Антифриз с добро съотношение цена/качество?
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Re: Антифриз с добро съотношение цена/качество?
Аз ползвам някакъв български,марка не помня,също и Sevan,който е български.Нямам забележки към момента.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Аз съм доволен от жълтия Лена, който е руски. Но предполагам, че не става за коли над 95та година, защото струва 4 и 60 литъра. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Закупен от мен антифриз на фирмата ГИП - Русе. Миналата седмица, когато температурите паднаха до -20 антифриза стана на кристали. Държах останала половина туба концентрат неразреден от мен в багажника на колата, на етикета пишеше до -60. Ето го резултата... Но като за 4 лв. толкова...

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Направо се чудя как изобщо може да се дискутира от къде да се вземат 2 туби антифриз.Да взимаш 100 литра разбирам да се търси цена ама за това количество ще се спестят пари за кутия цигари.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
IRRITATING написа:Направо се чудя как изобщо може да се дискутира от къде да се вземат 2 туби антифриз.
Идеята е да не се набутам с нещо не стига, че скъпо, ми че и да замръзне догодина и да сменям радиатори. Иначе като го сменям, мисля да наливам добавка за почистване на системата, че сегашният антифриз е яко ръждив.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Тези добавки според мен са малко нож с две остриета.Направи промивка само с вода и си сложи някакъв читав антифриз за да не се притесняваш.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
IRRITATING написа:Тези добавки според мен са малко нож с две остриета.
Много ръжда има, чак радиатора на парното е леш и ще се пробвам да го чистя с антикалц. Няма как да изчистя всичката гняс от системата, при условие че радиатора на парното го промивах под налягане 1 час и пак излизаше мътилка и явно ще го сменям, щото не топли като хората

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
инжектопляктор написа:IRRITATING написа:Направо се чудя как изобщо може да се дискутира от къде да се вземат 2 туби антифриз.
Идеята е да не се набутам с нещо не стига, че скъпо, ми че и да замръзне догодина и да сменям радиатори. Иначе като го сменям, мисля да наливам добавка за почистване на системата, че сегашният антифриз е яко ръждив.
Колега, HEPU-то мисля че е концентрат до -60. Ако земеш 2-3 ботилки и го разредиш, ще стане до -20, -30 и няма да имаш никакъв проблем. На мен в големите студове антифриза си ми остана течен, без проблем. Както ти казах, някакви неизвестни марки са около 8-10 лв. литъра. Не мисля, че има смисъл от чак толкова тънки сметки.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Аз съм със Febi 1,5 литра. Цена 12лв без отстъпка. Концентрат -72 или -74 беше
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
IRRITATING написа:Направо се чудя как изобщо може да се дискутира от къде да се вземат 2 туби антифриз.Да взимаш 100 литра разбирам да се търси цена ама за това количество ще се спестят пари за кутия цигари.
Темата ще е полезна на още 1000 човека. Всеки като вземе по 2 туби сумата ще стигне за доста цигари.
И аз съм патил от фалшив антифриз.
Оттогава антифриз си купувам само и единствено от една махленска железария на кооперативния пазар в Люлин. И гледам да съм се запасил в случай, че съм в Ямбол и ми потрябва. Антифриза е евтин, май беше 4лв литър концентрат, на всеки литър слагам по 2 литра вода.
Проверката във фризера е абсолютно задължителна за всички антифризи.
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
predat0r написа:Аз съм със Febi 1,5 литра. Цена 12лв без отстъпка. Концентрат -72 или -74 беше
Kъде е на 12лв.фебито?И на колко ти идва за теб?
12 лв за 1.5 л концентрат ФЕБИ без отстъпка е абсолютно невъзможно или се касае за интернет магазин със съмнителна стока. 

IRRITATING написа:Тези добавки според мен са малко нож с две остриета.Направи промивка само с вода
Абсолютно правилно!

Счита се, че вредят на каучуковите уплътнения и тръби защото са химически агресивни.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
инжектопляктор написа:.. и да замръзне догодина и да сменям радиатори.
Спокойно. Фиестата няма да преживее повече зими освен тази с тази ниска компресия.

Аз съм с GowellLong Life G12 концентрат 6,84 лв. При разреждане с вода 1:1 Темп. на замръзване е -40 грЦ
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:...Фиестата няма да преживее повече зими освен тази с тази ниска компресия.
Нищо й няма. Злите езици така говорят, а всъщност иска да се пипа ГНП.

п.п Еб*х таз компресия, 24-26 със скапан стартер тогава мерено...ако не е достатъчно.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”