Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Брата си го прави сам, пълни едно бурканче със спирачна течност, топва шлауфката в него, отвива леко и помпи няколко пъти, отива и стяга и така. Не знам колко е добре така, аз лично предпочитам той да ми помага и по стария начин, натискам, затяга, отпускам, отвива и т.н. И моя педал беше мек и след едно хубаво обезвъздушаване тип old school се оправи и сега ме хвърля през стъклото 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой може ли да ми каже заден мост от ауди а4 пасва ли на пасат б5
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Днес пристигнаха новите цигании за талигата. Кората под чистачките е за Б5.5 но ще се монтират на Б5. Едните кори които са 2 броя, се монтират на тампоните на задния мост. Водят се защита от камъни. Ако някой го интересуват цени, мога да напиша и тях. Само едното уплътнение под филтърната кутия съм забравил да поръчам. Куките от Шкода са перфектни и много масивни. Макар, че за Ауди А6 са с плавно прибиране но ще го преживеем това.
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Пенко каква е цената за кората над акумулатора и сервото?
-
Здрасти Слави, аз съм взел само кората под чистачките защото другата покриваща сервото и акумулатора я имам. Цената на която я платих е 42 лева, куките са по 14 лева броя, корите за тампоните по 18 лева бройката, Малките щипки за филтъра са по 1 лев а водобраната арка над филтъра 8 лева. Всичко е оригинално от VW. А самата кора която покрива сервото и акумулатора е между 55-65 лева. Всичко зависи от отстъпката която ползва човека, който ги поръчва. При кората покриваща сервото, може да се поръча и само капака над акумулатора. Вървят като две отделни части и се плащат отделно като той е около 16-17 лева. Мога да дам и цена за кората покриваща всичко над хидравличния казан, а тя е около 95 лева. Пак казвам, че цените зависят от отстъпката която ползва човека/фирмата поръчващи частите. Може би има колеги, които могат и по-евтино да ги намерят.
Поздрави
Поздрави
Последна промяна от penko_pulev на Съб 06 фев 2016 18:41, променено общо 1 път.
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Благодаря приятелю.
и аз си сложих от куките за багажника, сега чакам още два броя :) тези капаци за тампоните на задния мост са нещо интересно, не знаех , че се предлагат. Цените ти са добри, и аз взех куките за багажника по 14лв броя. Тази над хидравличното казанче голямата много ми харесва но ми се струва доста за една кора, та чакам да изпадне втора ръка.
От къде купувате куките колеги? Понеже 14лв са им много :)
-
Да, наистина на тази кора над хидравликата са и доста парите. И аз съм и хвърлил око ама пусто не ми се дават 100 лева. Втора употреба е трудно да се намери обаче. А куките ги взех, защото последният път събирах продукти из целия багажник. Дон Кихот ти за колко хора пазаруваш, та 4 куки ще слагаш. Представям си те с торбите
Можеш ли метнеш една снимка, за да видим как си ги хванал в багажника? Аз се чудя къде да ги монтирам моите. Ето ги и различните капаци за тампоните и самото им монтиране. Тези които взех аз са най-дълбоки и покриват по-добре.
ПП Оказва се обаче, че тези кори не срават при Б5. Явно не съм погледнал калто трябва. Липсва отвора с резбата при мен. Явно са Ауди и Пасат след 2000 година. Нищо де, ще им нарежем резба и пак ще станат :)

ПП Оказва се обаче, че тези кори не срават при Б5. Явно не съм погледнал калто трябва. Липсва отвора с резбата при мен. Явно са Ауди и Пасат след 2000 година. Нищо де, ще им нарежем резба и пак ще станат :)
Последна промяна от penko_pulev на Нед 14 фев 2016 19:10, променено общо 3 пъти.
аз си сложих 2 броя, но имам колеги , които много ги харесаха, сложил съм ги на мястото където фабрично са монтирани в шкода суперб. Но понеже отворите не са едно към едно, използвах метална шина с две пластмасови щипки за винтове, и ползвам големите кръгли съседни отвори, за да не пробивам нищо :) ще снимам, само да не забравя.
-
Ето още едни интересни неща но цената им излиза доста солена. Има модификация за 16" и 18" джанти. Монтират се при Файтон и служат за допълнително охлаждане на спирачните дискове. Проблема обаче е, че за да го сложиш трябва да модифицираш и подкалниците, за да може въздушната струя да достига до тях