Здравейте колеги,
търси из форума но не намерих какъв точно е модела на ксеноновата крушка на моя Пасат (Б5.5 2002г.) че изгоря. Някъде само мернах че пише че май е D2S , но пък ми казаха че имали и различен захват за различните автомобили.
В един магазин ми казаха че трябва да е D2S P32D-2 4300K!?!?
Toва ли трябва да търся, защото гледам че в Ebay и AliExpress са на доста по-добри цени?
Благодаря предварително.

Passat B5.5 какъв е модела и сокета на крушка ксенон ?
- VeselinTsonev
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: 2000 TDI DSG
- VANK01
- Автомобил: Passat 3bg 4MOTION
- Двигател: 2002 V6 AMX
Re: Какъв е модела и сокета на крушка ксенон на Passat B5.5?
Цокъла 100% е D2S, а останалата част от наименованието предполагам е модела на конкретните крушки, които ти предлагат. Хубави крушки на Philips или Osram вървят около 100-150лв/бр. Иначе китайски има по 20-30лв. Смяната време-/трудоемка, защото се сваля бронята и маската за да се свали самия фар и чак тогава се сменя самата крушка. 30-40 минути ако няма ядове с винта, който държи бронята за калника. Относно келвините 4300 са си супер според мен, максимум 5000к, всичко друго нагоре си е изг
зица. И не очаквай като смениш само едната (макар и абсолютно същия модел да сложиш) да светят еднакво фаровете. С времето ксеноновите крушки започват да светят по - слабо докато в един момент спират да светят. 

Последна промяна от VANK01 на Вто 17 фев 2015 11:40, променено общо 1 път.
- VeselinTsonev
Далеч съм от мисълта да си купувам китайски крушки! Говоря само за Philips или Osram, които са между 50 и 60лв бройката.
Ето този OSRAM примерно е 60лв за 2-те бройки, но... като не съм сигурен дали става! Отдолу пише че бил за АУДИ А4 и А6.
Ето този OSRAM примерно е 60лв за 2-те бройки, но... като не съм сигурен дали става! Отдолу пише че бил за АУДИ А4 и А6.
Последна промяна от gr_kanev на Вто 17 фев 2015 19:42, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
- VANK01
- Автомобил: Passat 3bg 4MOTION
- Двигател: 2002 V6 AMX
Според мен ще станат, но по добре изчакай още някой да потвърди. Междувременно слизам до гаража да потърся старите крушки, само да не съм ги изхвърлил.
Едит:
Ето ми ги старите крушки : http://www.ebay.com/itm/Philips-D2S-35W-85122-Xenon-headlight-HID-BULBS-LAMP-BULB-NEW-OEM-4300k-factory-/181329082518
Само DOT при мен е G021. Да се надяваме, че е код за дата на производство като при гумите.
Едит:
Ето ми ги старите крушки : http://www.ebay.com/itm/Philips-D2S-35W-85122-Xenon-headlight-HID-BULBS-LAMP-BULB-NEW-OEM-4300k-factory-/181329082518
Само DOT при мен е G021. Да се надяваме, че е код за дата на производство като при гумите.
- VeselinTsonev
Много благодаря за информацията! Наистина ще изчакам някой още да потвърди! Единствено номера на OSRAM-a е 66240, a при PHILIPS-a е 85122.
- n1kSy
- Автомобил: VW PASSAT B5.5
- Двигател: AVF 2002
Re: Passat B5.5 какъв е модела и сокета на крушка ксенон ?
Някой може ли да даде отзив след смяна на крушки дали се е увеличила осветеността. Аз съм с оригинален ксенон, регулиран добре , но светлината на къси е много слаба. Не знам дали са сменяни някога крушките и се замислям дали да ги сменя с надеждата да светят по-силно
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
n1kSy написа: Не знам дали са сменяни някога крушките
Ей тука е заровено кучето.
Колега аз също съм с оригинален ксенон, смених крушките с Осрам по 100 лв /бр от ауто + си ги купих, Старите светеха както казваш и ти много слабо все едно не съм с ксенон, като ги смених и прогледнах, доста голяма разлика се получи при мен, най вероятно са били оригиналните крушки на 14 години.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също съм сменявял крушки d2s, но китайски и не е имало проблем, светят добре,повече от старите. С времето се образува нещо като нагар по самата сфера на крушката и не пропуска светлината. Няма как оригинални Филипс или Осрам да са под 100 лв броя. Когато търсих и аз крушки попаднах на една обява как да се разпознаят оригинални или китайски ли са крушките и мисля, че едно от условията беше надписа и отливката на цокъла на крушката. Демек ти избираш дали даваш за китайски крушки 30-2бр лв или за китайски крушки с надпис 60+ за комплекта