDI 4motion
- Двигател: AUY 2002
Re: Проблем с печка на VW Sharan
Колеги, това което правите е супер удобство, но аз имам един въпрос генерален - ако си пуснеш печката 30 мин. преди да запалиш колата акумулатора няма ли да падне, все пак трябва да върти вентилатора, да захранва печката, помпичката и т.н и накрая трябва и да запалиш все пак ... Някой има ли опит с тия работи, все ми се струва че в студа ще бъде голям проблем? Или може би е по-добре, даже задължително да има и 2ри акумулатор?
Последна промяна от kriki на Съб 30 яну 2016 23:33, променено общо 2 пъти.
- Pusheka
- Автомобил: Passat B5 Highline
- Двигател: AFN 1.9TDI 1999
Тази си има вградена помпа която си работи но явно няма да стен с тройник от горивопровода ще трябва отделна шлаувка от резервоара. Като и сложа шлауфката в шише с нафта няма проблем но от горивопровода неще. Консумацията на печката по католог е 4A и 2A на слабия режим. Днес от 11ч до 16ч съм се занимавал с нея на колата и акумолатора си е там :) Ще я мъча по друг начин благодаря.
Последна промяна от Pusheka на Съб 30 яну 2016 23:29, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Pusheka написа:
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Mоля, спри си подписа от браузъра на телефона.
Най-малкото - забранено е от правилата
- Pusheka
Re: RE: Re: Проблем с печка на VW Sharan
Извинявам се
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Pusheka написа:Та пак въпрос, при вас горивото с отделна шлауфка от резервоара ли идва или с тройник от горивопровода за двигатела? Днес си играх направих планка закрепих печката, свързах маркучи, закрепих аспуха. Тръгвам да я паля преди да окабелявам и хоп не пали, пак прпбвам пак неще. Свързал съм нафтата с тройник от горивопровода защото по схема може и така и с отделен от резервоара. Да ама не, когато двигатела работи отива и нафта към печката огъся ли го веднага засмуква въздух не знам защо.Тройника си е от 8мм към 4мм всичко е спазане нервите ми отрови цял ден. При вас от къде взема горивото.
Някой с идея защо така се случва, дали защото е на най-високата точка на системата или трябва да пускам шлаувка от резервоара и от къде ще намеря сонда за нея :( .Никой ли не знае на печката му от резервоара ли е хванато горивото или със тройник.
На моя шаран взема гориво от тройник на горивопровода, но тройника е ниско пред резервоара. Да не би да си сложил трийника на връщащата нафта и затова да гасне като огасиш мотора?
- radotom
- Модератор
goppa написа:На моя шаран ...
Само като въпрос, защото и на моя е от там: При теб може ли да се запуска печката без да работи мотора?
При мен няма външно управление - тръгва след като запаля
Съответно - в горивопровода по презумция си има нафта
- Pusheka
Всичко е готово подкарах я със тройник точно преди филтъра, беше си на идващото гориво просто проблем с тройника и му промених малко мястото. Благодаря за помоща. Схемите от поста ми за климатроник са вярни ако на някой му трябват.

Alek написа:На първо четене на мен ми звучи за същие проблем като на колегата. Пробвай да запалиш, да пуснеш печката и да държиш на място 2000 оборота, ако така работи - дефектна ел. помпа.
Колега сигурен ли си че всички печки имат допълнителна помпа?????
Alek написа:Както колегата каза, дължи се на водната помпа - аз само ще допълня, че това е допълнителната електрическа помпа, намира се пред шофьора в двигателния отсек.
Алек сигурен ли си ,че всички имат допълнителни помпи ,и ако е така къде се намират?????
Всички имат,на едни мисля са в самата ,на други са извън печката,на срещуположния праг,вижда се тръбичка от резервоара.
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Всички водни печки било то автономни или догревател имат Гориводозираща помпа,свързана към горивопровода или директно в резервоара.Водните печки наречени Догревател палят след двигателя когато темп. е под +5 градуса ,и нямат собственна водна циркулационна помпа.Такава водна помпа имат само Автономките,които се палят с дистанционно или таимер за отложен старт.Може някой знаещ и занимаващ се с "печки"да допълни, ако съм пропуснал нещо.
Моят шаран беше без печка, но имаше допълнителна циркулационна помпа на антофриза. Намираше се близо до казанчето с антифриз. На тъста ми шарана има печка (донагревател) и има същата помпа като при мен. Едниният е 2003 година, другият е 2005. Почти съм сигурен, че всички шарани със задно парно, имат такива помпи, независимо дали имат печка или не.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
radotom написа:goppa написа:На моя шаран ...
Само като въпрос, защото и на моя е от там: При теб може ли да се запуска печката без да работи мотора?
При мен няма външно управление - тръгва след като запаля
Съответно - в горивопровода по презумция си има нафта
В горивопровода има нафта и когато не работи мотора. Автономките на шарана вземат нафта по същия начин, даже по руските сайтове имаше схеми как догревателя на шарана да се направи на автономка.
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги!Печката ми на шарана проработи след доста труд,но забелазах,че капе нафта от ауспухчето му и сега се разтревожих ,че пак нещо не е наред
Ако сте имали подобен проблем моля да ми помогнете...

- radotom
- Модератор
Да не би да е конденз? Или охладителна течност?
Според руските форуми, горивната помпичка трябва да е точната за съответния модел печка, защото дебита й бил сметнат за точно необходимото количество гориво.
Ако си сменял помпичката и си сложил такава с по-голям дебит... знам ли?!? може и да е възможно да прокапе...

Според руските форуми, горивната помпичка трябва да е точната за съответния модел печка, защото дебита й бил сметнат за точно необходимото количество гориво.
Ако си сменял помпичката и си сложил такава с по-голям дебит... знам ли?!? може и да е възможно да прокапе...

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”