Пасат Б5 тди пд 6 скорости - заварка на маховика
- niki_68
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5 тди пд 6 скорости - заварка на маховика
Здравейте колеги питането ми е следното маховика на колата е на 240 мм. Ако демпферния маховик се свали и завари а след това се балансира и се сглоби. Някой правил ли я тази итервенция и възможно ли е да стане
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Пасат Б5 ТДИ ПД 6 СКОРОСТИ ЗАВАРКА НА МАХОВИКА
Май ще си първия.А вибрациите и осукванията кой ще ги обира? Знам,че когато се преминава на твърд маховик се поставя феродов диск с пружини.
- niki_68
- Автомобил:
- Двигател:
Ами то става като твърд маховик а пък на 240мм феродовия диск е с пружини оригинално
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Да възможно е.Аз съм я правил,но на Мазда 6. Там дори съединителя е без пружини и няма никакво тресене,съвсем нормално си потегля колата. 

- niki_68
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5 тди пд 6 скорости - заварка на маховика
Лъч светлина в тунела сериозно ли си го правил колега
Маховик за тази кола, чисто нов е към 800-900 лв. В добро състояние втора употреба е към 300 лв. Дали има смисъл от цялата процедура, която си замислил и колко би ти излезнало ( предполагам, че сам няма да се справиш ) !?!
Удобството на демпфера е несравнимо по-голямо пред твърдия маховик ( дори и да станат нещата)
ПП- чувал за рециклиране на маховик някъде в Карлово и в Шумен но колко успешно нямам идея. Питай и в дизел форума, там си падат малко химици :)
Удобството на демпфера е несравнимо по-голямо пред твърдия маховик ( дори и да станат нещата)
ПП- чувал за рециклиране на маховик някъде в Карлово и в Шумен но колко успешно нямам идея. Питай и в дизел форума, там си падат малко химици :)
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Да правил съм го.Разпробиват се нитовете на демпфера вадят се пружините и тампоните след което на тяхно място направих резби и ги хванах с болтове който прикапах за по сигурно.Но тогава маховика за Мазда-та струваше 2800лв а съединителя още 600лв.А втора употреба не бих сложил.Ако има нещо друго,питай.
- niki_68
- Автомобил:
- Двигател:
По миналата година с отстъпката на един приятел го купих комплекта на Luk от магазина 725 лв. и точно след 5000 хиляди км. почна да тресе по зле от оригиналния и преди три месеца върнахме оригиналния ,и не ми се рискува повече пари на вятъра. Ами колега като се наканя ще ти пиша на лично да се консултираме пак Благодаря
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Колега,като направиш интервенцията пиши за да знаят и други,които се интересуват от ''побългаряването''.На мен са ми заварявали демпф.шайба на друг автомобил (преди 5 г.и до сега колата си се движи така без проблеми,а ми бяха казали ,че ще скъса кол.вал и т.н.).Ееех.кога ще ни стигнат германците по маймунджилъци,породени от сиромащината българска.Успех с начинанието!
- nikolay80
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF 2001г
Според мен цената за Luk е много ниска и сте случили на менте.Нямам друго обяснение.Аз вече 7 години карам същата кола с комплект на LUK(маховик и съединител комплект).Минал съм над 70000км ,а освен това колата е с чип от Brezel и няма никакви ядове с маховика.
-
- Автомобил: VW golf mk5
- Двигател: ТДИ
по добре купи някой от автоморга от старо тди на голф3 ауди80 твърд маховик до 50лв отколкото да го заваряваш и както един колега ти е споменал по горе трябва да сложиш демферен съединител с пружини ако ще слагаш твърд маховик.
J.clarckson написа:по добре купи някой от автоморга от старо тди на голф3 ауди80 твърд маховик до 50лв
Тц... този номер тук не става, Пасата е с шест скорости и маховик на 240мм

Аз съм на мнение, че колегата niki68 е попаднал на менте. Познавам доста хора с напомпани дизели, които си карат с демпферите и нямат проблеми. Говоря за въртящ момент от порядака на 440-490 Н/М