Здравейте колеги! От скоро съм собственик на въпросния модел от заглавието, 2002г. ако има някакво значени. Значи колата си върви нормално без никакви проблеми докато не достигне работна температура 70 градуса. При ускорение от 1000 - 1500 оборота колата прехълцва два-три пъти все едно губи обороти, същото го усещам и при работа на празен ход - периодично притрисва мотора. При по високи обороти проблема изчезва, колата не пуши нито студена нито топла. Днес с мой познат който ползва Ваг диагностика я закачихме и показа следните грешки:
- 19464 - Camshaft Position Sensor (G40) Signal Out of Range p3008 - 00-00 -
- 18061 - Shareware Version. To Decode all DTCs P1653 - 35-00 - Please Register/Activate
- 16989 - Shareware Version. To Decode all DTCs P0605 - 35-00 - Please Register/Activate
- 16705 - Engine Speed Sensor (G28) Implausible Signal P0321 - 35-10 - - - Intermittent
Гледахме и живи данни на място и в движение като дюзите са перфектни турбото също надува перфектно. Благодаря предварително на отзовалите се :)
Голф 4 1.9 TDI ATD Придърпва в ниските като загрее + грешки
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: Голф 4 1.9 TDI ATD Придърпва в ниските като загрее + грешки
Провери инсталацията до датчика на коляновия вал. Ако всичко е ок, смени го.
Притеснява ме обаче 16989.
Ако колата е италянка, може да е ровено по софта.
Имаш ли проблем с abs - a ?
Притеснява ме обаче 16989.
Ако колата е италянка, може да е ровено по софта.
Имаш ли проблем с abs - a ?
-
- Автомобил: Голф 4
- Двигател: АТД 2002
Re: Голф 4 1.9 TDI ATD Придърпва в ниските като загрее + грешки
Здрасти колега и благодаря, че се отзова. По принцип колата е австрийска, и търговеца беше сменил датчик на абс, даже ми е оставил стария в пепелника. Ще я закача при първа възможност на диагностика за да видим какви грешки е отчела. Ще проверя тази инсталация и буксата. Вчера ходих до един майстор и той се изказа че бил разпределителния вал или няква центровка не е направена добре или и там имало някъв датчик.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Последно избутана от alex307 на Пет 05 фев 2016 17:15.
Върни се в “Дизелови агрегати”