Ще продължите ли да карате с включени светлини и след 1март?
- idkedikov
- Автомобил: VW Passat 3bg
- Двигател: AVF
- Контакти:
Аз винаги съм карал с пуснати светлини през деня
Дори и да ги забравя някой път ( говорим за времето преди да стане задължително ) като излезна извън града винаги съм ги пуска не за друго ами защото по-добре се вижда колата от другите участници в движението особено като изпреваш
П.П. Пък и да нямаме електромери на колите защо не да работят

П.П. Пък и да нямаме електромери на колите защо не да работят

- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
а бре колеги, какво спорите? pichagata колко пъти трябва да ви каже, че така или иначе става ЗАДЪЛЖИТЕЛНО?
аз също смятам, че е по-удачно целогодишно да се кара на фарове - всъщност, или едното, или другото! тъкмо свикнеш да виждаш фарове и хоп - от април пак да отвикваш... и определено смятам, че видимостта се подобрява, без значение колко е слънчево!
аз също смятам, че е по-удачно целогодишно да се кара на фарове - всъщност, или едното, или другото! тъкмо свикнеш да виждаш фарове и хоп - от април пак да отвикваш... и определено смятам, че видимостта се подобрява, без значение колко е слънчево!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Гласувах "НЕ"
И ще се аргументирам: Скоро се сдобих с Дитце клещи (токови клещи) за постоянен ток и, естественно, първата работа ми беше да си проверя зареждането при включени фарове. Установих, че без фарове акумулатора се зарежда чудесно (3.98А при напрежение 13.9V на акуто без да е запален мотора)
При пуснати фарове на 2 000 об/мин обаче тока беше -0.45А т.е., дърпаше от акумулатора тези 450 мА. Не, че са много, ама не е ясно ако пътувам цял ден какво ще стане на следващата сутрин.
Впрочем, винаги съм карал така, както е на третата снимка:
И сега често съм по тоя начин, но като излезна на магистралата пускам и фаровете.
Вечер исключвам допълнителните светлини задължително, обаче, защото заслепяват насрещните

И ще се аргументирам: Скоро се сдобих с Дитце клещи (токови клещи) за постоянен ток и, естественно, първата работа ми беше да си проверя зареждането при включени фарове. Установих, че без фарове акумулатора се зарежда чудесно (3.98А при напрежение 13.9V на акуто без да е запален мотора)
При пуснати фарове на 2 000 об/мин обаче тока беше -0.45А т.е., дърпаше от акумулатора тези 450 мА. Не, че са много, ама не е ясно ако пътувам цял ден какво ще стане на следващата сутрин.
Впрочем, винаги съм карал така, както е на третата снимка:

И сега често съм по тоя начин, но като излезна на магистралата пускам и фаровете.
Вечер исключвам допълнителните светлини задължително, обаче, защото заслепяват насрещните

- ivo_barns
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ще продължите ли да карате с включени светлини и след ма
по голяма простотия от това да се кара на фарове няма и няма и да карам след март,да го духат куките тапиL&R написа:Какво мислите , за мен ползата от светлинното обозначаване на автомобила е голяма и се видя на практика тази зима.
mod edit: DragoGT
айде по-културно!
и не знам кой е тЪп

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”